Saç kremi direkt olarak saçların daha hızlı uzamasını sağlamasa da, saç uçlarındaki kırıkların azalmasında, saçların elektriklenmesi önlemede ve saçların daha pürüzsüz olmasında rol oynar. Tüm bunlar da saçların daha sağlıklı uzaması için aynı şekilde sağlıklı bir ortam yaratmış olur.
Saç kremi saçı daha hızlı uzatır mı? Cevap: Ne yazık ki saçının bir gecede daha hızlı uzamasını sağlayacak bir hile yok; ancak her şampuandan sonra düzenli bakım saçı güçlendirir, pürüzsüzleştirir ve günlük strese karşı direncini artırır.
Saç bakım yağları kullanmak da saçı hızlı uzatma yolları arasında yer almaktadır. Sadece şampuan kullanan saçlar ile krem ve yağ desteğiyle bakım gören saçların uzaması aynı olmayacaktır.
Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız beslenme rutininizde protein ile C ve E vitaminlerine daha fazla yer vermelisiniz. Zengin protein içeriğiyle dikkat çeken yumurta, ayrıca saç dökülmelerine karşı etkili olan biotin maddesini ihtiva eder. Biotin saçların hızlı uzamasına da yardımcı olabilir.
Soğuk su gibi masaj da kan dolaşımını artırır ve saçınızın uzamasını hızlandırır. Bunun için biraz kararlı olmak gerekebilir. Saç diplerinize her gün 10 dakika masaj yaparak saçlarınızın daha hızlı uzamasına katkı sağlayabilirsiniz. Masaj yaparken saç bakım yağı ve saç bakım kremi gibi ürünleri de kullanabilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
Bir saç teli, günde yaklaşık olarak 0.3 mm, ayda 1 cm, yılda 12 cm uzar. Bellere kadar uzanan saçlar ise 80 - 90 cm kadardır ve ancak 7 yılda uzar.
Ayda bir veya iki santim uzayan saçlara haftada üç kez pirinç maskesi yapıldığında bu uzunluklar artar. Saç diplerine düzenli uygulanan pirinç suyu, bir ay içinde beş santime kadar uzama imkanı sunar.
Haftada 2.8 mm uzayan saçlar 15 günde saçlar yaklaşık 4.8 mm uzar. Bu uzama miktarı kişiden kişiye farklılık gösterebilir.
Saçı en iyi besleyen bir diğer madde ise yağdır. Bu nedenle özel yağ karışımları da küsen saçların tedavisinde etkilidir. Biberiye yağı, jojoba yağı, lavanta yağı gibi yağlar saçlara en iyi gelen maddelerdendir. Bu yağların düzenli aralıklarla kullanılması küsen saçı eski sağlığına kavuşturur.
Eğer saçlarınızı verimli şekilde uzatmak isterseniz, saç maskesine yahut şampuan içine kekik yağını ekleyebilirsiniz. Kekik yağını aktarlardan ve eczanelerden temin ederek saç uzatma isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, jojoba ve argan yağı gibi yağlar bu konuda birebirdir. Bu doğal yağlarını saç derinize kadar yedirebilmek için hafif dokunuşlarla masaj yapmanız gerekir. Ilık saç derisi masajı olarak bilinen bu yöntem saçın uzamasını sağlamaktadır.
Saçı Örmek Saçı Uzatır Mı? Saçların uzaması, saçların köklerinde meydana gelen bir etkidir. Saçları örmek doğrudan saç köklerinize bir katkı sağlamasa da onları koruma ve yıpranmasını engelleme gibi faydaları vardır. Bu faydaları sayesinde saçlarınızda daha güçlü bir uzama gözlemleyebilirsiniz.
1.Saçımız/Saç folikülü deri organına bağlı bulunan kendi de ayrı bir cumhuriyet olan bir organdır. Saç kökü damar ağı ile çevrili besinini kandan alan bir hücreler ve dokular bütünüdür. Saçımızın uzama hızı da bu organın sağlıklı çalışmasına yani sağlıklı hücre bölünmesi yapmasına bağlı bir durumdur.
Bu esnada saçlarınızın yapısına, ihtiyaçlarına ve sorunlarına yönelik saç bakım ürünlerinden yardım almanız gerekir. Fakat saçları her gün yıkamanın, onların sağlıkla uzaması açısından herhangi bir etkisi yoktur. Aksine, gereğinden sık saç yıkamak saçlarınızın yağ dengesini bozabilir.
Ancak bazı hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar, stres, uyku düzeni, çevresel faktörler, yetersiz beslenme ve vitamin eksikliği gibi sebeplere bağlı olarak çoğu zaman saç uzaması yavaşlayabilir ve durarak dökülmeler de başlayabilir. Saç kökleri beslenemediği zaman saç uzayamaz.
Erkeklerde saçın uzunluğunun saç dökülmesine etkisi bilim insanları tarafından da araştırılmıştır. Saçını uzatan erkeklerin saç dökülmesi ile ilişkisi doğrudan saptanmamıştır. Bir başka deyişle erkeklerde saç uzatma ile saçın dökülmesi arasında bir bağlantı bulunmamaktadır.
Peki saçı tekrar çıkarmak mümkün değil mi? Duruma göre değişir. Eğer bir folikül görevini kapatmışsa, yok olduysa, zarar gördüyse veya yeni bir saç üretmiyorsa, yıllar geçse de yeni bir saç üretmez. Eğer folikül sağlam ise yeniden saç üretmesi mümkün olur ve incelmiş saçların kalınlaşması da sağlanabilir.
Küsen saçlar genellikle belirgin işaretlerle kendini gösterir. Saçlarınızın küstüğünü anlamanıza yardımcı olacak bazı belirtiler şunlardır: Mat ve Cansız Görünüm: Saçlarınızın solgun ve cansız göründüğünü fark edebilirsiniz. Parlaklığını kaybetmiş gibi görünen saçlar, sağlıksız bir durumu işaret edebilir.
Genel olarak sağlıklı bir yetişkinin saçları ayda yaklaşık olarak 1 - 1.5 cm arasında uzayabilir.
Su içmek metabolizmamızı hızlandırarak vücuttan toksinleri atmamıza yardımcı olur. Günde 8 bardak yani 1,5-2 litre su içmek yalnız vücudunuza iyi gelmekle kalmaz, saçlarınızı da güçlendirir ve güçlü saçlar çok daha çabuk uzar.
Saç dokularını iyileştirerek hacim konusunda fayda sağlar. Biotinin yer aldığı besinler arasında yumurta, mantar, balık, avokado, yulaf, yer fıstığı ezmesi, karnabahar, muz, badem, yaban mersini ve ceviz yer alır. B vitamini ailesine mensup olan B12, hücreleri yenileyerek sağlıklı saçların üretimine katkı sağlar.
Artık pirinç suyu maskeniz hazır! Bu karışımı saç diplerinize masaj yaparak haftada 2 kez saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Yarım saat saçlarınızda beklettikten sonra suyla iyice durulamayı unutmayın. Kısa sürede saçlarınızın canlandığını, sağlıklı bir görünüme kavuştuğunu ve uzamaya başladığını görmeye başlayacaksınız.
Düzenli olarak kullandığınızda saçlarınızı besleyerek daha hızlı uzamasına yardımcı olur. Saç diplerindeki tıkanıklıkları açarak yeni saç oluşumuna da katkı sağlar. Soğan suyu ne işe yarar diye araştıranların ilk karşısına çıkan yararlardan biri olan soğan suyu yüze faydaları da çok çeşitlidir.
Pirinç suyu maskenin ortalama 15 dakika bekletilmesi yeterli olmaktadır. Pirinç unu maskesi de 15 dakika cilt üzerinde bekletilebilir. Fakat bu süre sonunda ciltten arındırılması gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri