Tahıllar endosperm, rüşeym ve kepek olmak üzere üç bölümden oluşur. Endosperm: Nişastadan oluşan endosperm, tahılın en büyük bölümüdür. Rüşeym: Protein, vitamin ve mineral içeren bu bölüm, buğdayın embriyosudur. Kepek: Lifli yapıya sahip olup tahılın dışını sarar.
Yulaf kepeğinin kan şekeri kontrolü, sağlıklı bağırsak fonksiyonu, düşük kan basıncı ve kolesterol gibi birçok faydası vardır. Dengeli bir besin içeriğine sahip olan yulaf kepeği; yulaf ezmesinden daha fazla protein ve life, daha az kaloriye sahiptir. Güçlü bir çözünür lif türü olan beta-glukan bakımından zengindir.
Koruma Evresi: 3 çorba kaşığı Yulaf kepeğini kahvaltılarda ılık sütle. karıştırabileceğiniz gibi yağsız yoğurt ve lor peyniriyle. beraber de tüketebilirsiniz.
Yulaf ezmesi ile karşılaştırıldığında, ortalama olarak yulaf kepeği% 50 daha fazla lif ve çözülebilir lif içerir, bu da onu daha verimli kılar. Bir kez tüketildiğinde, yulaf kepeği, çözünür lifinin suyu emdiği ve bir jel benzeri madde oluşturduğu, bir dolgunluk hissi yarattığı sindirim kanalına girer.
Bu yağsız protein kaynaklarının tümü sığır eti, soya, tavuk, yumurta, balık, süzme peynir ve yağsız süt ürünleridir. Bu aşamadan bireyler istediği kadar yiyebilir ve kalori takibi yapmak zorunda değildir. Ayrıca her gün en az 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketilmelidir.
İlgili 19 soru bulundu
Seyir Aşaması
Bu süreçte bir gün yağsız protein tüketmeniz gerek. Ertesi gün ise yağsız protein ile birlikte 32 besin içerisinde yer alan gıdalar tüketime dahil edilebiliyor. Ayrıca her gün 2 yemek kaşığı yulaf kepeğinin tüketilmesi seyir aşamasında zorunlu.
Dukan diyetinin ilk aşamasında metabolizma hızınız yavaşsa 1.5-3 kilo arasında, hızlıysa 3 ila 5 arasında kilo verebilirsiniz. Seyir aşamasına geçildiğinde ise haftada 2 kilogram kadar bir kilo kaybı beklenmektedir. Daha fazla kilo vermek için gün sayısını arttırabilirsiniz.
Söz konusu un olunca akıllarda oluşan “Yulaf unu ve kepeği aynı mı?” sorusunu da cevaplamak gereklidir. Yulaf unu yulaf bitkisinin çekirdeklerinin iç kısmından elde edilir. Yulaf kepeği ise çekirdeklerin dış kısmından yapılmaktadır. Besin değeri açısından da farklılık gösterirler.
Nasıl buğday veya çavdarı çiğ tüketmiyorsak yulafı da aynı şekilde çiğ tüketmemeliyiz. Çiğ tüketilen yulaf tüm tohumlar gibi vücudumuzdan sindirilmeden atılır. Bunu da içeriğindeki fitik asite borçludur.
Ayrıca, çok yönlüdürler ve çeşitli tariflerde pişmiş veya çiğ olarak tüketilebilirler. Peki çiğ yulaf yemek sağlıklı mı: Yulaf (Avena sativa) dünya çapında popülerdir ve birçok sağlık yararı ile bağlantılıdır. Ayrıca, çok yönlüdürler ve çeşitli tariflerde pişmiş veya çiğ olarak tüketilebilirler.
Dukan diyeti ilk hafta yani atak evresinde:
Yağsız yoğurt, sakatat, yağsız dana eti, tavuk, balık, hindi, yağsız peynir, yağsız süt, yumurta ve yulaf kepeği tüketilir.
Dukan diyetinde tüketilmeyecek olan bazı besinler vardır. Bunlar: yağ içerdiği için kuruyemişler, karbonhidrat içeren tüm yiyecekler, yağlı yiyecekler, alkollü ve şekerli içecekler. Ayrıca bezelye, mercimek, kuru fasulye, patates, mısır gibi nişasta içeren besinler de özellikle ilk iki aşamada yasaktır.
SPLENDA Tatlandırıcı nedir? Splenda sukraloz bazlı, ABD'nde en çok kullanılan tatlandırıcıdır. Splenda düşük kalorili tatlandırıcı olarak şeker yerine kullanılabilir, Aspartam ve Sakarin içermez.
Hekimce Öğütülmüş Yulaf Kepeği 200 G - A101.
Günlük 2 yemek kaşığı yulaf kepeğinin uygun miktar olduğunu söyleyebiliriz.
Ancak genelde bir bardak süte 2 yemek kaşığı kadar koyup karıştırılarak içilmesi, günlük kullanıma uygun görülür. Yoğurda da karıştırabilirsiniz ancak tadını sevmeyenlerdenseniz süte karıştırmanız daha iyi; bir dikişte içiverirsiniz.
1 fincan (60 g) yulaf ezmesi 222 kcal. 1 orta kase (100 g) yulaf ezmesi 370 kcal. 1 tatlı kaşığı (5 g) yulaf ezmesi 11 kcal.
Bir yemek kaşığı yulaf ortalama 35 kalori (kcal), 2 yemek kaşığı yulaf ortalama 70 kalori (kcal) ve 3 yemek kaşığı yulaf ise ortalama 105 kalori (kcal) olarak hesaplanmaktadır.
Yarım su bardağı yulaf ezmesini yarım su bardağı yağsız yoğurtla karıştırın, bir adet muz da ekleyerek tüketin.
Doğalsan Yulaf Kepeği Gevreği Çikolatalı, pratik ve besleyici bir sabah kahvaltısı için tam aradığınız lezzet. Süt ya da yoğurtla karıştırarak tüketebileceğiniz çikolatalı yulaf kepeği gevreği, dişe gelir kıvamı ile kahvaltılara çok yakışıyor. Taze meyvelerle lezzetine lezzet katmak da elinizde!
Yulaf kepeği, un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip az yağla yağladığımız kek kalıbına döküyoruz. Normal kek kıvamından biraz daha akıcı oluyor. O yüzden 150 derece fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.
Çölyak Hastaları Yulaf Tüketebilir mi? Yulaftan üretilen ürünler, glutensiz üretim sertifikasına sahip olduğu müddetçe çölyak hastaları tarafından güvenle tüketilebilir.
Dukan diyetini kimler yapamaz ? Özel diyet uygulamak zorunda olan şeker ve kalp hastaları dışında kolestrol sorunu olmayan herkes rahatlıkla uygulayabilir.
1) Atak Aşaması:
Vücuda yüksek oranda protein yüklemesi yapılır, bir tür protein saldırısı gibi düşünebilirsiniz. Her türlü yağsız kırmızı et, derisinden ayrılmış kümes hayvanları eti, balık, yağsız süt, peynir ve yoğurt, haşlanmış yumurta gibi hayvansal gıdalar sınırsız tüketilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri