Kimyasal temizlik malzemeleri genel olarak 5 e ayırdık. Bunlar: sabun ,deterjan, çamaşır suyu,çamaşır sodası,tuz ruhu dur.
Kimyasal temizlik malzemeleri genel olarak 5 e ayırdık.bunlar : sabun ,deterjan, çamaşır suyu,çamaşır sodası,tuz ruhu dur.
Mutfak ve banyoyu temizlediğimiz, çamaşır ve bulaşıkları yıkadığımız ve mobilya cilaları, yüzme havuzu için kullandığımız klor, benzin, motor yağı, hidrolik yağ ve LPG kimyasal maddelerdir. Evlerimizde kullandığımız ve kimyasal madde olarak değerlendirmediğimiz birçok ürün bulunmaktadır.
İlgili 31 soru bulundu
Kimyasal temizlik malzemeleri genel olarak 5 e ayırdık. Bunlar: sabun ,deterjan, çamaşır suyu,çamaşır sodası,tuz ruhu dur.
Kimyasal deterjanlar yerine evde kolaylıkla doğal deterjanınızı elde edebilirsiniz. Bunun için sabun rendesi, sirke, boraks gibi malzemelerden faydalanabilirsiniz.
Genel temizlik gereçleri kimyasal ürünlerdir. Temizlik için etkin olarak kullanılan bu temizlik gereçleri kullanıldıkları yüzeye özel olarak üretilirler. Genel temizlik söz konusu olduğunda kullanılan malzemenin türü ve çeşidi hem daha etkin bir temizlik hem de yüzeylerin zarar görmemesi için şarttır.
Günlük temizliği ise evinizin gün içerisinde oluşabilecek dağınıklığı toparlamak ve genellikle hafta sonlarında yaptığınız detaylı temizliğin yükünü hafifletip evinizin dağılmasını, kirlenmesini önlemek için yaptığınız temizlik türü olarak açıklayabiliriz.
Kimyasal temizliğin amacı, tesislerin işletmeye alınması ve işletilmesi sırasında sorunlara neden olabilecek devrelerden kirleticileri uzaklaştırmaktır. Bu safsızlıklar şunlardır: oksitler, haddelenmiş metal kalıntıları, çöp, yağlar ve organik maddeler.
Ev temizliğinde kullanılan malzemeler süpürge, faraş ve fırçadır. Toz almak içinse sünger yerine ıslak mendil ve kağıt havlu kullanılabilir. Yağ sökücüler ve çamaşır suyu dışında, elma sirkesi ve karbonat da fayansları ve yerleri silerken kullanılabilir.
Temizlik sıralamanız; toz alma, süpürme ve paspaslama şeklinde olmalıdır. Bu sayede temizliği belirli bir düzen içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Temizlik sıralamasını ise mutfak, banyo, yatak odası ve diğer odalar şeklinde gerçekleştirebilirsiniz.
TEMİZLİK YÖNTEMLERİNİN SINIFLANDIRILMASI
* Kuru temizlik (süpürge, elektrikli süpürge, toz bezi vb.), * Nemli temizlik (paspaslama, moplama), * Islak temizlik (yıkama), * Spreyle temizlik (ovalama).
Kişisel Hijyen; saç temizliği ve bakımı, yüz, göz ve kulak temizliği, ağız ve diş temizliği, ayak temizliği, banyo alışkanlığı, dış genital organlar ve koltuk altı temizliği, cinsel ilişki sırasında ve sonrası temizlik, sağlıklı giyinme, el ve tırnak temizliğini kapsamaktadır (T.C Sağlık Bakanlığı, 2003).
Kişisel Temizlik Kuralları
Ellerin su ve sabunla yıkanması kişisel temizliğin temelini oluşturmaktadır. En az haftada bir defa banyo yapılmalı, çamaşır ve giyecekler sık değiştirmelidir. Haftada bir defa el ve ayak tırnakları kesilmelidir. Yemeklerden önce ve sonra mutlaka eller su ve sabun ile yıkanıp kurulanmalıdır.
Temizlik malzemesi TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Temizlik için kullanılan sabun, deterjan, süpürge, çeşitli boy ve ebatta fırça, bez vb. gereçlerin tümü
Temizleyici, bütün endüstrilerde kullanılan mekanik ekipmanların temizliği için kullanılıp, bakim-onarım surecinin önemli parçalarından biridir. Bu ürünler/malzemeler, parçaların korunmasında, temizlenmesinde ve işlevliklerini sürdürmelerinde önemli birer rol oynarlar.
En az haftada bir defa banyo yapma, çamaşır ve giyecekleri sık değiştirme. Haftada bir defa el ve ayak tırnaklarını kesme. Yemeklerden önce ve sonra elleri su ve sabun ile yıkayıp kurulama. Tuvaletten sonra elleri bol su ve sabun ile yıkayıp kurulamak.
Çamaşır temizliğinde kullanabileceğiniz maddeler; çamaşır sodası, sabun, boraks, karbonat, sirke, esansiyel yağ, tuz ve sudur. Bu hammaddeler ile dilerseniz elde, dilerseniz makinede kullanabileceğiniz toz, likit, jel, tablet çamaşır yıkama deterjanları hazırlayabilirsiniz.
Sirke, sabun, boraks, karbonat, çamaşır sodası v.b hem kolayca bulunabilir hem de ucuzdur.
Çamaşır suyu yerine kullanılacak olan birçok malzeme vardır. Karbonat, sirke, organik deterjanlar, yüzey temizleyici, kaya tuzu, çamaşır sodası, oksijenli su, boraks ve son olarak da arap sabunu çamaşır suyunun görevini üstlenecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri