Araç kaportası, jantlar, lastikler ve tamponlar üzerinde boşluk kalmayacak şekilde aracın tüm yüzeyine püskürtülür. Köpüğün kurumaması için uygulamanın direkt güneş ışığında veya rüzgârlı havalarda yapılmaması tavsiye edilir. Uygulama için kapalı ortam çok uygun bir koşul olacaktır.
Aracınızı Ilık Suyla Yıkamalısınız
Arabanızı yıkarken suyun sıcaklığına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Arabayı çok soğuk veya çok sıcak suyla yıkamak doğru değildir, araba yıkamada en ideali ılık su kullanmaktır.
Arabanızı gündüz, güneşin dik açıyla geldiği saatlerde yıkamak, aracın üzerinde izler kalmasına neden olabilir. Bu nedenle arabanızı temizlemek için sabah ya da akşamüstü saatlerini tercih etmelisiniz.
Öncelikle “kışın araba mı yıkanır?” klişesini ve yanlışını çöpe atmamız gerekir. Yağmur ve kar, araç yüzeyine ne kadar çok temas ederse, araç yüzeyine zarar verme olasılığı o kadar artmaktadır.
Araç yıkama sıklığının; arabanızın kirlenmesine, mevsim koşullarına ve daha birçok nedene bağlı olmakla beraber ortalama olarak 2 haftada bir olması gerekmektedir. Kışın, havaların genelde yağışlı olmasından dolayı daha az yıkamanız gerekebilir.
İlgili 22 soru bulundu
Güneşli Alanda Araba Yıkamak
Bunun yerine gün batımı saatlerini tercih edin. Sabah saatlerinde yıkama yaptığınızda nemli hava arabanızın kurumasını zorlaştırır ve uzun süre ıslak görünüm sağlar. Yazın da kışın da arabanızı yıkamak için bulabileceğiniz en doğru zaman gün batımına doğru olacaktır.
Köpüğün kurumaması için uygulamanın direkt güneş ışığında veya rüzgârlı havalarda yapılmaması tavsiye edilir. Uygulama için kapalı ortam çok uygun bir koşul olacaktır. Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır.
Yüksek Basınçlı Yıkama Yapın
Bu nedenle, biraz oto şampuanı kullanın ve yumuşak bir oto temizleme eldiveni yardımıyla sabunlu su ile ovalayın. Sabunu, bir kova dolusu su ile temizlemek yerine yüksek basınçlı bir yıkama makinesi kullanın çünkü bu, yapışan inatçı kirleri çıkarmanızı sağlayacaktır.
Arabalar güneş ışığının olmadığı gölge yerlerde yıkanmalıdır. Bunun nedeni; araç üzerinde oluşabilecek güneş lekelerinin önüne geçmektir. Genellikle öğleden sonra araba yıkanması tavsiye edilmektedir.
Oto yıkama hizmeti yönetmeliğe göre saat 20.00'ye kadar verilebiliyor.
ARAÇ DIŞ TEMİZLİĞİ Yıkamaya önce dış temizlik ile başlayıp sonra araç içi temizlik ile devam etmek en doğrusudur.
İşlem Süresi: Aracın kirlilik ve boyutuna bağlı olarak ortalama 50-60 dakika sürer.
Ultima tipi yıkama makinamızda kullanılacak ekipmana bağlı olarak bir araç yıkandığında ortalama 70-260lt/dk su tüketmektedir. Bir binek araç kaç dakikada yıkanıyor? Okyanus tipi araç yıkama makinamızda kullanılacak ekipmana bağlı olarak bir binek araç ortalama 3-4 dakika arasında yıkanmaktadır.
Başlarken; Aracı doğrudan güneş ışığı görmeyen gölgeli bir bölgede yıkamaya dikkat edin. Çünkü güneş ışığı yıkama sırasında yüzeyi erkenden kurutarak boya üzerinde lekelenmelere neden olabilir. Ön cam sileceklerini kaldırarak cam temizliği için gerekli hareket alanını sağlayın.
Ülkemizde oto yıkama hizmeti veren istasyonlarda kullanılan tazyikli suyun basıncı ise genellikle 2000-2200 PSI civarında oluyor, bu da ortalama 150 bardır. Oysa bunun 130 bar civarında yani 1900 PSI olması gerekir. Daha yüksek basınçla püskürtülen su aracın boyasına, plastik bazlı aksamına, lastiklerine zarar verir.
Tazyikli su ile araç yıkama esnasında, kimyasal köpürtme sonucu aracın kir atması için kullanılan fırça, araca kılcal çizikler açabilir ve zamanla boyayı aşındırabilir. Bu durumdan en az zararı almak için yumuşak tüylü bezler kullanmanız aracınızın yararına olacaktır.
Arabanızı yıkamak için asla bulaşık deterjanı kullanmayın. Aracı Yıkadığınızda temiz görünebilir, ancak sorun şu ki, bulaşık deterjanı aracı korumak için tasarlanmış cila veya wax Uygulmalarını Zamanla Aşındırcaktır.
Çekiş gücü yüksek olan bir süpürge ile koltuklarınızı, aralarını da dahil olacak şekilde, süpürmeye başlayabilirsiniz. En son olarak tabanları temizleyebilirsiniz. Koltuk derisine uygun olan temizleme ürünlerini de tercih ettikten sonra, kelerin üzerine sıkarak temizleyebilirsiniz.
Araba yıkama işlemi sırasında öncelikle arabanızın en kirli kısmını yani genellikle tekerleklerini yıkayarak başlamalısınız. Kir ve kiri aracınızın boyasına bulaştırmamak için lastiklerinizi yeni bir kova su ile ayrı yıkayın.
Araba yıkarken önce köpük mü yoksa su mu sorusu cevabı :
Araç üzerinde hiç köpük kalmayana kadar basınçlı su ile yıkanır.
Bulaşık deterjanı araba jantlarını ve camlarını temizlemek için idealdir. Bulaşık deterjanı, yollardan dolayı oluşan kir tabakasını, kalıntıları ve tuz lekelerini temizleyerek arabanızın daha iyi görünmesini sağlar.
Motor ve çevresinde yer alan mekanizmalar soğuk su yardımı ile yıkanmalıdır. Hava filtresi gibi parçaların yakınına mümkün olduğunca su tutulmamalıdır. İşlem bittikten sonra araç uzun süre kullanılmamalı ve tüm parçaların kuruduğundan emin olunmalıdır.
Aracın Boyasına Zarar Veren Deterjanlar
Aracı yıkanması sırasında kiri arındırmak için deterjan kullanılmaktadır. Ama kullanılan deterjanın yüzey temizleyici veya bulaşık deterjanı olmaması gerekir. Bu tarz deterjanlar kimyasal olarak güçlü yapıya sahiptir. Genellikle de yağ çözücü özellikleri vardır.
Bulaşık ya da çamaşır deterjanı kullanmayın
Deterjan araçtaki kiri çıkarmak için etkili bir temizleyicidir. Fakat kirlerle beraber araç yüzeyindeki koruyucu kaplamayı akıtıp aracın boya ömrünün kısalmasına neden olur. Bu nedenle aracınızı deterjan yerine otomobil şampuanı ile yıkamayı tercih edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri