sovyet/rus askerlerinin nidasıdır. hücuma kalkmadan önce veya selamlamalar da hurraaaa diye bağırırlar. fransızca "hourra" kelimesinden dilimize geçen, "öküzce(bağıra çağıra) bir yere dalmak" gibi bir anlamda kullanılan kelime. rus askerlerin taarruz sırasında söylediği kelime.
ура [uRA] - yaşasın лететь [leTEt'] - uçmak | Facebook.
'ura' eski yunanca'da 'yaşa' anlamına gelir ve bir coşku ifadesidir. bu nara ruslara daha sonradan geçmiştir. ura kelimesinin günümüz yunancasında 'idrar' anlamına gelmesi de işin tuzu biberidir.
Rusça evet kelimesi söylenişinin Türkçe karşılığı ara şeklinde yazılmaktadır. Rus alfabesinde bulunan karakterlere göre yazılan ve evet demek olan kelimenin Rus harflerine göre yazılışı ise ara şeklinde olmaktadır.
давай, давай, давай!
İlgili 23 soru bulundu
Davay kelimesinin Türkçe çevirisi haydidir. Yani haydi anlamında kullanılan sözcüğün Rusça karşılığı davaydır. Davay sözcüğü bu bakımdan iki kere de kullanılmaktadır. Türkçedeki haydi haydi kalıbı Rusçada davay davay şeklindedir.
hoşçakal anlamına gelen rusça bir kelime. rusça bye anlamına gelir. kalıp olarak "paka paka" şeklinde kullanılır.
Ruslar (Rusça: русские, russkiye; trl: russkie), genellikle Rusya'da yaşayan Doğu Slav halkı veya bu halkın soyundan olan kimselere denir. Dünya çapında yaklaşık 132 milyon kişi civarında bir nüfusa sahiptirler. Çoğunluğu: Rus Ortodoks.
Ruslar'ın büyük kısmının kökleri Slavlar'a dayanıyor. Araştırmalara göre Slavlar'ın derialtı yağının yoğunluklu olduğu daha kalın bir deriye sahip olması kırışlıkların oluşmasında yavaşlama sağlıyor. Ayrıca Slavlar'ın yüz hatları belirgin elmacık kemikleri ile simetrik ve dengeli bir görünüm sağlıyor.
Rusya adı Doğu Slavları'nın çoğunlukla yaşadığı bir Orta Çağ devleti olan Rus devletinden türetilmiştir. Ancak, bu ad daha sonra tarihte daha da belirginleşmiş ve ülke genellikle sakinleri tarafından "Русская Земля" (Russkaya Zemlya, Rus Ülkesi) adı ile dillendirilmiştir.
Örneğin Türkçe sözcük olan yoğurt kelimesi pek çok yabancı dilde kullanılmaktadır. Bunun gibi Türkçeye de "dobroski" olarak bilinen bir sözcük girmiştir.
1. Varlık ismi: (кто?) [kto] - kim?; (что?) [şto] - nedir?
Bildiğimiz R harfini, sola doğru çevirin, sırtı sağda, yuvarlak tarafı solda kalsın, ortaya çıkacak olan bu şekil Rusça alfabenin son harfidir ve “ya” sesi ile okunur. Aynı zamanda Rusçada “ben” anlamına gelir. “Ya tibya lublu” (Seni seviyorum) derken cümlenin başındaki “ya” böyle yazılır.
1: один = odin. 2: два = dva. 3: три= tri. 4: четыре = chetyre.
Как ваши дела? (Kak vashi dela?)
1. En basiti "Ya lyublyu tebya" demek, yani "Seni Seviyorum." 2. Söyleyen erkekse "Ya vlublyon", kadınsa "Ya vlyublena".
Özellikleri. Ukraynaca ve Belarusça dili Rusçaya en yakın olan dillerdir. Doğu Slav dilleri de Rusçaya çok yakındır. Ukrayna ve Belarus'un doğu ve güney bölgelerinde de Rusça konuşulur.
Davay kelimesinin Türkçe çevirisi haydidir. Yani haydi anlamında kullanılan sözcüğün Rusça karşılığı davaydır. Davay sözcüğü bu bakımdan iki kere de kullanılmaktadır. Türkçedeki haydi haydi kalıbı Rusçada davay davay şeklindedir.
Rusça - hayır / нет - YouTube.
Rusça, dünyada öğrenmesi en zor diller listesinde Arapça ve Mandarinin hemen ardından 3. sırada yer alıyor! Rusça dilini Türkiye'de çok az kişi biliyor. Karmaşık grameri, anlaşılmaz alfabesi ve güçlü aksanıyla turizm şehirleri dışında pek de popüler değil.
Rusça merhaba Привет şeklinde yazılır ve privet olarak söylenir. Telaffuzu ise pirivıyt şeklinde okunmaktadır.
Добрый день [dobrıy den']: İyi günler. Добрый вечер [dobrıy veçır]: İyi akşamlar. Спокойной ночи [spakoynıy noçi]: İyi geceler. Пока [paka]: Güle Güle.
Rusça nasılsın sözcüğü как дела demektir. Yani nasılsın kelimesi Rusça как дела şeklinde yazılır ve kak dela şeklinde denilir.
Пожалуйста – [pajalusta] – Lütfen, rica ederim.
Kak dela?: nasılsın? shto delaesh?: ne yapıyorsun? kuda idiosh?: nereye gidiyorsun?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri