3. Ne kadar kaygılı olursanız olun sınava yakın bir zamanda (örneğin bir gece önce, ya da aynı sabah) çalışmayın. Ilık bir duş alın, kısa bir yürüyüş yapın, sizi kaygılandırmayacak insanlarla sohbet edin. 4. Sınavdan önce normal hayatınızda değişiklik yapmaya çalışmayın.
Son gün yatmadan önce sıcağa yakın ılık bir su ile sınav sabahı soğuğa yakın ılık bir su ile kısa bir duş almanızda fayda var. Gece alacağınız duş kaslarınızın gevşemesini ve daha kolay uyumanıza, sabah alacağınız duş dinç olmanıza yardımcı olur.
Sınav Sabahı
Vaktiniz varsa ılık bir duş alın!
Şeker ve çikolata, enerji veren karbonhidratlar içerir. Sınav öncesi hızlı bir enerji kaynağı olarak kullanılabilir. şeker ve çikolata tüketimi, kan şekerini geçici olarak yükselterek, beyin için gerekli enerjiyi sağlar. Bu, düşünme ve problem çözme becerilerine yardımcı olabilir.
İlgili 17 soru bulundu
Sınava girmeden önce zihin açıcı yiyecekler fırınlanmış veya ızgara balık tüketebilirsiniz. Balık ve balık yağı dikkati ve konsantrasyonu artırır. Bol su tüketmeyi ihmal etmeyin. Uzun süre su içmemek, beynin hacminde daralma ve konsantrasyon yeteneğinde körelmeye sebep olmaktadır.
Düzenli beslenme konsantrasyonu artırır ve enerji seviyesini düzenler. C vitamini içeren çilek, kivi, portakal gibi meyveler ve E vitamini içeriği yüksek badem, ceviz, fındık gibi besinler, enerji vererek zihni açarlar. Enerji değeri yüksek besinler yerine besin değeri yüksek besinler tercih edilmelidir.
KPSS'DE SU VERİLİYOR MU, SU GÖTÜRMEK YASAK MI? KPSS'ye su götürmek yasak değil. Adayların sınava gelirken sularını kendileri getirmesi gerekiyor. Kamu Perosnel Seçme Sınavı'na götürülecek suyun şeffaf pet şişe içerisinde olması ve dışında herhangi bir bandrolün bulunmaması gerekiyor.
Beslenmeniz Sınav Performansını Etkiler
Sabah kalktığınızda süt, yumurta, peynir, kepek ekmek, yulaf ezmesi gibi kan şekerinizi hızla yükseltip düşürmeyecek dengeli bir sabah kahvaltısı yapılmalıdır. Kahvaltıda uyarıcı etkiye sahip çay, kahve, kola yerine bitki çaylarını tercih ediniz.
Rahat bir sınav için 10 altın kural;
Adaçayı, ıhlamur gibi bitki çayları veya taze sıkılmış meyve sularını tercih edin. Kesinlikle alkolden uzak durmaya özen gösterin. Uyku düzenini değiştirecek her türlü aktiviteden uzak durun. Sınava yakın günlerde iyi uyumak zihnin dinlenmesine yardımcı olacaktır.
Kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar; pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazları; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek nesneler ile sınava girmek kesinlikle yasaktır.
Sınavdan 1-2 gün önce öğlen ve akşam yemeklerinde haşlama veya ızgara et, balık tüketilmelidir. Mayonez ve tavuk bağırsakları bozabilir, tercih edilmemeldir. Sınavda önceki günlerde meyve yeme alışkanlığı edinilmeli gün içinde 3 porsiyon meyve yenilmeli, meyveler enerji sağlamaktadır.
Sınavdan 7-10 gün önce bunu yapmaya başlayın
Doç.Dr. Fidan, sınava yaklaşırken bir hafta ya da 10 gün öncesinden itibaren en geç saat 22.00'de uykuya geçilmesini önerdi.
''UYKU TUTMAZSA ENDİŞELENMEYİN''
Psikolog Yeşilyurt “Sınav öncesindeki gün saat 7-8 gibi uyanmaya çalışın. Sınav saat 10'da olacağı için zaten sınav günü çok erken saatte kalkmanıza gerek yok. Sınavdan önceki gün uyuyamazsanız endişelenmeyin.
Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, şeker, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binaya getirmeyiniz.
Sınav sırasında kaleminiz, kalem kutunuz, silginiz, giysinizi bu renk seçin ki soruların cevaplarını kolaylıkla hatırlama fırsatınız olsun. Sakinlik, öz güveni, kendine odaklanmayı sağladığı gibi sınav sırasında bu özellikleri yaşatır YEŞİL rengi. Öğrenciler sınava giderken rahatlıkla kullanabilirler.
Sınavlara girmeden önce, “Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve'c'al li min ledünke sultânen nasîrâ.” (isra suresi;80) okunmalıdır. Ardından sınav için sıraya oturduktan sonra ise, "Rabbi'şrah li Sadri ve yessir li emri,va'hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavlî." okunur.
UZMANLAR UYARDI: "SINAVDAN ÖNCE BAL, PEKMEZ YEMEYİN"
Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlandığından adayların, yanlarında getirdikleri kalem, silgi, kalemtıraş ve peçeteyle sınava girmelerine izin verilmez. Bu şekilde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır. 36.
YKS'DE KALEM, SİLGİ VERİLECEK Mİ? Adayların sınavda kullanacakları kalem, silgi, kalemtıraş, şeker ve peçete ÖSYM tarafından sağlanır. Adayların sınava kalem, silgi, kalemtıraş ve peçeteyle girmelerine izin verilmez. Bu şekilde sınava giren adayın sınavı geçersiz sayılır.
YKS SINAVINA GİRERKEN YASAK OLAN EŞYALAR NELERDİR? YKS sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirilebilir. Fakat kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, şeker, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava girilecek binaya getirilmemelidir.
B12 vitamini
Kemik gelişimi, saç, tırnak, bağışıklık sistemi ve zekâ gelişimi için oldukça önemli bir vitamindir. Süt, yumurta, et, balık gibi besinlerde bulunuyor.
Ders çalışırken veya dinlenme zamanlarında yenilenlere çok dikkat edilmelidir. Şekerli ve yağlı besinler, gazlı içecekler yerine süt, yoğurt, sütlü tatlılar, kavrulmamış kuruyemiş, taze sıkılmış meyve suları ve taze-kuru meyvelerin tercih edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri