BARS Rutubet önleyici sıva uygulaması. ÜRÜN TANIMI: Rutubetten zarar görmüş , nemlenme, çiçeklenme, boya kabarması veya yoğuşma görülen duvarlarını yalıtımı için özel olarak geliştirilmiş çimento esaslı sıvadır. ÖZELLİKLER : Ekonomiktir. Betonun nefes almasına engel olmaz.
Duvarı kuru bezle sildikten sonra küf temizleyici sprey ya da çamaşır suyu-su karışımını duvara sıkın, 10 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra nemli bir bezle tekrar silin ve gerekliyse kuru bez ile tekrar silip duvarı temizleyebilirsiniz.
Duvarınızdaki rutubeti ne kadar çabuk fark eder ve hızlı davranıp önlem alırsanız o kadar yararlı çıkarsınız. Alçı rutubeti önler mi? Sorunun cevabı ise evettir. Alçı sıvası delikli yapısı ile nem oranını koruyarak rutubet oluşumu durdurur ve engeller.
Rutubet olan alan küf ve nemden tamamen temizlenir. Zımpara uygulaması ile rutubetli alan nem, rutubet ve küflerden arındırılır. Ardından yüzeye rutubet ve küf önleyici astar uygulanır.
Yayvan bir kap içerisine, bolca tuzu yayın ve rutubetli kısma koyun. Bir süre sonra tuzun ıslanmaya başladığını göreceksiniz. Tuz, fazlasıyla nemi içine çeker ve kuruluk sağlar. Kıyafetlerinizin olduğu bölüme ya da duvarlarınızın diplerine tuz uygulaması yaparak nemden ve rutubetten kurtulabilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Neme karşı kesin çözüm sağlayan ilk silahımız; DS-303 İzalasyon Malzemesi. Toprak ile temas halinde olan zemin ve bodrum katların duvar ve kolonlarında görülen mevcut rutubetten kurtulmak için kullanılır. Mineral yapısı sayesinde yüzeyde bir bozulma yaratmaz. Yapının nefes alabilirliğini korur.
İyi bir havalandırma ve iklimlendirme sistemi iç mekanlarda nem ve rutubetin birikmesini önler. Havalandırma sistemi evin hava dolaşımını sağlayarak nemin yoğunlaşmasını ve rutubetin oluşumunu azaltır. Ayrıca iklimlendirme sistemi nem seviyesini kontrol ederek iç mekanlardaki rutubetin azalmasına yardımcı olur.
NEM, KÜF, TAVAN VE DUVARLARDAKİ SİYAHLAŞMALAR VE RUTUBETE KESİN ÇÖZÜM.
Bu durumda rutubetli duvar nasıl kurutulur sorusuna cevap olarak havalandırma yöntemi düşünülebilir. Kış aylarında bile günde iki ya da üç kere kısa aralıklar pencerelerin açılması gerekmektedir. Sonbahar aylarında bu süre biraz daha uzatılmalıdır. Yaz aylarında ise uzun süre pencereler açık kalarak ev hava almalıdır.
“En iyi küf önleyici boya hangisi?” diye sorarsanız Redcolour Nem ve Küf Önleyici Boya en iyi seçenekler arasında yer alır.
Rutubet birikimini önler. Uygulaması ve desen verilmesi kolaydır. Yapıya doğal ve dekoratif bir görüntü kazandırır. Uygulama şartlarına uygun tatbik edildiğinde granül uyumu sayesinde cephede homojen desen elde edilir.
İpek sıva nem, küf ve rutubeti önler mi? Setaplaster duvarlarda oluşan terlemeyi ve nemi içeriğindeki pamuk ve ipek karışımı sayesinde emer. Böylelikle nem, küf ve rutubet oluşumu engellenir.
Bu sağlıksız durumdan kurtulmak için imdadınıza tabii ki ilk olarak sirke koşuyor. Bu uygulamada üzüm, elma sirkesi gibi sirkeleri ya da temizlikte daha çok kullanılan beyaz sirkeyi tercih edebilirsiniz. Öncelikle duvardaki küflü alanı temiz bir bezle güzelce temizleyin ve kurtulabildiğiniz kadar küften kurtulun.
Rutubet oluşumuna sebep olan mikroorganizmalar silinse ve rutubeti giderici önlemler alınsa da rutubet tekrarlayabilir. Bunun önüne geçmenin en pratik ve etkili yolu rutubete dirençli boya ile rutubetli yüzeyi boyama işlemini gerçekleştirme ve rutubete uygun malzeme kullanımıdır.
Küflü duvara boya uygulamadan önce duvara astar sürmelisin
Bu da yeniden küf oluşumu meydana geldiği taktirde küfün, boyanın üstüne geçmesini önler. Küf, astar ile duvar arasında kalır. Astarın bir diğer faydası da boyanın çatlamasına neden olan nemin giderilmesine yardımcı olur.
Rutubetlenme ve nemlenmeye karşı sprey poliüretan köpük tavsiye edilmektedir. Sprey poliüretan köpük , strafor köpüğe oranla daha çok verim alabileceğiniz ısı izolasyon görevi görmektedir. Sprey poliüretan köpük uygulandığı zaman nem ve küflenme gibi sorunlar kalmayacaktır.
Duvarın altına önce kalekim sürün sonra straforun üzerine kalekim sürüp duvara yapıştırın. üstüne her straforun üstüne vida sıkın straforu alırken nalbura sorun vida verir. straforun üstüne tekrar kalekim sürüp file çekin. iyice kuruduktan sonra üstüne saten alçı ve boya yapın.
Yüzeydeki küf, bir deterjan ile güzelce temizlendikten sonra yüzeyin kuruması beklenir. Kuruyan yüzeye 2 kat olarak nem, rutubet boyası uygulanır. Bu uygulamayla, bakteri, küf oluşumunu ve siyah küf lekelerini tamamen unutabiliriz.
İki su bardağı suya bir tatlı kaşığı karbonat dökün ve karıştırın. Yine bir sprey şişesi yardımıyla karışımı, daha önce sirke döktüğünüz yüzeye sıkın. Bir ovma teli ile küflü bölgeyi ovalayın. Su ile duruladıktan sonra temizlenen küflü yere sirke sıkın ve bırakın.
Uygulama yapılan mekanların havalandırılması mutlaka iyi yapılmalı uygulama yapılırken maske, eldiven ve koruyucu gözlük kullanılmalıdır. RAF ÖMRÜ: Orijinal, açılmamış ve hasar görmemiş ambalajlarda depolandığı takdirde üretim tarihinden itibaren 24 ay kullanıma uygundur.
Renklı Uygulamada 18 kğ ile Ortalama 30 m2 alan yapılır.
Uygulama Sıcaklığı: +5°C - +35°C arası. Kuruma Süresi: Dokunma Kuruma: 1-2 saat. Tam Kuruma: 4-5 saat.
Epoksi zeminlere ve yüzeylere çok kuvvet bir şekilde yapışmaktadır. Sağlam izolasyon yapısı onun su geçirmez bir yapıda olmasını sağlayıp bunun yanında rutubet önleme özelliği de sağlamaktadır.
Dış cepheleri profesyonel bir şekilde uygun izolasyon malzemesi ile kaplamak şarttır. Özellikle sprey poliüretan köpük kullanılarak yapılan izolasyonlar evlerde yer alan rutubet sorununa karşı % 100 çözüm olabilmektedir.
Odaları rutubetli, duvarları nemli ve küflü konutlar ve işyerleri insanı hasta eder ve binaları çürütür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri