Lokum hazırlamak için süt, şeker, un, tereyağ, vanilya, Hindistan cevizi, ceviz ve fındığa ihtiyacınız olacaktır. Malzemeler tercih edeceğiniz tarife ve sizin damak zevkinize göre değişkenlik gösterebilir. Kuruyemiş çeşitlerinin içerisinde bol bol yer aldığı lokumları isteğinize göre sade olarak da hazırlayabilirsiniz.
Sade Lokum
İÇİNDEKİLER :Şeker, Su, Mısır Nişastası, Pudra Şekeri, Asitliği Düzenleyici (Limon Tuzu). MUHAFAZA KOŞULLARI :Serin ve Rutubetsiz Ortamda Korunmalıdır. Doğrudan Güneş Işınlarına Maruz Bırakılmamalıdır.
İçindekiler : Pancar şekeri, Mısır nişastası, İçme suyu, Asit düzenleyici (Sitrik asit ), Pudra şekeri, Renklendirici ( Ponzo 4R) Gül aroması. Eser miktarda diğer kuruyemiş ürünlerini, gluten ve süt ürünü içerebilir.
Alerjen Uyarısı: Laktoz(süt), antep fıstığı, fındık, badem, ceviz içerebilir.
İlgili 43 soru bulundu
Hazır paketli lokumların aksine evde lokum yapmak da oldukça kolay. Süt, şeker, margarin, vanilya, Hindistan cevizi ve fındık gibi malzemelerle hazırlanan lokum tarifini çok seveceksiniz.
Çifte kavrulmuş lokum, içerisinde yer alan Antep fıstıkları ile oldukça yararlı olan bir lokum türüdür. Bu lokuma çifte kavrulmuş denilmesinin sebebi ise, lokum hazırlandıktan sonra Antep fıstıklarının lokumla tekrar pişirilmesidir.
Lokum geleneksel bir türk tatlısı olup su, şeker ve nişasta gibi ana malzemelerden üretilir. Özel günlerde ikramlık olarak servis edebilir veya günlük olarak tüketilebilir. İçindekiler : Pancar şekeri, Mısır nişastası, İçme suyu, Asit düzenleyici (Sitrik asit ), Pudra şekeri, Vanilya aroması.
Yapılış tarzı ile diğer lokumlardan farklı olan bu lokum, iştah açıcı bir görüntüye sahiptir. Beyaz lokumun olmazsa olmaz malzemelerinden biri hindistan cevizi tozudur. Lokum kazanlardan dökülürken direk olarak hindistan cevizi tozuna dökülür ve o şekilde ara işleme gönderilir.
Buğday nişastası ya da pirinç nişastası daha çok sütlü tatlıların ve tatlı hamur işlerinin içerisinde kullanılırken, mısır nişastası da daha çok tuzlu tarifler ya da bağlayıcıya ihtiyaç duyulan sosların içerisinde kullanılır.
Lokum, su, şeker, nişasta ve sitrik asit veya tartarik asit veya potasyum bitartarat ile hazırlanan lokum kitlesine gerektiğinde çeşni maddeleri, kuru veya kurutulmuş meyveler ve benzeri maddelerin ilavesiyle tekniğine uygun olarak hazırlanan geleneksel bir Türk tatlısıdır.
Lokumların orijinal tarifleri vegan beslenme için uygundur. Fakat günümüzde farklı lezzetlere yer açılmak için hazırlanan lokum çeşitlerinde bazen hayvansal gıda tercihleri tercih edilebilmektedir. Bu sebep ile orijinal tarife uygun olan tüm lokumlar vegandır, demek yanlış olmayacaktır.
Besin Değeri Yüksektir
Karbonhidrat, protein, potasyum, kalsiyum ve demir açısından zengin bir kaynak lokumun besin değeri de oldukça yüksektir. Zengin içeriği ve yoğun aromasıyla lokum, vücudun ihtiyaç duyduğu kalsiyum ve vitamini karşılamaktadır.
Safranbolu, evleri kadar lokumu ile de meşhurdur. Safranbolu lokumu, coğrafi işaret belgeli olup; standartlara uygun olarak üretilmektedir.
Lokum ikramlık olarak tüketilmesi tercih edilen bir gıda olmaktadır. Diyet sırasında ikram edilen bir lokumu yemek diyetin bozulmasına neden olmamaktadır.
Lokumun Zararları
Lokum, içerisinde karbonhidrat, şeker ve nişasta bulunması sebebiyle aşırı şekilde tüketilmemelidir. Çünkü aşırı tüketimde vücut tüm bu bileşenleri sindirmekte zorlanabilir ve böylelikle karaciğer sorunları meydana gelebilir.
Yapışkan ve kaygan yapısı boğazda oluşan iltihabın kolayca sökülmesine destek olur. Bu sayede iltihap büyümeden vücuttan atılabilir. Ayrıca naneli ve mentollü lokumlar, üst solunum yolu enfeksiyonlarının oluşumunu önlemede ve bu enfeksiyonların daha kolay iyileştirilmesini sağlamada hastalara yardım eder.
1 adet lokumda 8 gr karbonhidrat bulunmaktadır. Sade lokumun kalori değeri ise diğer lokumlara oranla daha düşük olmaktadır. 1 adet Lokum yaklaşık 33 kcal içermektedir.
Lokum alırken bazı özelliklerine dikkat edilerek lokumun kalitesi anlaşılabilir. Örneğin lokum kaliteli ise ele yapışmaz ve uzar. Ayrıca yenildiğinde dişe yapışmamış olması da lokumun kalitesini göstermektedir. Bunun yanı sıra çiğ nişasta tadı geliyorsa buradan da lokumun iyi olmadığı anlaşılır.
Süt soğukken unu ve şekeri katalım karıştıralım ocakta orta ateşte kaynayana kadar karıştıralım. On dakika kaynadıktan sonra margarini katalım yağ erdikten sonra vanilyayı döküp biraz daha pişirelim. Tepesinin içine hindistan cevizini yayalım pişirdiğimiz kremayı dökelim ve soğumaya bırakalım.
İşte lokum çeşitlerinden bazıları: kuş lokumu, fındıklı lokum, cevizli lokum, çifte kavrulmuş lokum, antep fıstıklı lokum, hindistan cevizli lokum, kaymaklı lokum, meyveli mini lokum, limonlu lokum, naneli lokum, narlı lokum, antep fıstık krokanlı lokum, narlı antep fıstıklı lokum, safranlı narlı antep fıstıklı lokum, ...
Çifte kavrulmuş lokum vegan mı? Osmanoğlu Çifte Kavrulmuş Antep Fıstıklı Lokum işlenmiş gıdadır. Vejetaryen,Vegan,Glutensiz diyet tercihleri için tüketime uygun.
Duble Fıstıklı Lokum, içerisindeki 2 kat Antep fıstığının leziz tadıyla hazırlanıyor. Hem kahvenin hem de çayın yanında keyifle tüketebileceğiniz nefis Duble Fıstıklı Lokum, 15. Yüzyıldan bu yana severek tüketiliyor. Isırıldığında yumuşak tadı ve fıstığın lezzeti size enfes bir deneyim yaşatıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri