Ayrıca içeriğinden dolayı; diyabet hastalığında ve anemide tercih edilir. Ancak susam yağlı bir besindir, dolayısıyla simit gibi bol susamlı besinlerin fazlası, kilo problemine sebep olur. Alerjik bir yapıda olanlar için ciltte kızarıklık, döküntü, kaşıntı, baş dönmesi, tansiyon problemi gibi sorunlara yol açabilir.
Yetişkinlerde herhangi bir sorun oluşturmaz. Ancak hem vücudun savunma ve sindirim sistemi yeterince gelişmemiş hem de mideleri hala sadece anne sütünü sindirecek durumda olan 1 yaşın altındaki bebeklerde bu bakteri, 'botulizm' adı verilen tehlikeli bir zehirlenmeye neden olabilir.
İşlenmiş yani basit karbonhidratlar grubunda yer alan poğaça, simit gibi gıdaların, besin değerlerinin oldukça az olmasının yanı sıra hızlı sindirildiklerinden tok tutmada da başarılı olmadığını belirtelim.
İlgili 45 soru bulundu
Simit elbette kilo aldırabilir. Tabii eğer miktarını fazla kaçırırsanız! Ancak kendi porsiyon kontrolünüzü yapıyorsanız ve sadece simit ile karın doyurmaya çalışmıyorsanız o zaman diyetinize simidi ekleyebilir, hatta simit tüketerek zayıflayabilirsiniz.
1 simit kaç dilim ekmek? Simit de kilo aldırır Bir simit yaklaşık 40 gr olmasına rağmen, 250 ile 300 kalori arası değişen enerji miktarına sahiptir. Bu yüksek enerji üzerindeki susamdan gelir, yağlı bir besin olan susam, simidin kalorisi artırır. 1 tane simit, yaklaşık olarak dört dilim ekmeğe eşdeğerdir.
Susamlı simidin 100 gramı 57,14 gram karbonhidrat, 10,71 gram protein, 3,57 gram yağ, 3,6 gram lif içermektedir. Bir simit yaklaşık 4 dilim ekmek yerine geçer.
Beyaz ekmek yerine; tam tahıl ekmekleri, tam çavdar ekmeği, tam buğday ekmeği, kepekli ekmek gibi ekmekleri tercih edin. Vazgeçemediğimiz bir lezzet olan simit tercihiniz de önemli. Sık sık kabızlık yaşıyor ve iştahınız fazla ise kesinlikle tam tahıllı simitleri tercih edin.
Sağlık & Diyet konusunda 508 cevap paylaştı. Simit çok yersen tabii ki kilo aldırır fakat bir öğünü simitle geçirebilirsin. Bunun zararı yok. Hatta her kahvaltıda yarım simit diyet listelerinde bile verilir..
Besin değerleri çok azdır, boşa alınan kalorilerdir ve mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Basit/rafine karbonhidratlar iştah hormonlarını etkileyerek obeziteye sebep olur. Hızla sindirilirler, yüksek glisemik indeks ve yükleri kan şekeri seviyelerinde sağlıksız iniş çıkışlara ve sürekli yorgunluğa neden olur.
Türk halkının geleneksel lezzetlerinden biri olan simit, çıtır çıtır tadıyla başta kahvaltılarda tercih edilmek üzere olan günün her saatinde tüketilebilmektedir. Simit aynı zamanda çayın en güzel eşlikçisidir. Simit, kahvaltıların ara besini olarak tüketilmekte olsa da ara öğünlerde de tercih edilmektedir.
Uzmanlar, “Simidin fazlası gaz yapar, abartmayın” uyarısında bulunuyor. Bağırsakların sağlıklı olması, tüm bedeni etkiliyor. Medical Park Tokat Hastanesi'nden Gastroenteroloji Uzmanı Doç.
100 gramlık orta boy bir adet susamlı simitte yaklaşık olarak 272 kalori bulunur. 150 gramlık bir adet büyük boy simitte ise 108 kalori vardır ve susam oranının simitin kalori oranını değiştirebileceğini göz önünde bulundurmak gerekir. 50 gramlık yarım simitteki kalori oranı ise 136'dır.
Susamın kompleks protein yapısı, bası hassas bünyelerde alerjiye yol açabilmektedir. Fazla tüketimi halinde tansiyon, baş dönmesi ve deri döküntüsü gibi yan etkileri gözlenebilen susam, yine aşırı tüketime bağlı olarak ciltte yağ üretimini tetikleyerek sivilcelere sebep olabilmektedir.
1 Adet Sokak Simiti 320,00 kaloridir. Sokak Simiti içeriğinde 60,00 Karbonhidrat(g), 5,00 Protein(g), 6,60 yağ(g), barındırır.
Simit, hamur işi yani basit karbonhidrattır. İdmandan 1,5-2 saat önce komplex karbonhidrat alıp, idmana 45-60 dakika yersen basit karbonhidrat yerine birşey olmaz. Ama antremanda mideyi dolu tutmamaya özen gösterin.
Simit yapımı için ilk olarak derin bir kabın içerisine ılık süt, ılık su, maya ve şekeri koyun ve karıştırın. Ardından içerisine yumurtayı da kırarak güzelce karıştırın. Bu karışımın içerisine azar azar un ilave edin. Tuzu da ekleyerek güzelce yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
1 DİLİM EKMEK YERİNE GEÇEN BESİNLER; 1 kâse çorba, 2 yemek kaşığı bulgur pilavı, 2 yemek kaşığı makarna, 2 yemek kaşığı kahvaltılık gevrek, 1/2 çay bardağı leblebi,1 orta boy patates, yarım orta boy mısır, 2 galeta, 2 kestane.
Yediğiniz bir poğaçayı vücudunuzun yakması için ise tempolu 7 bin 500 adım atmanız gerekiyor. Uzman Diyetisyen Esra Çelakıl, "Eğer 2 ay boyunca her sabah poğaça yerseniz tam 2 buçuk kilo yağ kütlesini vücudunuza eklemiş olacaksınız.
- Mutlaka tabanının yanık, dışından çıtır çıtır ve için yumuşak olması gerekir, Bu kriterlere dikkat etmek suretiyle susamlı simit tüketimi gerçekleştirebilirsiniz. Özellikle 275 kcal kalori ihtiva ettiğinden dolayı günlük tüketime dikkat etmek gerekir.
Tercihen haftada 1-2 kez, 2 dilim ekmek hakkı yerine yarım simit olarak kahvaltı veya ara öğünde yenebilir. Simidi yerken susamdan alacağınız yağı da düşünerek aynı öğünde yağ grubundan besinlerin kısıtlamasına gitmeniz önemlidir.
Hatta uyguladığınız diyet programına uygun şekilde, günlük beslenmenize simidi ekleyip, günlük yağ ve ekmek miktarınızı düzenlerseniz simit ile kilo dahi verebilirsiniz. Simidi sağlıklı beslenmede yaşamınıza eklemek isterseniz tek başına tüketmemeye özen gösterin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri