Yeni Üye. canım saç kusturma dedikleri şey seni lavaboya alıyorlar ve saç yıkar gibi şampuan ile açıcıyı birbirine karıştırarak saçları çitiler gibi yıkıyorlar ve böylece saçtaki boya çözülüp lavaboya akıyor.. boyanın lavaboya akmasını da kusmaya benzettikleri için bu işleme kusturma deniyor...
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir. Şampuanınıza 2-3 çay kaşığı karbonat ekleyin. Saçınızı karbonatlı şampuan ile şampuanladıktan sonra 10 dakika bekletip öyle durulayın.
EVDE SAÇ BOYASI SİLİCİ TARİFİ
Elinize sabunu alın ve C vitamini ile ıslatılmış saçı köpürterek yıkayın 2 dk bekleyin ve normal şampuan ve saç kremi kullanarak her zamanki yıkama işlemini yapın. Bu yıkamayı haftada 1 kere yaparak boyanın çoğunu saçınızdan akıtabilirsiniz.
Şampuan ve karbonatın saç tutamlarına işleyip boyayı çıkarması için biraz zaman gerekir. Saçlarına dokunmadan ya da durulamadan 5 ila 7 dakika saçında bırak. Saçını iyice durula. Saçlarını durularken boyanın saçlarından aktığını göreceksin.
Saç boyanızı limon kullanarak akıtmak için yapmanız gereken tek şey durulamadan sonra saçlarınızın fazla suyunu alıp limon suyu sıkmak ve 30 – 60 dakika arasında bekledikten sonra tekrar sıcak su ile durulamak. Saçınızda limon suyu varken güneşte beklemeniz etkisini arttıracaktır. Bal kullanın!
İlgili 25 soru bulundu
Boya akma süresi kullanılan boyanın türüne, renge, duş alma sıklığına ve kullanılan şampuana göre değişebilir. 5 yıkamada akabilen boyalar bulunurken kimi boyalar 28 yıkamaya dek dayanabilmektedir. Kızıl tonları daha hızlı akarken koyu renklerin daha uzun süre dayandığı söylenebilir.
Normal şampuanınla yapacağın gibi, bulaşık deterjanını ıslak saçına masaj yaparak sür. Sonra da sıcak suyla durula. Sıcak su, saçındaki boyanın gevşemesine yardım edecektir. Boyayı saçından tamamen çıkarmak için bunu birkaç kez ya da tüm hafta boyunca yapman gerekebilir.
Saç Cilası Ne Zaman Akar? Genele bakıldığında saç cilasının ömrü yaklaşık 1-1,5 aydır.
Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir. Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Limon suyu ile saç boyası akıtma
Limon suyu siyah saç boyası akıtmak için sıklıkla kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. İçerisindeki asidik maddeler saç boyasının akmasına yardımcı olur. Saçlarınızı limonlu su ile haftada 1-2 defa yıkayabilirsiniz. Fazla yıkamak saçlarınızı kurutabilir dikkatli olun.
Kızıl ve kahve tonları 3-4 yıkama sonrasında açılmaya başlar. Küllü sarı tonlarında bu durum tam tersine işler. Birkaç yıkama sonrasında renginizin bir tık koyulaştığını fark edebilirsiniz. Özellikle açıcı tam açmadıysa, renginiz turuncuya dönebilir.
Saç Boyandıktan Sonra Tekrar Ne Zaman Yıkanmalı? Saçınızı boya sonrası durulamak için yalnızca su kullanmanız yeterlidir. Boyayı su ile saçtan arındırdıktan sonra bir saç kremi kullanarak boyanın oluşturacağı kuruluğu önleyebilir, saçlarınıza besleyici bir bakım yapabilirsiniz.
Beyaz saç kırma olarak bilinen işlemi uygulayarak saçlarınızdaki istenmeyen beyazlardan dakikalar içerisinde kurtulabilirsiniz. Erkekler için özel olarak üretilen bu renk kırıcı madde amonyak içermemektedir. Saç boyalarının aksine orijinal saç renginizde değişiklik yapmamaktadır.
Duşta durulama suyu olarak kullanacağınız sirkeli su saç rengini açmaya yarıyor. Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz.
3.Saçları sık sık yıkamak
Saç boyasının en kötü düşmanı sudur. Ayrıca saç boyasındaki kimyasallar, saçlarınızı suyun etkilerine karşı daha savunmasız hale getirir. Bu duş almaktan vazgeçmeniz anlamına gelmiyor.
Karbonatlı su yapın: Bu, koyu rengi saçından çıkarmanın doğal bir yoludur. 1/2 su bardağı (120 ml) karbonatla 1/2 su bardağı (120 ml) suyu karıştırarak bir macun yap. Bu macunu saçına yedir, 15 dakika beklet, sonra da sıcak suyla durula. İstediğin rengi elde edene kadar istediğin sıklıkta tekrarla.
Saçınızın rengini en kolay yoldan açmak istiyorsanız; Papatya suyu, elma sirkesi, limon, besleyici ve saç açıcı kür, karbonat, tarçın, siyah çay, bira, c vitamini tabletleri, bal ve zeytinyağı kullanın, Bunlara ek olarak saç rengi açıcı ürünlerden destek alabilirsiniz.
Şampuanınızın içine ekleyeceğiniz bir miktar soda, sadece saçlarınızın rengini açmakla kalmayıp saçlarınıza göz alıcı ışıltılar da katar. Sodanın saç rengi açma özelliğinin yanı sıra saçı uzatma ve canlandırma gücü de son derece fazladır.
En iyi mor şampuan ile küllü saçlardaki turuncu yansımalardan da kurtulabilirsiniz. Babylights yaptıranlar ve saçlarında açıcı olanlar da ürünlerin etkili formülü ile daha parlak ve yumuşak saçlara sahip olabilirler.
Bu durum çok güzel olsa da ne yazık ki bu işlemler saçlara zarar verebiliyor. Saç uçlarında kırıklar, saç dökülmeleri veya saç elektriklenmesi gibi sorunlar yaşanabiliyor.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi, cila genellikle saçta 30-40 dakika arası bekletilir.
Saç cilası, saçların daha parlak, daha canlı ve daha sağlıklı görünmesini sağlamak için yapılır. Ayrıca saçların daha kolay taranmasını ve daha az kırılmasını sağlar. Saç cilası, saçların iç yüzeyine nüfuz ederek saçın yapısını onarır ve saçın içindeki nemi korur.
Bu özelliğinden yararlanmak için limonlu su ile saçlar yıkanır. Sonrasında yarım saat limonlu suyu saçta bekleterek ardından saçlar durulanır. Bu işlem fazla abartıya kaçılmadan haftada 1-2 kere yapılarak saç boyasını akıtma işlemi gerçekleştirilebilir.
Kalıcı saç boyası kullandıysanız, 8 hafta sonra boyanız akmaya dipleriniz çıkmaya başlayacaktır. Kalıcı saç boyaları her ne kadar açılsa, rengi solsa da maalesef saçtan tamamen çıkmazlar.
Karbonatın saça faydaları
*Saç derisinde oluşabilecek kötü kokuların önüne geçiyor. *Kepeklenmeyi önlüyor, var olan kepekleri yok ediyor. *Saçların parlak görünmesini sağlıyor. *Karbonat doğal bir renk açıcıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri