Linola şampuan, şiddetli kaşınma problemi yaşayanlara özel olarak geliştiriliyor. Kuru ve hassas saç yapısında görülen kaşınma sorununa geliştirilen ürün yatıştırıcı ve koruyucu etkisiyle öne çıkıyor. Linola şampuanın içeriğinde glikoz bazında formüle edilen güçlü bileşenler mevcut.
Çare: Orta şiddetteki vakalar için, selenyum ya da çinko pritiyon içeren şampuanlardan kullanarak bu mantarları kontrol altına alabilirsiniz. Daha ciddi vakalar için ise reçeteli anti mantar şampuanlarından, bölgesel kortizon ya da ilaçlı köpükten, solüsyonlardan, kremlerden ve merhemlerden yararlanabilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı gibi bitkisel yağlar, saç maskesi şeklinde saçınızı yıkamadan yaklaşık 20-30 dakika süreyle bekletildiğinde, kaşıntılı saç derisini yatıştırmaya yardımcı olabilir. Çay çiçeği yağı gibi uçucu yağlar, kaşıntılı bir saç deriniz olduğunda, rutini tamamlamak için kullanılabilir.
Kepek karşıtı kaşıntı önleyici şampuan çeşitlerinde mentol kullanılabilir. Mentol içeren ürünler yaz aylarında sıkça tercih edilen ürünlerdir. Özellikle kepekli saçların nefes alabilmesi ve sıcak yaz günlerinde saç derisinin rahatlaması için mentollü kaşıntı önleyici ve kepek karşıtı şampuanlar tercih edilmelidir.
Saç Diplerinde Kaşıntı
Kaşıntı, yaygın olarak basit kepek problemleri nedeniyle ortaya çıksa da, altında; saçlı deri mantarları, parazitler, saç derisinin pH değerinde meydana gelen bozulmalar ve saç derisi kuruluğu gibi problemler gözlemlenebiliyor.
İlgili 34 soru bulundu
Bir çay kaşığı karbonatı bir su bardağı suyla karıştırın ve saç diplerinize uygulayarak 10 dakika bekletin. Beklettikten sonra ılık suyla durulayın ve bu uygulamayı haftada bir kez yapın. Zaman içerisinde saç diplerindeki kaşıntının azaldığını göreceksiniz.
Saç mantarının saçta kabuklanma, kepek, kaşıntı, saçların kolayca kopması, akıntı ve saç kaybı gibi belirtileri vardır.
Elma sirkesi aynı zamanda kafa derisinin Ph'ını yeniden dengelemeye yardımcı olur. Nitekim saç derisindeki kaşıntıyı hafifletmek için elma sirkesi deneyebilirsiniz. Öte yandan kafa derisi kaşıntısının kepekten atopik dermatit ve sedef hastalığı gibi tıbbi durumlara kadar nedenleri olabilir.
Antihistaminik krem, alerjik reaksiyonlara bağlı kaşıntıların tedavisinde kullanılır. Antihistaminik krem, histamin adı verilen bir kimyasalın üretimini engelleyebilir. Böylece kaşıntıyı hafifletebilir. Kortikosteroid krem, enflamasyona bağlı kaşıntıların tedavisinde kullanılır.
Toksik kimyasallar içermeyen tuzsuz şampuanlar saç köklerine ve kafa derisine onarıcı bakım yapar. Kaşıntı, kızarıklık gibi cilt sorunlarını giderir. Saçın nem dengesini korur. Boyalı saçlarda saç rengini uzun süre korumaya yardımcı olur.
Bıttım ağacının meyvesinden elde edilen yağ ile üretilen bıttım sabunu, saç dökülmesi, kepek, egzama, ciltteki ölü hücreleri temizleme ve kaşıntı gibi saç ve cilt sorunlarının doğal tedavi sürecinde kullanılan bir üründür.
Saç egzamasına ne iyi gelir sorusu birçok kişi tarafından merak edilir. Saç egzaması için doğal yağlar kullanmak, saç derisini nemlendirir ve kaşıntıyı azaltır. Jojoba yağı, hindistan cevizi yağı ve argan yağı gibi yağlar, saç egzamasına iyi gelir. Yağları saç derisine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Doğru bir tanı için cilt hastalıkları uzmanına başvurmak gerekir.
Saçlarınızı çok sıcak suyla yıkamak, saç derinizin kurumasına ve saç köklerinizin zarar görmesine neden olabilir. Keza saçta oluşan kaşıntının olası tüm sebepleri, saç derisindeki kurulukla ilişkilidir. Bu nedenle saç derinizi sıcak suyla temas ettirmekten kaçınmalı, saçlarınızı ılık suyla durulamalısınız.
C vitamini kaynağı olan limon, antioksidan bir besindir. Limon suyu, ciltte oluşan alerjik kaşıntıyı giderme konusunda etkili olabilir. Kaşıntıyı gidermek için bir miktar limon suyunu sodayla karıştırmalısınız. Karışımı bir pamuk yardımıyla, kaşınan yere sürüp masaj yapabilirsiniz.
Sinirsel kaşıntı olarak adlandırılan kaşıntı türünde ise kaşıntı oluşturucu uyaranları üreten ve kaşıntıyı algılayan nöronların işlev bozukluklarından kaynaklanır. Tedavi planı kişiye göre farklılık gösterse de çoğu durumda tam ve kesin bir semptomatik tedavi seçeneği söz konusu değildir.
Kafa derisinde görülen kaşıntının bir çok sebebi olabilir. Bunlardan en sık görüleni, mantar enfeksiyonu, seboreik dermatit ve yağlı saç egzaması, alerjik reaksiyonlardır. Saç derimizde bir çok yararlı mantar bulunmaktadır.
Hafif belirtiler ve şiddetli olabilecek belirtiler arasında şunlar vardır; kaşıntılı gözler, şişlik, kızarıklık, kurdeşen, mide bulantısı, kusma ve nefes almada zorluk, kaşıntı. Bu belirtiler bağışıklık sisteminizin verdiği cevaba bağlı olarak, alerjen tüketildikten dakikalar veya saatler sonra ortaya çıkabilir.
Özellikle kükürt oranı yüksek kaplıca suları derinin kendisini yenileme özelliğini artırarak kaşıntının üstesinden gelinmesinde önemli bir rol oynuyor.
Saça sirkeyle masaj yapılır, uygulamadan sonra saç havluyla sarılıp 10 dakika kadar bekletilir. Sirke kokusunu gidermek için saçı durulayın ve ardından normal şekilde yıkanmalıdır.
Saç diplerine uygulanan sirke, masaj yaparak 2-3 dakika kadar uygulanır. Ardından bol su ile durulanır. Saça sirke sürmek, saç dipleri için sayısız faydaya sahip olsa da 5 dakikadan fazla saçta bekletilmesi tavsiye edilmez...
Elma sirkesi yemeklerde, salata soslarında, turşularda gıdaların saklanmasında koruyucu madde olarak kullanılır. Doğru şekilde tüketildiğinde oldukça faydalı olmasına rağmen çok fazla sirke tüketilmesi istenmeyen etkilere neden olabilir. Bunun dışında elma sirkesi cilt ve saç bakımında da sıklıklıkla kullanılmaktadır.
Vajinal mantarlar ortalama 7-10 içinde iyileşir. Bununla birlikte, vücut ve saç mantarları yaklaşık 30 gün, tırnak mantarları ise ortalama 6 ayda tedavi edilir.
Egzama ve Mantar Arasındaki Fark Nedir? Mantar bulaşıcıdır, egzama ise bulaşıcı değildir. Mantar, Candida türünden kaynaklı bir deri hastalığı iken egzama ise vücudun çevresel etkenlere tepki göstermesidir.
İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen yulaf samanı çayı, saç derisinde meydana gelen mantarı temizler. Yulaf samanı çayı hazırlayın ve ılımasını bekleyin. Ilıdıktan sonra bu çayla saç derisini düzenli olarak yıkayın. Kısa zamanda iyileştiğini göreceksiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri