Saçlarınızı mutlaka 2 günde bir yıkayın. Yıkama esnasında saç kremi kullanmanız, saçlarınızın nem ihtiyacını karşılamak için önemli bir adımdır. Saç bakım yağları, doğal yağlar saçlarınıza nem verecek, kuruduğunda keçe gibi olmasını önleyecektir.
Duşta saçınıza uyguladığınız bakım kremini avucunuza alın. İçine 1 tatlı kaşığı karbonat koyarak karıştırın. Saçınızın keçeleşmiş bölgelerine uygulayın. İri dişli bir tarak ile saçınızı tarayın Ardından saçınızı nazikçe şampuanlayın ve uçlarına tekrar krem uygulayın.
Bal saçları kuru olan kişilere önerilen doğal bir besindir. Şampuan içine bal eklendiğinde saçların daha yumuşak olduğu fark edilecektir. Bal saç maskesine eklenerek de kullanılabilir. Uyguladığınız saç maskesine 1 tatlı kaşığı bal ekleyerek kurumuş saçlarınıza nem vererek yumuşaklık kazandırabilirsiniz.
Argan yağı, hindistan cevizi yağı ve badem yağı gibi saç yağlarını, saç uçlarına uygulayarak saçların yumuşamasını sağlayabilir ve kabarıklığı azaltabilirsiniz. Düzenli Saç Kesimi: Saçlarınızın sert ve kabarık görünmesini engellemek için düzenli olarak saçlarınızı kestirmek önemlidir.
Saçların yumuşak olması için evde bakım yapmak hem ekonomik hem de kolaydır. Yapabileceğiniz en kolay maske tariflerinden biri için bir yumurta sarısını 3 çorba kaşığı zeytinyağı ve krem kıvamına gelecek kadar bal ile karıştırın. Nemli saçınıza masaj yaparak sürün ve 20 dakika bekledikten sonra soğuk suyla durulayın.
İlgili 27 soru bulundu
Saçlar gereğinden sık yıkandığında ya da ısıya veya kimyasal bileşenlere maruz bırakıldığında, saç telleri ihtiyaç duyduğu sebum desteğini karşılayamaz. Bu durum saç tellerinin zaman içinde kuru, sert ve mat bir görünüm kazanmasına neden olur.
Duştan sonra saçları tokayla tutturmak ve bu şekilde uyumak düz olmasını sağlayacaktır. Hindistan cevizi yağı ve yasemin yağı gibi ürünlerin kullanılması da saçların düz bir hale gelmesini sağlar. Farklı yöntemler denenerek sonuç alınabilir.
Saçların keçe gibi olması genel olarak kuruluktan kaynaklanır. Saçlarınızın nem ihtiyacını günlük olarak karşılarsanız, saçlarınız yumuşak olacaktır ve kolayca taranacaktır. Neme doyan saçlar birbirine karışmaz.
Saç büyümesi için en popüler yağlardan bazıları hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, hint yağı ve argan yağıdır. Bu yağlar saç derisini ve saçı yumuşatmaya, saç büyümesini desteklemeye ve iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur.
Sülfatlar gibi sert kimyasallar içeren saç bakım ürünlerini kullanmak, doğal yağların da arınmasına neden olabilir ve kuruluğa, kıvrılmaya ve kütikül hasarına yol açabilir. Uzun süre güneşe maruz kalma, soğuk hava, sert rüzgâr ve tuzlu ya da klorlu suya maruz kalma gibi aşırı çevresel koşullar saçlarınızı kurutabilir.
Sirkeli suyun etkisiyle saçınız yumuşayacağı ve kaygan hale geleceği için, birbirine dolanan saçı açmanız daha kolay hale gelecektir. Zorlanmanız durumunda saçınıza döktüğünüz sirkeli suyu biraz daha saçınızda bekletmeniz işe yarayacaktır. Dolaşan saçınızı açtıktan sonra saçınızı şampuanla yıkamalısınız.
Saç düğümlenmesi, iki saç teli birbirine dolandığında ve iç içe geçtiğinde meydana gelir. Birkaç saç teli birbirine karıştığında ise büyük ve çözülmesi daha zor bir düğüm oluşabilir. Saç yaşam döngüsünün bir parçası olarak, her gün saç tellerimizin bir kısmının döküldüğünü biliyoruz.
Vazelin yoğun kıvamlı bir yağdır. Bu yüzden uygulama sırasında saçın dip kısımlarına sürüldüğünde saç köklerinin tıkanmasına yol açabilir. Bu da saçta yağlanmanın hızlanmasına ve artmasına neden olur. Vazelinin saça sürülmesinde uygun teknik vazelinin benmari usulü eritildikten sonra saça sürülmesidir.
Zeytinyağı, özellikle yıpranmış saçlar için etkili olup, kırılan ve kuruyan saç ve saç dipleri için onarıcı olur. Aynı zamanda saçtaki sertliği alarak saç tellerini yumuşatır ve canlanmasını sağlar.
Saçlar neden sertleşir? Aslında bu sorunun pek çok cevabı var. Mevsim geçişleri, saçların fazla kimyasal işleme maruz kalması, ısıl işlem, yanlış saç bakım rutini gibi pek çok etken, saçların zamanla yıpranmasına neden olur. Yıpranan saç ise nemini kaybeder ve saçlarda kuruluk ve sertlik başlar.
Kuru bir saç derisini, zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile tamamen tedavi edebilirsiniz. Saç derinize birkaç damla yağı masaj ile uygulayın ve yıkamayın - bu doğal yağları yeniler, saçı nemlendirir ve besler. Yoğun beslenme için, yağı gece boyunca bekletin.
Saçların hangi tipte olursa olsun, saç derindeki sebum dengesi bozulduğunda saçların bu durumdan kökten uca etkilenir. Sebum normal şekilde salgılandığında saç derini korur ama bu denge bozulduğunda fazla salgılanır ve bunun sonucunda da saç köklerin yağlanır, saçların ağırlaşır, dümdüz görünür ve zor şekil alır.
Aslında kabaran saçların sebebi çok basit: Nemsizlik. Kuru saç telleri, havadaki nem ve biraz da rüzgarla şekil değiştirerek kabarık ve bakımsız bir hal alıyor. Aksine, saç ne kadar nemliyse kendini dış etkenlere kapatıyor ve şekli, yapısı bozulmuyor.
Zeytinyağını haftada 2, 3 kere saça uygulamanın herhangi bir sakıncası yoktur. En az haftada bir şekilde saça uygulanan zeytinyağı sayesinde sağlıklı, güçlü, parlak ve canlı saçlara sahip olunabilir.
Kuru veya hasarlı saçlar: Bunun hasar ve kuruluk seviyesine bağlı olduğunu belirtmek ile birlikte, her beş ila yedi günde bir şampuanlamayı öneriliyor. Kıvırcık saçlar: Maksimum saç büyümesi için haftada bir kez saç yıkama önerilir. Temizlemenin ardından saç kremi ile saçları nemlendirmek de önemlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri