Karbonatta bulunan granüller aslında cildimiz için faydalı kaynaklar değillerdir. Karbonat cildin pH dengesini bozabilir.
Güneş lekelerini azaltıcı etkiye sahip olan karbonat maskesi, hem doğal hem ucuz ve oldukça etkili bir maskedir. Cildi rahatlatmasının yanı sıra ciltte oluşan koyu lekelerin solmasını sağlar. Cildi yumuşatıcı etkiye sahip olan karbonat, antibakteriyel özelliği sayesinde ciltteki mikroorganizmalardan kurtulmayı sağlar.
Karbonatın en önemli faydaların birisi olarak cilt gözeneklerini temizlemesi görülür. Cilt gözeneklerini temizler ve cilt için gerekli nemlendirmeyi yapar. Ayrıca ciltteki lekelenmeleri de yine karbonat ile geçirebilirsiniz. Ciltte sadece lekelenme değil ayrıca yara izlerini de karbonat geçirmektedir.
Karbonat kullanımı sonucunda herhangi bir toksik etkisi yoktur. Ancak gıda olarak tüketilecekse 'fazla karbonatın zararları' söz konusu olabilir. Sodyum açısından zengin olan karbonatın aşırı tüketilmesi vücuttaki potasyum seviyesini etkileyebilir ve potasyum eksikliğine yol açabilir.
Antiseptik bir madde olan karbonat, sivilcelere ve akneye neden olan bakterilerin üremesini engeller. Akne ve sivilceye sebep olan bakteriler üremek için asidik ortamları tercih eder. Karbonat maskesi, cildin pH seviyesini dengeleyerek, bakterilerin ürediği bu asidik ortamı ortadan kaldırır.
İlgili 40 soru bulundu
Karbonat Maskesi
Her gün, bir pamuk yardımıyla uygulayacağınız karbonat maskesini göz çevrenizde 10-15 dakika bekletmeniz yeterlidir. Karbonat, hem cilt rengini açmada hem cildi yumuşatmada etkili olduğu için, göz çevresindeki kan dolaşımını hızlandırır ve göz altı morluklarını azaltır.
Ve tabii ki kahve-karbonat kürü düzenli olarak kullanıldığında önce istenmeyen tüylerin zayıflamasını ve azalmasını, ardından da neredeyse tamamen yok olmasını sağlıyor.
Karbonatın besin olarak tüketimi; vücudunda ödem olanlar, karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı veya yüksek tansiyon problemi olanlar için önerilmez. Yüksek miktarda tüketilen karbonat vücudun asit dengesini bozacağından birçok komplikasyonlara neden olabilmektedir.
Yani, karbonat ve kabartma tozunun kabartma işlevi aynıdır. Ancak tarifte kıvam farklılıkları yaratır. Bu yüzden yapacağınız tarife göre seçmeniz daha doğru olacaktır. Eğer kabartma tozu yerine karbonat kullanacaksanız, maksimum 2 çay kaşığı karbonat kullanın.
Karbonat, kimyada karbonik asitin bir tuzudur. Karbonat iyonu CO32- varlığında nitelendirilir. Aynı zamanda ismi karbonik asitin esteri manasına da gelebilir. Jeoloji ve mineralojide karbonat terimi hem karbonat minerallerine, hem de karbonat taşlarına tekabül eder ve her ikisi de CO32- şeklinde ifade edilir.
Karbonat ve Diş Beyazlatma
Dişlerinizi genellikle iki şekilde beyazlatabilirsiniz: ya peroksitlerle dişleri beyazlatarak ya da lekeleri çıkarmak için bir aşındırıcı kullanarak. Karbonat, dişlerinizin mine olarak bilinen sert dış tabakasına sürüldüğünde lekelerin çıkarılmasına yardımcı olabilen bir aşındırıcıdır.
Kuru ve hassas ciltlere uygun karbonat maskesi tarifi
Tüm malzemeler birbiriyle karıştıktan sonra yine parmak uçlarınızla hafif hafif ovalayarak cildinize uygulayın. 20-30 dakika kadar bekletip güzelce durulayın.
Sivilce lekelerinin geçmesi, cildin daha parlak ve sağlık gözükmesi için oldukça kolay ve doğal yöntemlere başvurarak etkili sonuçlar elde edilebilir. Doğal maske ve peeling yapımında en çok tercih edilen malzemelerden biri olan karbonat, cildin yenilenmesinde ve ölü hücrelerden arınmasında oldukça etkilidir.
Karbonat ve limon suyu sayesinde hazımsızlık, aşırı şişkinlik, kramp ve mide ekşimesi semptomları ortadan kaybolur. Bağışıklık sisteminin kritik bir unsuru olan bağırsaklardaki inflamasyonu önleyerek, bağırsaklarınızın sağlığını büyük oranda korur.
Size vereceğimiz gözenek sıkılaştırma yöntemleriyle kolay bir şekilde açılmış gözeneklerinizi sıkılaştırabilirsiniz. Karbonatı suyun içerisinde eritin ve yüzünüze sürün. Cildinize masaj yaparak 1 dakika boyunca bekletin. Daha sonra soğuk su ile durulayın.
Mide asiditesinin düzenlenmesini sağlayarak mide yanması, hazımsızık, ülser ağrısı gibi problemlerin tedavisinde kullanılır. Yarım çay kaşığı karbonatı yarım bardak suya ekleyerek her 2 saatte 1 tüketebilirsiniz. Böbrek sağlığına iyi gelir. Üriner sistem hastalılarının tedavisinde kullanılır.
Aslında karbonat ve kabartma tozu bilinenin aksine kimyaları ve kullanım amaçları açısından farklı ürünlerdir. Kimyasal adı sodyum bikarbonat olan karbonat, sodyum tuzlarından biridir. Yemek sodası olarak da anılır. Pasta, kurabiye, ekmek vb. hamur işlerinin yapımında yaygın olarak kullanılır.
Karbonat, doğada bulunan tuzlu bir yapısı olan sodyum bikarbonat adı ile anılan kimyasaldır. Kabartma tozu da karbonat ile asidin aynı anda yer aldığı karışımdır. Sıvı ve akışkan maddeler ile tepkimeye giren kabartma tozu, gıda maddelerinin kabarmasını ve yumuşak olmasını sağlar.
Deneyeceğiniz unlu tarifte yer alan kabartma tozu ölçüsünde beyaz sirke kullanın ve unlu karışımın kabarmasını, mayalanmasını kolaylaştırın. Beyaz sirkenin içinde yer alan fermente maddeler sayesinde evde kabartma tozu olmadan da lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.
Limon ve karbonatın etkisini görmek için bir miktar karbonatın üzerine birkaç damla limon damlatın ve macun haline gelene kadar karıştırın. Daha sonra kendi oluşturduğunuz bu macunu dişlerinize fırça yardımı ile uygulayın. Yaklaşık 2 dakika boyunca dişlerinizi fırçalayın ve daha sonra temiz su ile ağız içini yıkayın.
Karbonatlı su içmek vücudun PH seviyesini yükselterek metabolizma ve sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına olanak tanır. Alkali diyeti listesine ek olarak karbonatlı su da içen bazı uygulayıcılar, düzenli bir kullanımla 1 ay içerisinde 4 ile 6 kilo verdiklerini söylerler.
Limon kürü, en etkili tüy azaltıcı doğal yöntemlerden biridir. Bu kür, limon suyu ve tuzun karışımıyla hazırlanır. Hazırlanan karışım tüy köklerini zayıflatarak zamanla tüylerin azalmasına yardımcı olur. Eğer kürü uygularken cildinizde yanma hissederseniz uygulamayı sonlandırıp cildinizi hemen yıkamalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri