Rusya'nın en büyük teknoloji şirketidir ve %60,09 pazar payıyla arama motoru pazarının lideridir. Yandex dünya çapında 17 ülkede 30 ofise sahiptir, ancak şirketin kurucuları ve çalışanlarının çoğu Rusya'da bulunur. Google ve Baidu'nun ardından dünyanın en büyük 3. arama motorudur.
Bing – ABD Arama Motoru
Bing tüm windows bilgisayarlarında varsayılan olarak karşımıza çıkmaktadır. Bing arama uygulamasıda hala %6'lık bir oranda kullanılmaya devam ediyor fakat google karşı çok büyük bir üstünlük sağlamış değiller. Bing motoru 2009 yılında geliştirilmeye başlanmıştır.
Popüler arama motorları listesinde ilk sırayı elbette ki Google alıyor. Google günümüzde dünyadaki açık ara en popüler arama motorudur. Aylık 2 milyara yakın kullanıcı tarafından kullanılan Google hem mobil cihazlarda hem de masaüstü cihazlarda kullanılan lider arama motoru konumundadır.
Metager en iyi bilinen Alman arama motorudur. Arama sorgularını yaklaşık 50 diğer arama motoruna iletir.
Baidu, Çin'de en yaygın kullanılan arama motorudur. Çalışmalarınız için hedef kitleniz Çin ise Baidu arama motorunda var olmalısınız.
İlgili 29 soru bulundu
Gaziantepli yazılımcı Barış Çepik'in geliştirdiği ve dünyaya yaymak istediği yerli internet arama motoru "Vuhuv", günde 5-6 bin yeni kullanıcıya hizmet veriyor.
Yaani, Turkcell tarafından geliştirilen Türkiye merkezli arama motorudur.
Türkiye'nin ilk yerli arama motoru Yaani.com.tr yayında.
Safari, Apple tarafından geliştirilen ve WebKit motorunu temel alan bir web tarayıcısıdır.
“Google kimin?” diye Google üzerinde bir arama yaptığında karşına ilk olarak Alphabet Holding çıkıyor olacak. Nitekim Google ve Youtube, Gmail ve Android gibi Google servisleri 2015 yılından beri tümüyle Alphabet bünyesinde toplanıyor.
Ask Jeeves, Garrett Gruener ve David Warthen tarafından 1996 yılında Kaliforniya'da kurulan arama motorudur. Orijinal yazılımı Gary Chevsky'ye aittir.
Microsoft Bing (daha önce bilinen adıyla Live Search, Windows Live Search ya da MSN Search), Microsoft tarafından kullanıma sunulan bir arama motorudur.
Google, 2000'li yıllara dek arama motoruna özellikler ekleyerek onu dünyanın en önemli arama motoru haline getirecekti. 1998'de açılan bir diğer arama motoru MSN, gücünü Overture, Looksmart ve Inktomi'den alıyordu.
Mynet, Türkiye'nin ilk Türkçe internet platformu. 1999 yılında kuruldu. 2019 yılı sonu itibarı ile 26 milyon internet kullanıcısına hizmet veren Mynet, Türk internet kullanıcılarının %49'una erişen Türkiye'nin en büyük internet platformlarından ve dünyanın en fazla ziyaret edilen dört yüz internet firmasından birisi.
İlk arama motoru 1990 yılında bir üniversite öğrencisi olan Alan Emtage tarafından Archie adıyla kuruldu.
Kullanıcılar internet üzerinde aradıkları bilgileri ulaşmak için arama motorlarını kullanırlar. Yahoo arama motoru da, ABD başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde en çok kullanılan arama motorları arasında yer alır. Yahoo!, aslında bir Amerikan web hizmet sağlayıcısıdır.
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun yaptığı açıklamada Yandex ve Google gibi başka bir arama motorunun alt yapısının kullanılmadığı, Yaani'nin Turkcell tarafından geliştirildiği bilgisi paylaşıldı.
Yazılım üzerine uzman arkadaşlarının desteğiyle arama motorunu globalleştiren Çepik, dünya genelinde kullanım oranını artırmayı hedefliyor. Barış Çepik, "Vuhuv"un 2015'te marka tescilini yaptıklarını, 2019'da ise şirket kurduklarını söyledi.
Kim 20 GB İster? 5 aşamadan ve her aşamasında 1 soru bulunan bir GB ödüllü yarışmadır. BiP uygulamasını Android cihazınıza indirmek ve “Keşfet” alanı altındaki “Kim 20 GB İster?” servisini takip etmek ücretsizdir.
YAANİ, tüm operatör abonelerinin kullanabildiği uygulamadır. “YAANİ Uygulaması”, abonelerin İnternet'te gezinmelerini ve arama yapmalarını sağlayan arama motorudur. YAANİ ilk önce yerel içeriklere öncelik verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri