RUŞEYMLİ EKMEK (350 gr) Özel amaçlı buğday unu, su, %16,5 buğday ruşeymi, gıda amaçlı buğday kepeği, gluten, ekmek mayası, tuz, peyniraltı suyu tozu, üzüm sirkesi, gıda enzimleri (hemiselülaz, lipaz, alfa amilaz, glukoz oksidaz), koruyucu (kalsiyum propiyonat). Gluten, süt ve süt ürünleri içerir.
Sağlıklı ve Lezzetli Bir Seçenek
Rüşeymli ekmek karışımı içerisinde yoğun bir şekilde bulunan A, E ve B vitaminleri sayesinde sağlıklı beslenme listelerinde sıkça yer verilirken mutlaka profesyonellerin de ürün listesinde yer alması gereken bir lezzet.
Ruşeymli ekmek, ruşeymin özel yöntemlerle, buğdaydan ayrıştırmasıyla elde edilen unla yapılıyor. Buğday ürünü olan ruşeym, gluten içerdiği için çölyak hastalarının ve glutene alerjisi olanların tüketmemesi gereken besinler arasında yer alıyor.
Ruşeym de buğday kaynaklı bir ürün olduğundan gluten içerir.
Ruşeym; buğdayın özü demektir. 1 ton buğdayın işlenmesi sonucunda sadece 1 kg ruşeym elde edilir. İnsan vücudu için gerekli olan besin öğelerinden yüksek oranda lesitin, protein, çinko, manganez ve krom içermektedir.
İlgili 38 soru bulundu
Lif içeriğinin yüksek olması sayesinde uzun süre tokluk verir, kolesterol düzeyinin düşürülmesine etkili olur, kan basıncını dengeler ve kalbi korur. Antioksidan içeriği sayesinde, yaşlanma etkilerini geciktirmeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur.
Doymamış yağ asitlerince yüksek olması nedeniyle kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor. Belli oranlarda tüketildiği sürece tok tutuyor ve zayıflamaya yardımcı oluyor. Bitkisel bir ürün olduğu için içerisinde kolestrol bulundurmuyor. E, A, B1, B6 ve en önemlisi de folik asit bakımında oldukça zengin.
Gluten içermeyen ekmekler, çeşitli malzemeler kullanılarak yapılabilmektedir. Bu ekmeklerin bazıları şunlardır: Pirinç Ekmekleri: Pirinç unu, su, tuz ve kabartma tozu gibi malzemeler kullanılarak yapılır. Yulaf Ekmekleri: Yulaf unu, süt, yumurta, kabartma tozu, tuz ve bal gibi malzemeler kullanılarak yapılır.
Ruşeymin sağlık üzerindeki olumlu etkilerine rağmen insan beslenmesindeki kullanımı oldukça düşüktür. Özellikle kardiyo vasküler hastalıklar ve kansere karşı korunmada buğday rüşeymi antioksidanları oldukça faydalıdır. Bu nedenle günlük beslenmede ruşeymli tahıl ürünleri tercih edilebilir .
Bu doğrultuda, İhe Ruşeymli Ekmek kalori değeri de oldukça merak edilmektedir. 100 gram İhe Ruşeymli Ekmek , ortalama 67,20 kaloriye, 12,60 karbonhidrata, 2,85 proteine ve 0,57 yağ değerine sahiptir.
- Buğday ruşeymi 8. aydan itibaren bebeklerin yiyeceklerinin içerisinde yer alabilir. Yalnız 1 yaş öncesi pişmiş tüketmek gerekir.
Buğdayın hayat kaynağı olan organik buğday ruşeymi, buğdayların en tepesinde bulunur. Buğdayın en üstünde embriyo olarak adlandırdığımız tohumun üremesi ve çimlenmesini sağlayan kısım olan buğday ruşeymine bu sebeple buğdayın hayat kaynağı diyoruz.
İçerdiği lif sayesinde tokluk hissi verir ve geç acıkmanızı sağlar. Diyet ürünleri ve unlu gıdalarda, lifli yapısından dolayı doyurucu özelliği artırır. Dokuların hasar görmesini engeller ve bu faydasından dolayı sporcuların tükettiği bir gıdadır. Kas oluşumunu hızlandırır ve bağışıklığı güçlendirir.
Buğday Ruşeymi Nedir? Buğday çekirdeğinin yenilebilir kısmı üç farklı kısım içerir: Kepek, besin dokusu ve tohum, rüşeym veya embriyo olarak adlandırılan tohumun kalbi olan bölüm. Buğday rüşeymi buğday tanesinin en alt bölümünde bulunan embriyodur. 1 ton buğdaydan sadece bir kilogram kadar rüşeym çıkmaktadır.
Rüşeym; sağlıklı bir lif kaynağıdır, aynı zamanda folik asit, çinko ve demir gibi mineral içeriğine de sahiptir. Doymamış yağ içeriği sayesinde de, hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur. Tahıl kaselerinde, salatalarda, smoothie'lerde ve ekmeklerde, aklınıza gelebilecek pek çok tarifte kullanılabilir.
Tam buğday ekmeğinin B vitamini, diyet lifleri ve pek çok vitaminler açısından zengin oluşu diyet besini olmasını sağlıyor. Kahvaltı ve ana öğünler için ekmek tüketmek isteyenler tam buğday ekmeğini tercih edebilir. Sandviç ve hamburger ekmeklerinde de tam buğday ekmeği tercih edilirse; alınacak kalori bir nebze düşer.
Tat olarak normal ekmeğe çok benzeyen tam buğday ekmeği, içerisindeki sağlıklı bileşenler sayesinde kilo aldırmaz. Ayrıca sindirim ve bağırsak sistemini düzenler. 1 dilim tam buğday ekmeği 77 kaloridir.
En iyi seçenekler arasında; ekşi mayalı ekmek, çavdar, keten ve yulaf ekmeği bulunur. Hangisini seçerseniz seçin, dengeli beslenmenin bir parçası olarak, çeşitli besleyici bütün yiyeceklerin yanı sıra ölçülü olarak ekmek tüketmeyi unutmayın.
Kişinin gluten tüketmesi sonucu ortaya çıkan en yaygın semptom ishal olarak bilinir. İshalle birlikte mide bulantısı, midede şişkinlik, gaz, karın ağrısı, anemi, bilinç bulanıklığı, yorgunluk ve endişe hali de gluten alerjisi belirtileri olarak kabul edilir.
Gluten, buğday, arpa ve çavdar dahil birçok tahılda doğal olarak bulunan, gıdaların şeklini korumasına yardımcı olan bir proteindir. Gliadin ve glutenin proteinlerinin bir kombinasyonu olan glüten çölyak hastalığını tetiklemesi ile bilinir.
Sinangil Glutensiz Un 1000 G - A101.
Ruşeym, B vitaminleri, protein, sağlıklı yağlar, birçok mineral açısından zengindir, ancak vücuda çok fazla ruşeym alımı zararlı olabilir. Ruşeym, içerdiği yüksek lif nedeniyle, yüksek miktarlarda tüketildiğinde, mide krampları, şişkinlik, gaz ve ishal gibi çeşitli bağırsak problemlerine yol açabilir.
Ruşeym - Buğday Özü (+8 ay - 100 g)
Bir yaşından sonra çiğ (pişirilmeden) tüketilebilir. Raf ömrü 1 yıldır. Şeker 7,14 g (Ürüne özel olarak şeker eklenmemiştir. Bu değer diğer bileşenlerden gelen şeker miktarını gösterir.)
Bu şekilde yarım saat daha mayalandırın. İkinci mayalanma süreci bittikten sonra üzerine keskin bir bıçak yardımı ile kesikler açın, zeytinyağı sürüp keten tohumu, ay çekirdeği içi veya yulaf kepeği gibi dilediğiniz malzeme serpin. 200 derecede ısıtılmış fırında, 40-50 dakika kadar pişirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri