Absorbe edici materyaller kullanarak saatinizin içindeki nem ve buğuyu çıkarabilirsiniz. Absorbe edici materyallere pişmemiş pirinç, silika jeli ve kedi kumu örnek olarak verilebilir. Örneğin saatinizi 2-3 gün boyunca pirinçte bırakarak nem ve buğunun çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Saatinizin içi su aldıysa ya da saatinizin ekranı buhar olduysa bu durumda sizin yapacağınız işlemlerin hiçbiri fayda sağlamayacağı gibi aksine zarar oluşturmaktadır. Bu gibi durumlarda kullanıcılar genellikle fön makinesi ile saati kurutmayı yada güneş altında bekletmeyi denemektedir.
Eğer saatinizin içinde buğu varsa o saatin kuru olduğundan emin olmalı, yumuşak bir bez yardımıyla her kısmını silin. Saatinizi açmakta herhangi bir beis görmüyorsanız minik tornavida yardımı ile saatinizin arka kapağını açabilir, fön makinesinin ılık ayarında saatinizin içine doğru tutabilirsiniz.
Herhangi bir elektrik devresine bağlı olmayan “Su saati nasıl çalışır?” sorusuna verilebilecek en sade yanıt, saat içinde yer alan pervanenin dönüş sayısı ile olur. Daha ayrıntılı açıklamak gerekirse borulardan geçen başka bir ifadeyle kullanılan su, su saati içinde yer alan pervaneyi döndürür.
Saat buharı, suya dayanıklı olmayan kol saatlerinde içeriye sızan sıvının gaz durumuna geçmesi sonucu oluşmaktadır. Öyle ki saatinizin su geçirmezlik özelliği olsa bile zaman zaman saatinizde buğu görülebilir. Nem ise en basit tabiriyle su buharı olarak bilinmektedir.
İlgili 23 soru bulundu
Saat buharı nasıl giderilir diye sorarsanız, saatinizi güneş ışığı altında bırakarak nem ve buğunun çıkmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda saatinizi başka ısı kaynaklarına maruz bırakarak da bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Isı kaynaklarına ampul örnek olarak verilebilir.
Camdaki buğulanmaları ortadan kaldırmak için temelde yapılması gereken en basit işlem aracın içini kurutmak. Böylece içerideki fazla nemi yok ederek camdaki nem katmanını da ortadan kaldırabilirsiniz. Bu noktada akla gelen ilk yöntem araç klimasını çalıştırmak oluyor.
"Atmospheres" kelimesinin kısaltmasıdır. Derece olarak da 1 Atmosfer basıncına eşittir. 1 ATM, suyun 10 metre derinliğine karşılık gelir. Örnek vermemiz gerekirse 5 ATM water resistant ibareli bir saat, 50 metre derinliğe kadar suya dayanıklıdır diyebiliriz.
Saatin Suya Dayanıklılığı
Bunun için saatlere özgü bir ifade kullanılır. Saatlerde bulunan su geçirmezlik özelliği 3 ATM, 5 ATM, 10 ATM, 30 ATM, 20 ATM ve 60 ATM olacak şekilde belirtilir. Şöyleki; 10 ATM su geçirmezlik özelliği bulunan saatler, 100 metrede veya 10 barlık basınçta dayanıklılık gösterir.
Su Geçirmezlik ( Water Resist ): Damlalara ve Su sıçramalarına karşı dayanıklıdır, basınçlı suda veya çeşme altında kullanıma uygun değildir. 50 Metreye Kadar Su Geçirmez: Lavaboda, duşta, yüzerken, atletik spor dallarında, sığ sularda takılabilir ancak şnorkelle veya tüplü dalış sırasında kullanılamaz.
Kulağa kaçan su, dış kulaktaki kiri şişirip işitme kaybına sebep olduysa öncelikle dış kulak yolunun temizlenmesi gerekir. Eğer bu işlemi yapabilecek bir hekim yoksa sirke-alkol formülü uygulanabilir. Bu uygulama için yarısı sirke yarısı saf alkolden oluşan bir karışım, kulağa damlatılır. Alkol, suyun uçmasını sağlar.
Suyu Kurutmak İçin Gerekli Önlemler
Su yapısını kurutmak için öncelikle suyun yüzeyindeki fazla suyu almak ve ardından havalandırmak gerekir. Havalandırma suyun daha hızlı kurumasına yardımcı olur. Parke altındaki su kurutma işlemi profesyonel bir ekip tarafından gerçekleştirilirse daha başarılı olur.
Telefonunuzu kuru bir kaba koyun, cam ya da plastik olabilir, üzerini pirinçle örtün. Kapağını kapatın ve kuru bir yere koyun, tercih olarak güneş ışığı alan bir yere. 24 saat sonra telefonunuzu çıkarın ve açmayı deneyin. Pirinç önerisi birçok teknoloji blogunda da geçiyor.
Kol saatinizi tüy bırakmayan nemli bezle yapmanızda fayda vardır. Özellikle cam ve kadran temizliği açısından herhangi bir sıvı ve kimyasal kullanılması önerilmez. Bununla beraber yumuşak bir bezle kol saatinizi temizlemek, cihazın çizilmesinin önüne geçecektir.
5 ATM (50 metre) Su Geçirmezlik Ne Demek? Neler Yapılabilir? Saatiniz 5 ATM'lik bir su geçirmezlik derecesi olduğunda, 50 metrelik atmosferik basınca dayanabileceği anlamına gelir. 5 ATM dirence sahip bir saati 3 ATM'ye ek olarak, havuz ve duşta da kullanabileceğiniz anlamına gelir.
Suya Dayanıklılık
1.200 metre/ 4.000 fit kadar su direncine sahiptir. Omega markasının diğer dalgıç saatleri arasında Seamaster Planet Ocean ve Seamaster Professional Diver 300M yer alır.
En kaliteli saat markaları genellikle öznel bir konu olsa da hemen hemen herkesin lüks olarak sınıflandırdığı Rolex, Patek Philippe, Tag Heuer, Citizen, Seiko, Bulova, Hublot, Cartier, Omega, Tissot ve Breitling gibi dünyaca ünlü isimler listenizde yer alabilir.
Malzeme Kalitesi
Saatin kasası genellikle çelik, altın, titanyum veya seramikten yapılmaktadır. Kaliteli bir saat kasası, ağırlık hissi veren ve parlaklıkta farklılık gösteren bir yüzey ile parlak ve pürüzsüz olmalıdır. Ayrıca, saat camının yüksek kaliteli safir kristal veya mineral cam olması önemlidir.
Su geçirmez özellik, malzemenin veya cihazın içine nüfuz eden suyun etkisini engeller ve ürünün dayanıklılığını artırır. Su geçirmezlik, ürünün tamamen suda sonsuza kadar dayanıklı olduğu anlamına gelmez; çünkü aşırı basınç altında veya uzun süreli su temasında bile geçirimsizliği korumak zor olabilir.
760 mmHg (760 Torr), 1 atmosfer basınca eşittir. Deniz seviyeside cıva dolu bir kap ve bir boru ile açık hava basıncının 76 cm olarak ölçülmesiyle ortaya çıkan büyüklük.Barometre tarafından açık hava basıncı ölçülür.
Ancak bu, saatin 50 metre derinlikteki suda su geçirmez olduğu anlamına gelmez. 5 ATM geçirmezlik seviyesine sahip takılabilir cihazlar, yüzme esnasında su geçirmezdir. Bu tür takılabilir cihazları yüzerken veya günlük hayatınızda su ile ilgili diğer aktivitelerde bulunurken takabilirsiniz.
1 atm ise 760 torr (760 mm Hg) veya 101.325 kPa'dır. V= 22.711 L olarak hesaplanmıştır.
Su Tutmayan ve Uzun Süre Kirlenmeyen Parlak Yüzeyler Oluşturur, Buğulanmayı Önler, Cila Etkisi Yapar.
Isıcam S veya Isıcam K terleme olasığını azaltırlar. Nemin yüksek olduğu yerler (banyo, mutfak, çamaşır kurutma mekanı vb) aspiratör, baca veya açılan pencerelerle havalandırılması nemi azaltır. Gaz sobası, katalitik türü ısıtıcılar aşırı su buharı oluşumuna neden olduklarından daha sık havalandırma yapılmalıdır.
Bunun sebebi mevsim değişimlerinde mekanlarımızda yaptığımız ısıtma-soğutma değişiminden kaynaklanmaktadır. Kış aylarında aşırı ısıtılan iç mekan (oda, ofis, balkon) havası ile temas eden soğuk cam yüzeyi yoğuşmaya neden olur. Yoğuşma neticesinde de terleme veya buharlaşma olarak nitelendirdiğimiz durum oluşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri