Kimler Ruhsat Alamaz Ateşli silahla suç işlemiş ve bu durumdan dolayı hüküm giymiş sabıkalılar, nörolojik, psikolojik ve fizyolojik hastalığı bulunan kişiler, 21 yaşından küçük olanlar, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanan kişilerle kamu hizmetinden yasaklı olanlar ve engelli olan şahıslara silah ruhsatı verilmez.
Adli Sicil Kaydı ( Özellikle Silah Ruhsatı İçin İstendiği Belirtilerek, Adliye Sarayından Alınacaktır. Suç kaydı olması halinde ³kesinleşme şerhi yazılmış严 tasdikli mahkeme kararı getirecektir.) (Silah başka bir şahıstan devir alınacaksa, alan ve devreden ayrı ayrı dilekçe yazacaktır.)
Kimlere Silah Ruhsatı Verilmez? -Ateşli silahla işlenen suçlardan mahkum olanlar. -Ruhsatlı silahıyla suç işleyenlere veya silahın muhafazasındaki ihmali ya da kusuru neticesi başkaları tarafından bir suç işlenmesine veya intihar ya da intihara teşebbüs edilmesine neden olanlara.
Silah Ruhsatı İçin Gerekli Belgeler
5- Arşiv kayıtlarını içeren adli sicil belgesi, 6- Silah ruhsat almasında sakınca bulunmadığına dair sağlık raporu, 7-Kamu görevlileri için ilgili birimlerden onaylı görev belgesi.
İlgili 41 soru bulundu
Arşiv kaydına kaydedilen bu bilgilerde, kişi e-devletten veya adliyeden vs. sabıka kaydını sorgulayınca bu kayıtlar görünecektir.
c) Diğer mahkûmiyetler bakımından kaydın arşive alınma koşullarının oluştuğu tarihten itibaren beş yıl geçmesiyle, tamamen silinir. (2) Fiilin kanunla suç olmaktan çıkarılması halinde, bu suçtan mahkûmiyete ilişkin adlî sicil ve arşiv kayıtları, talep aranmaksızın tamamen silinir.
Silah ruhsatı almasına engel hali bulunmayan, yirmi bir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir. Bulundurmak amacıyla silah ruhsatı almak isteyenler, ikamet ettikleri il valiliğine müracaat ederler.
Silah bulundurma ruhsatı almak isteyen kişiler. Türk vatandaşı olan 21 yaşını doldurmuş, adli sicili temiz olan ve harç ödemek kaydı ile sınırsız işyerinde veya meskeninde ( evinde ) silah alabilir ve ruhsatlandırabilir.
Kişi hakkında “durum bildirir sağlık kurulu raporu” düzenlenir. Silahın kullanılabilmesi ile ilgili fiziksel ve ruhsal yeterlilik düzeyleri Psikiyatri, Nöroloji, Ortopedi, Göz, Kulak Burun Boğaz hekimlerince değerlendirilir.
Takip eden 19. fıkrada, maddede bahsedilen mahkûmiyetin kesinleşmiş mahkûmiyet olduğu söylenerek, HAGB kararının dâhil edilmediği anlaşılır. Bu durumda, hakkında HAGB kararı verilmiş kişi denetimli serbestlik süresi bitene kadar silah ruhsatına başvuramayacaktır fakat var olan silah ruhsatının iptali gerekmeyecektir.
** Adli sicil kaydını basit bir şekilde e-devlet üzerinden www.turkiye.gov.tr adresinden alabilirsiniz. Adli sicil kaydınızı internet üzerinden oluşturuken veya resmi kurumdan alırken RESMİ KURUM - SİLAH RUHSATI şeklinde almalısınız.
Bu madde kapsamında sayılan fiillerden dolayı yargılanması devam eden şahısların ruhsat verilme ve yenileme işlemleri, yargı kararı kesinleşinceye kadar durdurulur. Yargılama sonucuna kadar silah ilgili birimce emanete alınır. Bu madde de belirtilen mahkumiyet, kesinleşmiş mahkumiyettir.
Kural olarak hükümlüye ait adli sicil kaydı cezanın infaz edilmesinden sonra silinerek arşiv kaydına alınır. Hükümlüye ait arşiv kaydı ise 5 yıl sonra silinir.
Arşiv Kaydı Nasıl Silinir? Arşiv kaydının silinmesi de aynı sabıka kaydı sildirmede olduğu gibi Adli Sicil İstatistik Müdürlüğüne yapılacak hukuki bir başvuru ile mümkündür. Bu başvuruyu yapmadan önce arşiv kaydının silinmesi şartlarının oluşup oluşmadığına bakılmalıdır.
2019 yılı mahalli idareler seçimlerinde belediye başkanı, belediye meclis üyeliği, il genel meclis üyeliği ve muhtar aday adaylarından istenilecek adlî sicil belgesi e-Devlet kapısı üzerinden 02 Kasım 2018 tarihinden itibaren verilmeye başlanılmıştır.
Bulundurma ruhsatlı silahınızı sadece ruhsatınızda yazılı adreste bulundurabilirsiniz. Tatile giderken bulundurma ruhsatlı silahların taşınması mümkün değildir. Bulundurma ruhsatlı silahlar ancak daimi ikamet değişikliği durumunda önceden yol belgesi almak suretiyle yeni adrese nakledilebilir.
"Psikolojik sorun olmamalı"
"Türkiye Psikiyatri Derneği'nin "Ateşli silah ruhsatı için başvuran kişiler için psikiyatrik muayene kılavuzu"nda yer alan bilgilere göre ateşli silah bulundurmak isteyenlerin akıl hastası veya psikolojik ve nörolojik rahatsızlıkları olmaması gerekiyor.
7- Müracaat esnasında Müdürlüğümüzce parmak izi alınmaktadır. 8- Başvuru sahipleri adlarına müracaat tarihi itibariyle son 15 (on beş) gün içerisinde alınmış, 6183 Sayılı Kanunun 22/A bendi kapsamında 5.000 (beş bin) Lirayı aşan tutarda vadesi geçmiş vergi borcu olmadığını gösterir belge getirilecek.
Silah Ruhsat İşlemleri 6136 sayılı kanun ve ilğili yönetmeliği kapsamında yürütülmektedir. Bu yönetmelikle silah taşıma ruhsatı alacak kişiler belirlenmiştir. Yönemeliğin 9 maddesinde geçen iş-meslek mensupları olan kişiler silah taşıma ruhsatı alabilir.
Cumhurbaşkanı, Başbakan, Cumhurbaşkanı Yardımcıları Bakanlar ve yasama organı üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri, TBMM Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcıları, Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı Müsteşarı, Savunma Sanayi Başkanı ve Emniyet Genel Müdürü ile bu görevlerde bulunmuş olanlara süresiz silah ...
Şahısların evraklarını teslim ettiğinden itibaren tahkikatın tamamlanmasına müteakip 3 iş günü içerisinde ruhsat hazırlanmaktadır.
Adli para cezası ödendikten sonra sicilden otomatik olarak silinmez. Silinmesi için kişilerin Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğüne bizzat veya avukat aracılığıyla başvuruda bulunması gerekir. Silinme şartları oluşmuş ise ve eksik evrak bulunmuyor ise adli para cezasına ilişkin kayıt adli sicilden silinir.
Adli sicil kaydı infazın tamamlanması, şikayetten vazgeçme, etkin pişmanlık, zamanaşımı, genel af ve ölüm halinde silinir. Adli sicil kaydının silinmesi için kuruma başvuru yapılmalıdır. Başvuru sonrasında şartları taşıyorsanız 30 günden kısa süre içinde adli sicil kaydı silinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri