Mikrofiber havlu kullanın Mikrofiber havlu kullanmak, kabarmaya neden olmadan havayla kurutma sürenizi kısaltmanıza yardımcı olur. Geleneksel pamuklu havlular daha fazla sürtünme yaratabilir ve saça zarar verir. Bu yüzden saçlarınızı sert bir havluyla kurutmaktan kaçının.
SAÇ KURUTMA
Daha sonra da fön makinesinin en kısık ayarında uzak mesafeden saçlarınızı kurutmaya özen gösterin. Saçlarınızı parça parça kurutmak hem karışmasını, hem kırılarak dökülmesini hem de kabarmasını önleyecektir.
Saçları doğru şekilde kurutmak için daha düşük bir ısı ayarı kullanmak ve kurutma makinesini uygun bir mesafede tutmak önemlidir. Ayrıca saçları havluyla nazikçe kurulayarak fazla nemi almak ve doğal kuruma sürecine bırakmak da saçların sağlığını korumaya yardımcı olur.
Kuru ve kabarık saçlar için özel olarak formüle edilmiş nemlendirici şampuan ve saç kremleri tercih edin. Saç kremleri, saç tellerine derinlemesine nüfuz ederek saçları yumuşatır ve kabarıklığı azaltır. Nemlendirici Saç Maskeleri: Saçlarınızı haftada bir veya iki kez nemlendirici saç maskeleriyle besleyebilirsiniz.
Birkaç nemlendirici saç kremi ile saç dokunuzdaki kütiküllerin yumuşamasına yardımcı olabilirsiniz. Gliserin ve protein açısından zengin ve nemlendirici bir saç kremi (hindistancevizi yağı veya shea yağı içerenler gibi) kullanarak saçlarınızın parlamasını ve öncekinden hafif hissettirmesini sağlayabilirsiniz.
İlgili 31 soru bulundu
Duştan sonra saç kabarmaması için, Hindistan cevizi yağı ya da zerdeçal yağı gibi doğal bileşenleri saç uçlarınıza ve boylarınıza uygulayabilirsiniz. Saç kurutma makinesini sabit tutmaktan kaçınmalı, saç tellerinizi uzun süre boyunca yüksek ısıya maruz bırakmamalısınız.
Duştan sonra saçları tokayla tutturmak ve bu şekilde uyumak düz olmasını sağlayacaktır. Hindistan cevizi yağı ve yasemin yağı gibi ürünlerin kullanılması da saçların düz bir hale gelmesini sağlar. Farklı yöntemler denenerek sonuç alınabilir.
Duş sonrası saçlarınızın nemini aldıktan sonra fön öncesi ve sonrası elektriklenmesini önlemek için saç serumları ve yağları kullanın. Fön sonrası küçük antenler gibi çıkan saçları içeriğindeki silikon ile koruma altına alıp fönden beklediğiniz sonuçları almanızı kolaylaştırır.
Saç telleri aşırı işlem, ısıl işlem, yetersiz beslenme, az su tüketimi, yaş ve stres gibi nedenlerden ötürü nemini kaybeder ve özenle şekillendirseniz bile durmadan kabarır. Doğru ürünlerle uygulanan bir bakım rutini ile saçları daha nemli bir hale getirebilir ve kabarmasını kontrol altına alabilirsiniz.
Kabarık saçlar; saç kurutma makinesi ile taranmamalıdır. Saç kurutma makinesi saçların daha fazla kabarmasına neden olur. Saçlar doğal haline bırakılarak kurutulmalıdır.
Saçlarınızın daha hızlı kurumasını istiyorsanız kendinize bir mikrofiber havlu almalısınız. Saçınız ıslandığında su aşağıya doğru uçlarınıza doğru hareket eder. Köklere odaklanırsanız, saçınızın kısa sürede kurumasını sağlayarak işlerin ilerlemesini sağlayabilirsiniz.
Kuaförlerde V veya yaprak kesim olarak bilinen saç kesimi de saçların kabarıklığını azaltacaktır. Özellikle saçlarının uç kısımlarında kabarma oluyorsa saçlarının ön kısımlarını daha kısa, arkalarını daha uzun tutarak bu kabarmayı dengeli bir şekilde yaymalısın. V saç kesimi en çok uzun saçlılara yakışıyor.
Tamamen ıslak saça fön çekmek saç tellerinizin incelmesine ve kopmasına neden olabilir. Bu nedenle saçlarınız ıslakken şekillendirmemeniz tavsiye edilir. Saçlara fön çekme yöntemlerini uygulamak için en ideal nem oranı %20, yani saçın ıslaklığının giderilmiş olması gerekir.
Saçınızın aynı yerinde, kurutma makinesinin uzun süre kalmasına izin vermeyin. Kurutma makinesini doğrudan saç derinize tutmayın ve fazla ısınmamasına özen gösterin. Isı dalgaları; saç derisini kurutup, pul pul dökülmeye neden olur. Saçlarınızı hafif nemli kalacak şekilde kuruttuktan sonra geniş dişli fırçayla tarayın.
Saçlarınıza çoğunlukla fön çekmeyi ya da saç maşası yardımıyla dalgalı modeller oluşturmayı tercih ediyorsanız, saçlarınızın kabarmasına davetiye çıkarıyor olabilirsiniz. Nem ihtiyacını kaybeden saçları sürekli olarak düzleştirmek ya da onlara fön çekmek, saçlarınızın daha çok kabarmasına neden olur.
Saçlara hacimli fön çekmek, fönün kalıcılık süresini uzatır. Hacimli fön çekebilmek için; nemli saçlarına bakım yağı ya da durulanmayan saç bakım kremi sürdükten sonra, saçını üçe ayır. Her ayırdığın tutamı bir kısmı nemli kalacak şekilde kurut. Saçlarını geriye at ve hafifçe geriye doğru tarayarak kurutmaya devam et.
Düzleştirilen saçların çabuk bozulmaması için saç spreyi ve şekillendiricileri kullanarak saçlarınızı daha uzun süre düz şekli ile muhafaza edebilirsiniz.Sabitleyici spreyinin ise güçlü tutuşlu bir yapıya sahip olmasına önem vermelisin.
Islak saçları yüksek ısıyla hızlı bir şekilde kurutmak saç tellerinin kurumasına yol açabilir. Kuruyan saçlar da nemsizlikle beraber kabarır ve elektriklenir. Bunun önüne geçmek için banyodan sonra doğru bakım ürünleri kullanmalısın.
Kurutma makinesi ve fırçayla saçınızı fön çekerek kurutun. Bu işlem hem düzleştirme etkisini başlatır hem de saçı kurutarak düzleştiricinin daha etkili olmasını sağlar. “Kıvırcık saç nasıl düz olur?” dediğinizde başrolü düzleştirici oynayacaktır. Doğru ısı ayarında saçlarınızı tutam tutam düzleştirin.
Saçlarınızı saç tipinize uygun olan şampuan ile yıkadıktan sonra örerek, daha bakımlı ve sağlıklı görünmesini, aynı zamanda daha güçlü uzamasını sağlayabilirsiniz.
Saç köpüğü, saç tellerine biraz tutuş ve belirginlik kazandırmanın yanı sıra saçınızı korumak, yumuşatmak ve asi buklelere biraz kontrol sağlamak için kullanabileceğiniz çok yönlü bir saç bakım ürünüdür. Köpük, elektriklenmeyi kontrol altında tutmaya ve buklelerinizi daha kabarık hale getirmeye yardımcı olur.
•
Kabaran saçlara ne yapmalı dediğinizde evde yapabileceğiniz maskeler saçlarınızı kontrol altında tutmaya yardımcı olacaktır. Bunlardan biri bal ve Hindistan cevizi yağı maskesidir. Her ikisinden bir çorba kaşığını iyice karıştırıp ısıttıktan sonra tüm saçınıza yukarıdan aşağıya doğru sürün.
Duştan sonra saçı nazikçe havluyla kurulamak, saç kırılmalarını önlemek için dikkat edilmesi gereken bir noktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri