Boyama işlemi üzerinden uzun zaman geçmesi saç boyasının elinizden çıkmasını zorlaştırabilir. Yapmanız gereken tek şey kaliteli bir sabun ile birlikte ellerinizi en az bir dakika yıkamanızdır. Sonrasında saç boyasının tamamen çıktığını göreceksiniz.
Herhangi bir çay tabağı içerisinde 1 tatlı kaşığı kadar kabartma tozu ve bir tatlı kaşığını geçmeyecek şekilde diş macunu eklenir ve karıştırılır. Karıştırılan karışımlar saç boyası bulaşan bölgelere sürülür ve leke çıkarılır. Saç boyasını çıkarmak için makyaj temizleyici ürünleri de tercih edilebilir.
- Ciltten boyayı çıkaran ve en çok bilinen yöntemlerden biri diş macunudur. Cildinizdeki boyayı çıkarmak için teninize macundan bir miktar sürün ve kuruması için bekleyin. Daha sonra teninizden macunu çıkarın, boya lekesinin yok olduğunu göreceksiniz. - Bir başka işe yarar yöntem ise vazelin sürmek.
Yüzdeki boya lekesi nasıl çıkar sorusunun yanıtında ise cilde zarar vermeyecek hassas yöntemler öne çıkar. Bu iş için en çok bilinen ve yaygın olarak kullanılan ürünlerden biri diş macunudur. Boya lekesi olan yere bir miktar diş macunu sürülüp kuruması beklenir.
Tabi yoğun olmayan saç boyası lekeleri sabun yardımıyla kolaylıkla çıkabilir. Zor çıkan lekeler için ise farklı yöntemler kullanmanız gerekir. Saç boyasını çıkarmanın etkili yollarından birisi aseton kullanmaktır. Asetonu bir pamuk yardımıyla leke olan yere sürebilirsiniz.
İlgili 37 soru bulundu
Bir miktar karbonatın üzerine birkaç damla sirke ekleyin. Karışımı elinize alın ve boyalı yerleri nazikçe ovalayın. Lekeler çıktıktan sonra elinizi ılık suyla durulayın. Karbonatın taneli yapısı cilde zarar verebileceği için, bu yöntemi yalnızca ellerinizde uygulayın.
Taze lekeler için genellikle su ve sabun etkili olur. Kurumuş lekeler için ise boyanın türüne göre beyaz sirke, alkol veya tiner gibi çözücülerden yardım alabilirsiniz.
Suni derinin üzerindeki lekeleri çıkarmak için en etkili yöntem, lekenin fazla beklememesidir. Çay ve kahve gibi lekeler olduğunda, yüksek emicilik özelliğine sahip yumuşak bezler kullanmalısınız. Bir şey döküldüğü an, bezi lekenin üzerine koyup emilmesini beklemelisiniz. Ardından nemli bir bezle silebilirsiniz.
Bölgeyi su ve bulaşık sabunu karışımıyla ıslatın, birkaç dakika sonra fırçalayarak boyanın üzerine yapışan tabakayı çıkarmaya başlayın. Yüzeyde hala boya varsa fazlalığı gidermek için mineral ispirto veya alkol kullanın. Sabun ve su onu kesmiyorsa, biraz yardım almak için yerel bir ev tadilatı mağazasına gidin.
Saç boyasını giysilerden çıkarmak için önce fazla boyayı suyla yıkayın. Ardından, kirli giysiyi bir kağıt havlunun üzerine koyun, lekeye saç spreyi sıkın ve bir gece bekletin. Giysinin altındaki kağıt havlu, bu süre içinde giysiden boyayı emecektir. Leke hala oradaysa işlemi tekrarlayın.
Boyayı su ile saçtan arındırdıktan sonra bir saç kremi kullanarak boyanın oluşturacağı kuruluğu önleyebilir, saçlarınıza besleyici bir bakım yapabilirsiniz. Boyanın kalıcılığını artırmak için 2 ya da 3 gün sonrasında saçınızı şampuanla yıkayabilirsiniz.
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın.
Bir bardakta eşit ölçüde su ve bulaşık deterjanını karıştırıp, karışımla boyayı arkadan, yani, lekenin damladığı kumaşı tersinden ıslatırsak leke bu şekilde daha kolay çıkacaktır. Son olarak bir fırça ile lekeyi yavaşça ovarak temizleyebiliriz.
Boyanın, saçınızdan yüzünüze ve ensenize bulaşmasını istemiyorsanız kulaklarınızın çevresine, saçlarınızla yüzünüzün birleştiği bölgelere ve ensenize biraz vazelin sürün.
Doğal Saç Boyası Ve Renk Değiştirme Tekniği Nasıl Uygulanır ? Kuru Saçlarda Diplerden 2-3cm Bırakarak Boy Ve Uçlara Boyayı Uygulayın. 10 Dakika Bekleyin, Kalan Boyayı Da Diplerine Uygulayın. 30 Dakika Daha Bekletin.Toplam Bekleme Süresi 40 Dakika Olacak.
VAZELİN BOYANIN BULAŞMASINI ENGELLER
Yüzünüzün saça yakın bölgelerine kulaklarınıza ve boynunuza vazelin sürerek bulaşan boyaların tutmasını engellemiş olursunuz.
Duvar, cam ve araba yüzeyi gibi metal yüzeylerden sprey boya lekesini aseton yardımı ile çıkarabilirsiniz.
Öncelikle, kurumuş plastik boyanın artıklarını bir spatula yardımıyla yaymadan yüzeyden alın. Temiz bir bezi sıcak su yardımı ile ıslatarak bölgeyi ovalayın. Son aşama olarak Peros Bulaşık Deterjanı ürünü biraz döküp beklettikten sonra lekeli bölgeyi kolaylıkla temizlendiğini göreceksiniz.
Sirke, boya lekesinin çıkmasına yardımcı olabilir. Islatma işleminden sonra, ılık suya az miktarda sıvı deterjan veya hafif sabun ekleyin. Lekeyi nemli bir bezle nazikçe silerek çıkarın. Daha sonra temiz su ile lekeyi durulayın.
Sirke-süt karışımı ile silmek bu yöntemlerden biridir. Bir başka çözüm olarak ise derideki izi silgiyle silmeyi deneyebilirsiniz. Daha riskli bir çözüm olarak kolonya/alkol/aseton gibi çözücü sıvılar kullanılabilir ancak bunlar deri yüzeyine zarar verecektir.
Hakiki deriden leke çıkartmak için sıvı deterjan veya bebek şampuanı gibi hassas ürünler kullanmalısınız. Yüz temizleme sütleri de yine leke çıkarmada oldukça yararlıdır. Yıkama işlemini ise elde ve ılık su ile yapmalısınız.
Suni deri temizliği sırasında kesinlikle çamaşır suyu ya da çeşitli kimyevi solventler (gaz, benzin, mazot, tiner, aseton) kullanılmamalıdır. Bu tür maddeler deriye zarar verir ve ömrünü kısaltır, renginde solma ya da dokusunda bozulma yapar.
Bir kaşık sıvı bulaşık deterjanı ve bir kaşık beyaz sirkeyi iki fincan su ile karıştırarak bir karışım hazırlarız. Bu karışımı hazırlarken ılık su kullanmaya özen göstermeliyiz. Ilık su lekeyi yumuşatarak çıkmasını kolaylaştıracaktır.
Deride oluşan yağlı boya lekesinin çıkarımı diğer kumaş türlerine göre daha kolay olmaktadır. Bir sprey şişesine limon sıkılıp ardından lekeye püskürtülür. Bu sayede yüzeydeki kalıntılar kendiliğinden yüzeyi terk etmektedir. Ardından mikrofiber bez yardımıyla kalıntılar temizlenir.
Boya tozu için kil uygulaması gereklidir. Pasta kullanmayın, hem yeterince elle yediremez matlık yaparsınız hem de gereksiz yere boyayı inceltirsiniz. Kil sonrası boya korumayı yenilemek gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri