Yağlı saç derisine sahip olanların favori saç bakım ürünü olan saç sirkeleri kuru saçların kullanımına da uygundur.
Pul pul olan saç kökleri ve kuruyan saçların tedavisini orijinal elma sirkesi ile yapabilirsiniz. Kepek gibi istenmeyen oluşumların önlenmesini sağlar.
Saç sirkesi ürünlerini her banyoda kullanabilirsiniz. Genel kullanım önerisi ise en son durulama suyu aşamasında saç sirkesini kullanmak. Saçınızı şampuanladıktan sonra saç sirkesi ve saç toniğini eşit olarak uygulayın. Saçınıza masaj yapıp, 1 - 2 dakika bekletin.
Elma sirkesini saçınıza uygulamadan önce mutlaka suyla seyreltmeniz gerekiyor. Sirkeyi tek başına saçınıza uygulamanız durumunda sorunuzdaki gibi bir dökülme problemiyle karşılaşabilirsiniz. Kullanmadan önce suyla seyreltmeniz ve haftada 1 ya da 2 kez uygulamanız durumunda saçlarınıza hiçbir zararı olmayacaktır.
Sprey şişeyi güzelce çalkalayın. Durulanan saçlarınızın tamamına bu sirkeli karışımı sıkın ve 10 dakika kadar bekleyin. Sirkenin sahip olduğu mineral ve vitaminler, saçlarınıza nüfuz edene kadar dinlendirin. Sirkeli su saçlarınıza değdiği anda, saçlar tarafından emilecek ve saç köklerini uyaracaktır.
İlgili 43 soru bulundu
Kısa sürede etkisini görmek ve kepeklenme sorunundan kurtulmak için kullanıyorsanız sirkeli suyu saçınıza uyguladıktan sonra parmak uçlarınızla saç derinize biraz masaj yapın. Ardından bu şekilde yaklaşık bir 8-10 dakika bekleyin.
Duştan önce, suyla karıştırdığınız beyaz sirkeyi saç diplerine uygulayın. Bir süre saçınızda tuttuktan sonra yıkayın.
Elma sirkesinin pH değeri ise 3.3 civarındadır. Saç derisinin pH değerini bozmayacak şekilde elma sirkesini sulandırarak saça uygulamak, saç derisine zarar vermeyecektir.
Sirkeli su, saç derisinin arınmasına ve gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olur. Spreyli şişeye sirkeli su ekleyerek saçlarına sirkeli su bakımı yapabilirsin. Banyo öncesi sirkeli suyu saç diplerine uygula. 20 dakika sonra banyo yaparak sirkeli suyu durula.
Elma sirkesi saça nasıl uygulanır? Normal bir şekilde kapta karıştırdığınız elma sirkesi solüsyonunu duş sırasında şampuanlama etabından sonra (saçlarınızı tamamen duruladığınızdan emin olun) saçlarınıza yedirerek uygulayabilirsiniz.
Duş sırasında, şampuanlanmış ve durulanmış saçlarınıza son durulama suyundan önce saç diplerinden uçlarına doğru masaj yoluyla uygulayınız. Birkaç dakika sonra bol su ile durulayınız. Alkolsüz içeriğiyle günlük kullanıma uygundur.
Optimum şartlarda (30°C ve %70 nemde) yaklaşık 8-9 günde yumurtaların- dan çıkan sirkeler görünür hal alırlar. Sonraki 9-12 gün- de olgunlaşırlar. Sirkeler insan vücudu dışında kumaş ve battaniye üzerinde 10 gün kadar canlı kalabilirken saç biti yalnızca 1-2 gün yaşayabilir ve evcil hayvanlar üze- rinde yaşayamaz.
Genel olarak her duştan sonra saç sirkesini kullanabilirsiniz. Saçınızı normal düzende şampuanladıktan sonra son durulamada sirkeyi kullanabilirsiniz. bu aşamada saç sirkesini saçınıza uygularken saç derisine de hafif hafif masaj yapabilirsiniz.
İpeksi ve parlak saçlara kavuşmak için zahmetsiz ve uygulaması çok kolay bir yöntem... 5 kaşık elma sirkesini 10 kaşık su ile seyreltip karıştırın. Hazırladığınız karışımı bir şişeye doldurun. Saçınızı her zaman olduğu gibi şampuanlayın.
Elma sirkesi doğal saç açıcılar arasında yer alıyor. Duşta durulama suyu olarak kullanacağınız sirkeli su saç rengini açmaya yarıyor. Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir.
Saç Rengini Açmak için En Doğal Yöntemlerden Biri
Sirke kullanarak saçınızda daha parlak ve açık tonlarda şeritler oluşturmak için sirkeyi rengini açmak istediğiniz bölgede 10 ila 15 dakika tutun. Bu işlemi şampuan ve saç bakım kremini kullanmadan önce yapmayı ihmal etmeyin.
Tarama işleminden sonra saçlar şampuan ile yıkanmalıdır. Sirke tamamen yok edilene kadar uygulama her gün yapılmalıdır. Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, aloe vera, sarımsak gibi doğal ürünler de sirkenin yok edilmesinde etkilidir.
Ancak elma sirkesi, saç derisinde birikmiş olan hücreleri atar ve hastalıklı hücrelerin yenilenmesini sağlar. Saç derisindeki hücreler öldüğünde döküntüler, sağlıklı olduklarında ise dökülme durma aşamasına gelir. Dolayısıyla elma sirkesi, saç çıkarmaz ancak saçın dökülmesine engel olur.
Elma Sirkesi: Elma sirkesi yüksek miktarda asetik asit içerir. Antienflamatuar, antibakteriyel ve antifungal etki gösterir. Kuru cildin neden olduğu kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olabilir. Elma sirkesi ılık suyla seyreltilip, kepekli-kaşıntılı saç derisi şampuanladıktan sonra durulamada kullanılabilir.
Uygun şartlarda 8-9 günde yumurtalarından çıkan sirkeler görünür hal alır ve 9-12 günde olgunlaşırlar. Sirkeler insan vücudu dışında 10 gün canlı kalabilirken, erişkin saç biti 1-2 gün yaşayabilir ve evcil hayvanlar üzerinde yaşayamaz.
Akne gibi bakteri üremesi ile artan cilt sorunlarının tedavisinde destek olarak kullanılabilir. Cilt lekeleri için elma sirkesi kullanılabilir. Yüzdeki lekelerin açılmasına yardımcı olan sirke, düzenli kullanımda yaşlılık lekelerinin de açılmasına yardım eder.
İşte, saç egzamasına doğal çözümler: Elma sirkesi, saç egzamasına iyi gelen doğal bir çözümdür. Saç derisindeki pH dengesini düzenleyerek saç egzamasına neden olan kaşıntıyı azaltır. Elma sirkesi, su ile seyreltilerek saç derisine uygulanabilir.
Belirttiğimiz gibi, banyo yaparken şampuan, krem gibi saç bakım ürünlerinin ardından en son aşamada saç sirkesini kullanabilirsin. Ardından durulama aşamasına geçebilirsin. Daha sonra ise saçların ince taraklar yardımıyla nazikçe taranması da öneriliyor. Saç sirkeleri genel olarak kimyasal maddeler içermiyor.
Elma ya da üzüm fark etmez, sirke de kepek sorununu ortadan kaldırmada başta gelen isimlerden. Genişçe bir kabın içine ılık su doldurun, ardından içine sirke koyup karıştırın. Saçlarınızı güzelce yıkayıp duruladıktan sonra hazırladığınız bu sirkeli suyla da saçlarınızı güzelce durulayın.
Bir bardak suya karıştırılmış bir çorba kaşığı elma sirkesi alın. 5-6 yemek kaşığı aloe vera jeli ekleyin. İyice karıştırın ve saç derisine ve saça uygulayın. Yaklaşık 10 dakika sonra saçı suyla durulayın. Kepek için bu kendin yap çözümünü haftada iki defaya kadar kullanın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri