Kremli şampuan ya da haricen saç kremi kullanmak, saçınızın olduğundan da çabuk yağlanması sonucunu doğurur. Son olarak zengin içeriğe sahip saç peeling ürünleri ile haftada bir ya da iki kez yapacağınız uygulamalar, saçlarınızın derinlemesine temizlenmesine ve yağ sorunundan kurtulmanıza büyük oranda yardımcı olur.
Yağlı saç derisi bir günde yağlanan saçların sebeplerindendir. Saç derisinde sebasöz bezler yani yağ bezleri bulunur. Bunların ürettiği yağ ya da sebum saçlarınızı doğal bir şekilde nemlendirir ve korur. Bu yağ bezleri normalde olmaları gerektiğinden daha aktif iseler saçlarınız için fazla yağ üretirler.
Yağlı yiyeceklerin tüketilmesi, yetersiz ve dengesiz beslenilmesi saç yağlanmasına sebep olur. Saçlara sık sık dokunulması da bir diğer sebeptir. Saçların çok sıcak suyla yıkanması da saç yağlanmasına sebep olur. Gün içerisinde yaşanılan stres, saç yağlanmasına neden olan faktörlerdendir.
Peki, saç yağlanması zararlı mı? Bu sorunun cevabına gelecek olursak, aşırı yağlanma ve saçları yağlı bırakmak maalesef bazı sorunlara yol açabilir. Bunlardan en önemlisi ise saç dökülmeleridir. Ayrıca yağlanma saç diplerinde kepeklenme ve pul pul dökülmelere de yol açabilir.
İlgili 31 soru bulundu
Saç yağlanmasını önlemek için doğru saç bakım ürünlerini kullanmak önemlidir. Yağlanmayı önleyici şampuanlar ve saç kremleri, saçların yağ dengesini korumaya yardımcı olabilir. Ayrıca, saçları her gün yıkamak yerine haftada 2-3 kez yıkamak yağ üretimini azaltabilir.
Bioxcin, Babe, Organicum, Vichy bu kategorinin en çok tercih edilen markaları arasında yer alır. Bu markalar çabuk yağlanan saçlar için şampuan seçeneklerini, özel olarak formüle etmektedir.
Yağlı saçlar, yağ üretiminin dengeye kavuşturulması için haftada 2-3 kez yıkanmalıdır.
1 bardak suya 2-3 yemek kaşığı sirke koyup karıştırın. Birkaç dakika bekleyin ve daha sonra soğuk su ile saçınızı yıkayın. Bu karışımı banyodan çıkmadan önce durulama suyu olarak kullanırsanız saçınızdaki fazla yağı alır ve saçınıza parlaklık verir. Haftada 2 veya 3 kez tekrarlayın.
Karbonat. Yağ emici özelliği bulunan karbonat, alkalin özelliği sayesinde derideki ph dengesini düzenler. 1 ölçek karbonata eklenen 3 ölçek suyla birlikte karıştırılır ve saçlar bu suyla durulanır. Ayrıca saçın yağlanması söz konusu olduğunda karbonatın kafaya dökülerek fırçalanması saçın yağını emecektir.
ILIK SU İLE YIKAMAK
Eğer saçlarınız yağlıysa yıkanırken suyun sıcaklığına dikkat etmelisiniz. Çünkü sıcak su kullanmak saç diplerinizin daha çok yağlanmasına sebep olabilirsiniz. Bu sebeple sebum dengesini korumak için yağlı saçları ılık su kullanarak yıkamak gerekir.
Doğal yağından tamamen arındırılmış saçlar, kötü görünebilir ve şekillendirilmesi çok daha zor olabilir. Saç deriniz aşırı kuruduğunda da daha fazla sebum üretmeye başlayabilir. Yağlı saç ve saç derisi tahrişini önlemek için saçınızı 2 ila 3 günde bir yıkamanız önerilir.
Mısır Unu: Temiz bir makyaj fırçasıyla saç diplerine mısır unu uygulamak saçtaki yağların kamufle olmasını sağlayacaktır. Fön Makinası: Saç diplerindeki yağların kuruması için fön makinası ile saçları daha hacimli ve bakımlı görünmesi sağlanabilir.
Duştan sonra saç bakımı yaparken nemlendirici bir saç kremi veya maske uygulayın. Bu işlem, saçınızı nemlendirmeye, beslemeye ve yumuşatmaya yardımcı olacaktır. Saç tipinize uygun bir ürün seçin ve saçınıza uygulayın. Ürünü saç diplerine değil, saçın orta ve uç kısımlarına uygulamanız tavsiye edilir.
Kükürtlü sabun yağlı saçların yağ dengesini sağlamada işe yarar.
Saç Kaç Kere Şampuanlanır? Genelde bir kere şampuanlama yeterli olabilir. Ancak, saçta yoğun bir kirlilik ya da ürün birikimi varsa, iki kere şampuanlamak daha temiz bir sonuç verebilir.
Bir şampuanlama en az iki dakika sürmeli ve bu sure içerisinde saç derisine nazikçe masaj uygulanmalıdır. Eğer saçlarınız uzun ise üç dakika kadar aynı yönetemle yıkama yapılmalıdır. Yıkayın , yıkayın ve yine yıkayın.
Saçlarınızı her gün ve fazla sıcak suyla yıkamaktan kaçının. Günaşırı ılık ve fazla basınçlı olmayan suyla, saç tipinize uygun bir şampuanla yıkayın. Her yıkamada 2 kezden fazla şampuan ya da sabun kullanmayın. Şampuanlama sırasında saç derisine hafifçe masaj uygulayın.
Bu sayede yağlı ve dökülen saçlar için şampuan kullanarak, her dönemde bu problemle başa çıkmak mümkün hale gelir. Ayrıca yağlı saçlara bebek şampuanı da önerilen bir üründür.
Sprey saçları yağlandırır mı? Cevap: Hayır, Dalin Kolay Tarama Spreyi hafif bir formüle sahiptir ve saçları yağlandırmaz.
Tuzsuz Şampuan ile Saçlarınızın Doğal Yapısını Koruyun
İçerisinde kimyasala yer vermeyen tuzsuz şampuan seçenekleri, tuzlu şampuanların aksine kuruluk ve kaşıntı gibi problemlere neden olarak saç derisi sağlığını olumsuz etkilemez. Saçı yormadan kir ve yağdan arındırma konusunda destek çıkar.
Saç derisinin altında bulunan yağ bezelerinin salgıladığı sebum, saçlardaki yağlanmanın temel sebebidir. Sağlıklı bir saç için oldukça önemli olan sebum, saç derisini nemlendirir ve saçın daha parlak görünmesini sağlar. Ancak yağlı saçlardaki sorun, aşırı sebum üretimidir.
Kışın fazla yağ birikmesi nedeniyle saçlar yağlanır
Saçlarınızı çok yağlı görünmeden nemli tutmak kışın zorlu bir iştir. Soğuk hava ve nem eksikliği saç tellerini kuruturken, saç deriniz yağ üretmeye devam eder. Ve saçınızı yeterince sık yıkamadığınızda, bu yağ, kir, toz saçınıza yapışarak yağlı görünmesine neden olur.
Saç derisindeki yağın kaynağı, deri altında bulunan yağ bezlerinin salgıladığı sebum. Bu yağ aslında saçlı derinin pH seviyesini düzenlemek ve cildi bakteri ve mikroplardan korumak adına oldukça önemli. Sebum, saç derisini nemlendiriyor ve derinin savunma sistemini destekliyor.
Mısır unu, bebek pudrası gibi ve kuru şampuan gibi saçlarınızın yağsız gözükmesini sağlar. Saç diplerinize biraz mısır unu serptikten sonra saçlarınızı karıştırarak mısır ununun saçtaki yağı emmesini sağlayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri