Streç film: Yaş pastayı sarmak için kullanılabilecek malzemelerdendir, pastanınızı streç filmle birkaç kat sararak pastanızı buzlukta saklayabilirsiniz. Alüminyum folyo: Işık, nem ve bakteri geçirmeyen özellikleri ile folyo muhtemelen en iyi saklama gereçlerinden biridir. Tek dezavantajı ise kolay yırtılabilmesidir.
Pasta ve kek gibi ürünleri dondurarak aylarca derin dondurucu içinde saklayabilirsiniz. Pişirilip soğutulduktan sonra donan bu tür yiyecekler çözüldükten sonra fırından çıkmış gibi taze ve lezzetli olma özelliğini sürdürür.
Buzdolabına koy bozulmasın pasta. Yok git derin dondurucuya koy Tabi ki buzdolabında saklayacaksın. Yok git derin dondurucuya koy Tabi ki buzdolabında saklayacaksın.
Fırından çıkardığınız pandispanyayı oda sıcaklığında 4 saat kadar beklettikten sonra strece sarıp buzdolabında 1 hafta, derin dondurucuda 6 ay kadar saklayabilirsiniz.
Pandispanyanın biraz dinlenmesini sağlayın. Pandispanya piştikten sonra fırının kapağını açık bırakın ve fırın ile oda sıcaklığının eşleşmesini bekleyin. Soğuduğuna emin olduktan sonra streç film veya tülbent ile sarın ve buzdolabında bir gün bekletin.
İlgili 32 soru bulundu
Metal saklama kabı: Yaş pastanızı saklamak için en ideal olanı kapaklı metal saklama kaplarıdır, pastayı düzgün bir şekilde muhafaza eder, streç film ve alüminyum folyo ise pastanın üzerine baskı uyguladığından biraz şeklinin bozulmasına neden olur. Metal saklama kabı ayrıca pastayı nemden ve buzluk kokusundan korur.
Buzdolabı poşetine geçirelim hava almayacak şekilde. Düzgün ve kırılmayacak şekilde buzluk bölümünde saklayabilirsiniz. Dilediğiniz vakit buzu çözülünce pastanızı yapabilirsiniz.
Zamanında tüketilemeyecek durumdaki kekinizi, daha uzun süre taze tutmak için dilimleyip kilitli buzdolabı poşetine koyun ve kapatmadan önce içine bir parça esmer şeker koyun. Kekin daha uzun süre bozulmadan durduğunu göreceksiniz.
Kremayla hazırladığınız pasta da aynı şeker hamuru gibi tercihen 1 gece buzdolabında bekletilir.
Yağlanmış borcama konulur. 200 derecede 30-35 dakika pişirilir krem şanti hazırlanıp dolaba konulur ve son olarak çikolata sosu yapılır, soğutulur kek piştikten sonra bir bardak süt üzerine dökülüp biraz fırında beklenir, sonra soğuk bir yerde soğutulmaya bırakılır.
Çünkü bekleme süresine bağlı olarak kuru pastalar zamanla birbirine yapışabilir ve bu da görünümlerinin bozulmasına neden olabilmektedir. Bu şekilde muhafaza edildiğinde yumuşak kurabiye ve kuru pastaların buzdolabında üç gün, derin dondurucuda ise üç ay boyunca tazeliğini koruyabileceğini söylemek mümkün.
Kremalı pastanın bayat olup olmadığını üzerindeki çatlaklar ele veriyor. Pastanın üzerinde şekerle yapılmış güller, çiçekler veya yenmeyen malzemelerin bulunması bayat olma ihtimâlini artırıyor... Taze olmayan pastalarda kullanılan meyvelerin rengi mattır.Bayat pastada kullanılan çikolata grileşir.
PASTA: Taze pastayı kapalı bir kutuda derin dondurucuda uzun süre boyunca saklayabilirsiniz. Derin dondurucudan çıkardığınızda pasta ilk günkü tazeliğinde olacaktır.
Yapımı o kadar kolay ve bir o kadar lezzetli ki ayrıca buzdolabında ya da derin dondurucuda uzun süre saklanabilir.
Donuk pasta üretiminde -40 derecede şoklanarak depolarda -18 derecede saklanan ürünler hem taze kalır hem de besin değerini kaybetmez. Donuk pastalar alındığı günden itibaren çözülme işlemine kadar 1 yıl boyunca derin dondurucuda saklanabilir.
Oda sıcaklığında, petek üzerinde çözdürme işlemi yapılmamalıdır. Bu bakteri ve mikroorganizmaların daha çabuk üremesine neden olur. Bu yüzden şoklanmış donuk pastalar +4 derecede buzdolabında 3-4 saat süre ile çözülmesi beklenmelidir.
Bilinenin aksine pastanın çok taze olması iyi bir şey değildir. İdeal pasta buzdolabında bir gün bekleyen pastadır. Pasta hazırlanırken kremanın kekin uzun süre dışarıda bekletilmesi pastanın ömrünü kısaltır.
Pasta süslemeleri için kullanılan ganaj, genellikle çok katlı pastaların bir arada durabilmesini sağlayan bir dolgu malzemesi kıvamındadır.
Buzdolabı poşetinde ya da hava almayan bir kap içinde dondurarak 3 ay kadar saklayabilirsiniz.
Kek pişirirken fırına girişinden itibaren 20-25 dakika kadar fırın kapağı açılmamalı. Bu kekin ısısında değişikliğe neden olacağı için çökmeye neden olabilir. Kekiniz pişerken fırının içinde yerini değiştirmemeye ve oynatmamaya dikkat etmeliniz.
Kek tariflerinde genel olarak önceden ısıtılmış fırına keklerinizi vermeniz söylenir. Eğer tarifinizde verilen derecenin dışına çıkar ve çok yüksek sıcaklıkta bir fırına kekinizi verirseniz malesef kekinizin birden bire kabarıp aniden sönmesine neden olursunuz.
Nişasta kullanmanın kek tarifleri üzerindeki etkisi nedir derseniz, yine daha uzun süre bayatlamadan kalmasını sağladığını, bunun yanı sıra malzemelerin bir arada durmasınıa yardımcı olup keklerin daha pofuduk pofuduk, daha kabarık olmasını sağladığını söylemeden geçmeyelim.
Fırını kapatıp kapağını aralıklı bırakın. 5 dakika sonra çıkarın. 8) Pişen pandispanyayı kullanmadan önce en az 2 saat hatta 1 gün bekletirseniz daha güzel kesilir ve şeklini daha iyi korur.
Kekinizin iç kısmının piştiğinden emin olduğunuzda da fırından alın ve oda sıcaklığında en az 20 dakika soğumaya bırakın. Soğuyan kekinizi kalıptan çıkarın. Şimdi pandispanyanız pasta olmaya hazır!
Pandispanya katları çok az su ya da sütle dikkatli bir şekilde ıslatılmalı. Üzeri sıcak değil soğuk kremayla kaplanmalı ve krema katı çok yüksek olmamalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri