Çok teşekkür ederim. Спасибо большое. (Spasibo bol'shoye.)
Spasibo kelimesi Rusçada sıklıkla kullanılan kelimelerden bir tanesidir. Bu kelime nezaket içermektedir. Bu nedenle sürekli kullanılmaktadır. Spasibo kelimesi, teşekkürler ya da teşekkür ederim anlamlarına gelmektedir.
Спасибо – [spasiba]: Teşekkür ederim. Не знаю – [niznayu] – Bilmiyorum.
как дела şeklinde yazılan Rusça nasılsın kalm dila şeklinde okunur.
ruscada "merhaba, seviyeli bir sohbet ortaminda yanimda olmak ister misin?" anlamina geldigi dusunulse de; esas olarak "hatun hadi seviselim seninle, hadi, cilginca" gibi bir anlami vardir. s ile p arasinda i harfi olmadan yazilan ve okunan rusca kelime.
İlgili 35 soru bulundu
Spasibo, Rusça dilinden Türkçemize gelmiştir ve teşekkür ederim anlamındadır. Teşekkür ederim ya da teşekkürler demek için Spasibo kelimesini kullanabilirsiniz.
Haraşo kelimesi yapı olarak isim olan bir kelime olarak bilinir. Anlamı ise bir çeşit tür yün örgüsü anlamına gelmektedir. Kökeninin Rusça olduğu bilinen haraşo, TDK'ya göre de bir tür yün örgü çeşidi olarak tanımlanmaktadır.
1. En basiti "Ya lyublyu tebya" demek, yani "Seni Seviyorum." 2. Söyleyen erkekse "Ya vlublyon", kadınsa "Ya vlyublena".
до свидания teriminin Rusça İngilizce sözlükte anlamı
Goodbye.
Увидимся! [Rusça (RU)] | SpreadTheSign. Görüşürüz.
Пожалуйста – [pajalusta] – Lütfen, rica ederim. Извините – [izvinite] – Özür dilerim. Спасибо – [spasiba] – Teşekkür ederim.
Rusça merhaba Привет şeklinde yazılır ve privet olarak söylenir. Telaffuzu ise pirivıyt şeklinde okunmaktadır.
Davay kelimesinin Türkçe çevirisi haydidir. Yani haydi anlamında kullanılan sözcüğün Rusça karşılığı davaydır. Davay sözcüğü bu bakımdan iki kere de kullanılmaktadır. Türkçedeki haydi haydi kalıbı Rusçada davay davay şeklindedir.
Rusça günaydın kelimesi ''dobrae utra'' şeklinde yazılır ve ''dobroye utro'' şeklinde telaffuz edilir. Rusça yazılışı ise ''Доброе утро.'' şeklindedir.
Rusça - hayır / нет - YouTube.
Rusça'da "Günaydın" demek için "Доброе утро" kelimesi kullanılır.
добрый день
(Burada makine çevirisi yok!)
rusça "güle güle", "hoşçakal" manasına gelen kelime.
Rusça günler, Понедельник (Pazartesi ), Вторник (Salı), Среда (Çarşamba), Четверг (Perşembe), Пятница (Cuma), Суббота (Cumartesi), Воскресенье (Pazar)'dır. Rusça günler, yazılışı, okunuşu ve Türkçe anlamı ile birlikte tabloda verilmektedir.
Sesli Sözlük - красивая девушка
Kaç yaşındasın? Сколько тебе лет? (Skol'ko tebe let?)
Örneğin Türkçe sözcük olan yoğurt kelimesi pek çok yabancı dilde kullanılmaktadır. Bunun gibi Türkçeye de "dobroski" olarak bilinen bir sözcük girmiştir.
hoşçakal anlamına gelen rusça bir kelime. rusça bye anlamına gelir. kalıp olarak "paka paka" şeklinde kullanılır.
Что это? – [şto eta?] – Bu ne?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri