Yüzünüzü yıkadıktan sonra ve serum veya nemlendirici kullanmadan önce tonik kullanmalısınız. Sabah ve akşam olmak üzere iki kez tonik kullanabilirsiniz. Ancak cildiniz kolayca kurur veya tahriş olursa, günde bir veya iki günde bir denemek daha sağlıklı olacaktır. Bu toniklerin güçlü bileşenler içerdiğini unutmayın.
Tonikleri hem gündüz hem de gece kullanabilirsin ama cildin hassassa, kolayca tahriş oluyorsa günde bir kez kullanabilirsin. Eğer sivilceler, yağlı ciltler için tonik kullanıyorsan da; bu tonikler güçlü asitli içeriklere sahip olduğu için kullanım sıklığını bir uzmana danışmanı öneririz.
Tonik kil maskesi ve yüz temizleme jeli ürünlerinden sonra, nemlendiriciden önce kullanılabilir. Yoğun makyajların temizlenmesi için de yatmadan önce kullanılmalıdır. Sabah ve akşamları düzenli bir şekilde uygulanan tonik, cildin pürüzsüzleşmesini ve gözeneklerin tamamen kapanmasını sağlar.
Nemlendirici kullanmak cilt için oldukça önemlidir. Nemlendiriciden birkaç damla alın, yüzünüze ve boynunuza sürün. Cildiniz nemlendiriciyi emene kadar masaj yapın. Cildinizi güneşin zararlı UV ışınlarından korumak için, en az 30 faktör içeren bir güneş koruyucu losyonuna ihtiyacınız olacaktır.
Bir tür temizleme ürünü olduğu için cilt temizleme rutini dahilinde her gün kullanılabilir. Ancak şunu da göz ardı etmemek gerekir, tonik gibi direkt temizleme ürünü olmayan ürünler sabah akşam kullanılmasından ziyade gün sonunda cilt temizliği yapıldıktan sonra kullanılması doğru olan ürünlerdir.
İlgili 31 soru bulundu
· Tonik sürdükten sonra yüz yıkanır mı? Tonikten sonra yüz yıkanmaz. Tonik sürdükten sonra cildinizin birkaç dakika boyunca toniği emmesini beklemelisiniz. Tonik sonrası herhangi bir yıkama işlemi yapmadan, nemlendirici sürerek bakım rutininizi sonlandırabilirsiniz.
Ben banyoyla alakasız, banyoyu sabah yaptıysam öğlen yapıyorum mesela ya da akşam. Sonrasında tonik kullanmak ve nemlendirici sürmek lazım. BAnyodan önce olmaz, gözenekler açılıyor sonra geri banyoda açılır filan, boşa gitmiş olur bence. Banyo sırasında duşta yatabileceksen en güzeli o da yüzünü kurutp.
Uzmanlar, ikinin sihirli sayı olduğu konusunda hemfikirler; sabah bir kez ve gece bir kez yıkamalısınız. Gece uyuduğunuzda cildinizde bakteri birikir, bu yüzden sabahları cildinizi yıkamanız gerekir.
Yüzü, buz gibi suyla yıkamanın gözenekleri küçülttüğü sanılır ama bu doğru değildir. Sıcak su da, cildin nemini emerek daha çok kurumasına neden olur. İdeal olan, ılık su kullanmaktır. Ancak cildinizde kızarıklar varsa, kılcal damarlarınıza baskı yapması için soğuk suyla (buz gibi değil ama) yıkayabilirsiniz.
Ürünleri doğru sırayla kullanmak bu yüzden önemlidir. Günlük cilt bakım rutininizde sıralama 'temizleme (temizleyici/tonik), nemlendirme (serum/nemlendirici) ilkesine dayalı olmalıdır. Gündüz ve gece aynı sıralamayı takip edebilirsiniz.
Tonikten sonra hafif bir yanma ve ferahlık hissi duymanız normal. Bu his kısa süre sonra kaybolur. Ancak devam ederse, ciltte aşırı kuruma ve gerginlik hissederseniz toniğiniz size uygun değil demektir.
Cildinizi yağ, kir ve makyaj kalıntılarından arındırmak gözeneklerinizin temizlenmesini ve nefes almasını sağlar. Kuru cilt için özel olarak üretilen temizleme losyonu ve köpüklerle cildinizi temizleyebilir ve ardından kuru ciltler için uygun bir tonik uygulayabilirsiniz.
Ancak toniğinizin etki etmesi için dikkat edilmesi gereken bir nokta bulunur. Bu da toniğin emilmesi için cilde zaman vermektir. Tonik uygulaması sonrasında hemen nemlendirici sürmek yerine 10-15 dakika beklemeniz cildiniz için çok daha iyi bir yaklaşım olabilir.
Evet, tonik kullanımı, cilt bakımı için son derece önemlidir. Tonik diğer cilt bakım ürünlerinin daha sağlıklı ve verimli şekilde işe yaramasını sağlamaktadır. Tonik kullanmadan, ciltteki kir ve yağların, gözeneklerde biriken makyaj kalıntılarının ve ölü yağ tabakasının atılması kolay değildir.
Yüzü sık yıkamak kadar az yıkamak da oldukça yanlış. Her gün makyaj ya da çeşitli çevresel faktörlerle kirlenen, gözenekleri tıkanan ve yağlanan cildini en az iki kere yıkamalı, sabah akşam derinlemesine temizlik rutinine uymalısın.
Uzmanlar; yüzün duş sırasında yıkanmasını tavsiye etmiyor. Yüzün duş öncesinde ya da sonrasında ılık su ile yıkaması öneriliyor.
Gün içerisinde hava kirliliği, stres, yanlış beslenme gibi faktörlerden cildimizi arındırmak için uyumadan önce cilt bakımı yapmak çok daha faydalı olacaktır. Gece yapılacak cilt bakımını da 21:00 ve 23:00 arasında yapmalıyız çünkü 23:00 ve 06:00 arası cildimiz yenilenmekte ve ölü hücrelerden arınmaktadır.
Sabah olduğu gibi gece de yatağa girmeden önce yüzümüzü yıkamamız gereklidir. Makyajınız varsa önce onu çıkartın sonra durulayın. Makyajınız yoksa bile yüzünüzü ılık suyla yıkayıp uyumanız önerilir. Çünkü güncel hayatımızda hava kirliliğine maruz kalırız ve böylece havada ki kirler yüzümüze yapışır.
Dermatologlar, yüzünüzü yıkamak için soğuk veya ılık suyun sıcak sudan daha iyi seçim olduğunu söylüyorlar. Aşırı sıcak sudan uzak durmanın bir başka nedeni, sıcaklığın doğal nemlendirici özelliğini ciltten uzaklaştırarak, cildi zamanla kuru ve iltihaplı hale getirmesi.
Makyaj ya da diğer güzellik ürünleri cildiniz üzerinde olumsuz etkilere neden olabileceği gibi var olan problemlerin daha da artmasına yol açabilir. Yüzünüzü sadece suyla yıkamaya başladığınız zaman cildinizin dinlenmesine izin vermiş olursunuz.
Nemlendirici Tonikten Sonra Direkt Yüze Uygulanır Mı? Tonik kullanımı sonrasında cildin kısa bir süre içerisinde ürünü emmesi beklenir. Bazı uzmanlar ise tonikleme işlemi sonrasında cilt nemli iken krem ya da serumların uygulanmasını önerilir.
Cilt bakımı günlük rutin olarak yapılan bir işlemdir dolayısıyla haftanın 7 günü cilt toniği kullanılabilmektedir. Cilt tonikleri hem gece hem gündüz olarak günde 2 kere kullanılabilmektedir. Ancak hassas ve kolayca tahriş olan bir cilde sahipseniz kullanım sıklığını bir uzmana danışarak belirleyebilirsiniz.
Tonik uygulaması yüzünüzü bit temizleme ürünü ile yıkadıktan sonra yapılır. Yüzünüzü yıkayıp ardından toniği uygularsınız. Sonrasında nemlendiriciyi sürebilirsiniz. Tonikten sonra nemlendirici sürülür mü sorusunun cevabı evet olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri