LTE, aslında bir kısaltmadır. Açılımı, "Long Term Evolution" şeklindedir. Ağ teknolojilerine dayanan LTE, yüksek hızda kablosuz veri aktarımını ifade eder. Yüksek hızlı mobil İnternet teknolojileri olan 4G ve 4.5G ile aynı işlevi gördüğünden bazı telefonların ekranında LTE yazısı görülür.
Kısaca 4,5G hızında internet olarak da tanımlayabileceğimiz LTE açılımı “Long-Term Evolution” şeklinde yapılabilir. Bu açılımın Türkçe karşılığı ise “Uzun Süreli Gelişim” anlamına gelir. LTE, yüksek hızlı internet anlamına da gelir ve 4G'nin bir türüdür.
· Telefonunuz ekranında LTE ya da 4.5G yazısı görüyorsanız internet bağlantı hızınız oldukça yüksek anlamına geliyor. · Sim kartlar ve telefonların bazıları 4.5G desteklemiyor. Bu sebeple telefonunuz ekranında LTE yazısını görürsünüz.
Kullanıcılar, en yüksek hızı alamıyor olsa bile düşük hızı 4G LTE'den daha verimli olacak. Bu, şu an için çok büyük bir gelişme olarak sayılmasa bile uzun vadede etkisini daha net gösterecektir.
4G teknolojisi LTE'ye göre daha hızlı kablosuz bağlantı ve kullanıcı deneyimi sunar. LTE teknolojisinin ise gerçek bir hız standartı olmadığından bağlantı hızının 3G'nin sağladığı 20 Mbps(Teorik hız) ile 4G'nin sağladığı 100 Mbps (Teorik hız) aralığında olduğu düşünülüyor.
İlgili 39 soru bulundu
LTE, aslında bir kısaltmadır. Açılımı, "Long Term Evolution" şeklindedir. Ağ teknolojilerine dayanan LTE, yüksek hızda kablosuz veri aktarımını ifade eder. Yüksek hızlı mobil İnternet teknolojileri olan 4G ve 4.5G ile aynı işlevi gördüğünden bazı telefonların ekranında LTE yazısı görülür.
Kapalı: LTE'yi kapatır. Ses ve Veri: LTE üzerinden sesli aramalara ve hücresel veri kullanımına izin verir. Yalnızca Veri: LTE üzerinden hücresel veri kullanımına izin verir ancak sesli aramalara izin vermez.
Hayır. 4.5G teknolojisi aynı veriye 3G'ye göre daha hızlı bir şekilde ulaşmanızı sağlar. Yani bir videoyu izlemek daha kısa bir süre alır; ama videonun büyüklüğü değişmeyeceği için internet kotanızdan harcanan miktar da değişmeyecektir.
LTE, kablosuz iletişim teknolojileri için bir dizi standart ve protokolün bir araya gelmesiyle oluşur ve çeşitli üreticiler tarafından kullanılır. LTE, yüksek hızlı mobil veri hizmetleri, video konferans, HD video akışı ve daha birçok uygulama için kullanılır.
LTE (Long Term Evolution) ağ teknolojilerine dayalı yüksek hızlı kablosuz veri aktarıma verilen addır. 4.5G hızının bir başka adı olan LTE'yi yüksek hızlı mobil internete veriln ad olarak da tanımlamak mümkün. LTE 2G ya da 3G gibi bağlantıların aksine, tamamen IP bazlıdır.
Operatörünüz VoLTE'yi desteklemiyorsa ve bir CDMA operatörüyse yalnızca LTE'yi Etkinleştir seçeneğini görürsünüz. Bu seçenek, mümkün olduğunda LTE ağı üzerinden hücresel veri kullanımına izin verir.
LTE'de bağlantı hızı telefonlarda 100 Mbps'e kadar çıkabiliyor, bilgisayarlarda ise 1 Gbps'e kadar çıkabiliyor. 3G ve 2G'den daha hızlı ve daha az enerji harcıyor.
4.5 G ayarını açmak için cihazınızın ayarlar bölümüne gidin. Daha sonra şebeke ayarlarının olduğu bölümde şebeke modu bölümüne girin. Burada 4G veya LTE olarak yazan seçeneğin seçili olması gerekiyor.
LTE, hem GSM/UMTS ağlarına hem de CDMA2000 ağlarına sahip taşıyıcılar için yükseltme yoludur. LTE frekansları ve bantları ülkeden ülkeye farklılık gösterdiğinden, LTE'nin desteklendiği tüm ülkelerde yalnızca çok bantlı telefonlar LTE kullanabilir.
iOS telefonlarda VoLTE kapatmak için Ayarlar > Hücresel Veri > Hücresel Veri Seçenekleri'nden LTE'yi Etkinleştir butonunu kapalı duruma getirmelisiniz. Android telefonlarda ise Ayarlar > Bağlantılar > Mobil Veri kısmındaki VoLTE aramalarını kapatmalısınız.
4.5G için ek ücret ödeyecek miyim? Hayır, 4.5G deneyimini hiçbir ek ücret ödemeden yaşayabileceksiniz.
LTE telefonların 4.5G' ye geçmesi ile birlikte hayatımıza girmiş olan bir kelimedir. Telefonların ekranında çıkan LTE yazısı ise kullanıcılar tarafından merak edilmektedir. 4G hızının bir diğer ismi olarak LTE kullanılmaktadır. Yani internet hızının yüksek olması anlamında kullanılmakta olan bir terimdir.
3.2-) Android cihazlar için ayarlar;
"Mobil ağlar" ayarlarını seçin. "Şebeke modu" sekmesinden LTE seçeneğini seçerek 4.5G'yi aktifleştirin.
LTE arayüzü 2G ve 3G iletişimi desteklemektedir. Bağlantı hızı, cep telefonlarında 300 Mbit/s'dir.
En çok internet yiyen uygulamalar genellikle film ve dizi izlediğiniz uygulamalardır. Bu sebeple Netflix ve Amazon Prime gibi dijital platformlar çok fazla internet harcar. Tabii ki bu durum izleme kalitesine göre de değişir. . HD olarak izlediğiniz bir dizi ya da film saatte 1 GB kadar internet bile kullanabilir!
Ayrıca bu uygulama ile sesli aramadan video görüşmeye kadar birçok özelliğinden faydalanılmaktadır. Hem konuşurken bir yandan da internetinizi gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Bilmeniz gereken bir şey var oda VoLTE uygulaması internet ile çalışmakta ve yaptığınız arama sonucu internet paketinizden düşmektedir.
VoLTE interneti yavaşlatır mı? Görüşme kalitesini HD kaliteye taşıyan uygulama, ülkemizdeki telefon operatörlerinin sağladığı bir telekomünikasyon servisidir ve interneti yavaşlatmaz.
Daha kaliteli bir telefon görüşmesi için VoLTE servisinden faydalanmak istiyorsanız, öncelikle bu özelliği telefonunuzda etkinleştirmeniz gerekir. VoLTE özelliğinin açık olması, kalabalık ortamlarda bile kaliteli bir telefon görüşmesi yapmanızı sağlar.
Ek bir ücret ödemeden HD+ kalitesi ve WiFi arama üzerinden kesintisiz görüşmeler yapmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli. HD+ Görüşme ve WiFi Arama teknolojisinden aşağıda belirtilen cihazlarla faydalanabilirsiniz. Cihazların Türkiye garantili olması gerekmektedir.
- Mobil verinin açık olduğundan emin olunuz. - 4.5G aboneliğiniz aktif hale geldikten sonra telefonunuzu bir kez açıp kapatınız. - Telefonunuzun 4.5G'yi desteklediğinden emin olunuz. - Telefonunuzun mobil şebeke ayarlarında LTE/4G'nin seçili olup olmadığını kontrol ediniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri