Tahinin içindeki susam yağı bol miktarda çoklu doymamış yağ asidi içerir. Bu yağ asitleri kalp ve damar sağlığı için tüketilen en faydalı besinler arasında yer alır. Doymamış yağ asitleri kolesterol seviyesinin yükselmesini önlerken damar sağlığınızı korur.
Öncelikle tahin yağının yüzeye çıkması (donmuş tahin) tahinin bozulduğunu göstermez. Bekleyen tahinin üzerine çıkan susamın yağı alt tarafta kalan kısım ise ezilmiş susam tortusudur. Birçok gıda ürününde olduğu gibi yağ daha hafif bir bileşen olduğu için beklediği sürece yüzeye doğru çıkması oldukça doğal bir durumdur.
Doğru tüketildiği zaman çok faydalı bir besin haline geliyor. Bu gıdalar, hem vücudu onarır hem de bazı organlardaki deformeleri iyileştirici güce sahiptir. Tahin yağının faydaları nelerdir, ağrılara iyi gelir mi sizler için derledik."
Tahin yağı, vücuttaki kolesterol seviyesini düşürerek iltihabın neden olduğu kardiyovasküler hastalığın tedavisinde sıkça kullanılır. İçinde bulunan manganez minerali sayesinde, sinir ve beyin fonksiyonlarında artış yaşanır. Hafızayı güçlendirir.
Yapısında yer alan özel antioksidanlar saç dibindeki kepek ve mantar gibi sorunların oluşmasını önleyebilecek özelliktedir. Cilt ve saç için birçok etkisi olan tahin ve tahin yağı sağlıklı ve temiz bir cilt ile saça sahip olmanızı sağlar.
İlgili 35 soru bulundu
Jojoba yağının düzenli kullanımı cildi sıkılaştırır, sıkılaştırır ve yaşlanma belirtilerini yok etmek için dolgunlaştırır. Yağlı veya akneye meyilli bir cildiniz varsa, jojoba yağı en iyi seçenek olabilir.
Kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan tahin pekmez, cinsel isteği artırıcı etkiye sahiptir. Öyle ki sperm sayısını ve kalitesini artıran bu besinler, çocuk yapmayı düşünen bireyler tarafından sıklıkla tüketilir. Aynı zamanda erkeklerde kısırlık tedavisinin daha etkili olmasını sağlar.
Düzenli olarak tahin tüketenlerde ciltte leke oluşumu azalır. Kırışıklıklar da hızını kaybeder ve tahin sayesinde ciltteki ölü hücrelerin arınmasıyla yaşlanma gecikir. Kısacası tahin, sahip olmak istediğimiz sağlıklı ve daha parlak bir cilde kavuşmamızda büyük katkı sağlar.
Tahin, içerdiği kalsiyum ve Omega 3 sayesinde kilo vermeye yardımcıdır. Çünkü kalsiyum ve Omega 3 vücutta yağ yakımını hızlandıran minerallerden birisidir. Tahin, vücutta biriken yağları yakmak için doğal bir destektir. Bitkisel protein içeriğiyle kasları besler, yağ yakmayı hızlandırır.
Karaciğer detoksu için çok önemli olan metiyonin maddesinden barındırır. Kalsiyum açısından en zengin besinlerden biridir. E vitamini, B1, B2, B3, B5 ve B15 vitaminleri açısından zengindir. Sağlıklı hücre büyümesini hızlandırır.
Tahin omega-3 bakımından zengin bir besin olduğu için doğru tüketildiği takdirde yağ yakımı destekler. Tahini pekmez ile tüketirseniz fazla kalori alarak kilo almanıza neden olur. Bu yüzden diyet yaparken tatlı krizlerini önlemek için 1 tatlı kaşığı tahin tüketerek kan şekerinizi dengeleyebilirsiniz.
Tahinde bulunan minerallerden demir ve çinko, bağışıklık sistemini güçlendirici özelliğe sahiptir. Çinko ayrıca, ciltte bulunan kolajen maddesinin üretiminde rol alarak, cilt sağlığının korunmasına da görev yapar.
Özellikle tahinin aşırı tüketimi doymamış yağ asidi ihtiva ettiğinde bazı kişilerin iltihap probleminin tetiklenmesine yol açabilir. Tahinin temeli susam yağına dayandığından susama alerjisi olanların tüketimi kesinlikle tavsiye edilmez. Aşırı tahin tüketimi hızlı bir şekilde kilo alınmasına neden olabilir.
Doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Kiler veya erzak dolabı tahini saklamak için ideal alanlardır. Eğer tahini hemen tüketmeyecekseniz buzdolabında saklamanız çok daha iyi olabilir.
Mideyi rahatlatır ve mide ağrılarını dindirir. Ağır yemeklerin mideyi rahatsız etmemesine karşı sabah aç karnına 1 çorba kaşığı tüketilmesi önerilir. Hazmı kolaylaştıran tahin, sindirim sisteminin de daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Tahin içerisinde bulunan yağlar, böbreklerin düzenli çalışmasına katkıda bulunur.
Özellikle tahinin aşırı tüketimi doymamış yağ asidi ihtiva ettiğinde bazı kişilerin iltihap probleminin tetiklenmesine yol açabilir. Tahinin temeli susam yağına dayandığından susama alerjisi olanların tüketimi kesinlikle tavsiye edilmez. Aşırı tahin tüketimi hızlı bir şekilde kilo alınmasına neden olabilir.
Tahin, vücutta biriken yağları yakmak için doğal bir destektir. Bitkisel protein içeriğiyle kasları besler, yağ yakmayı hızlandırır. Faydalı yağlar ve protein içeren tahin, daha çabuk doymayı sağlar. Ayrıca, uzun süre tokluk hissi verir ve daha az kalori alıp zayıflamaya yardım eder.
İçerdiği mineraller ve vitaminler sayesinde özellikle kış aylarında vücut direncini güçlendirerek grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan koruyan tahin faydaları saymakla bitmiyor. Uzmanlar tarafından günde 2 kaşık tüketilmesi tavsiye edilen tahin tam bir şifa deposu.
Susam yağı ciltte tüylenme yapar mı? Eğer cildinize susam yağı maskesi uyguluyorsanız kıl köklerini besleyebileceği ihtimalini de göz önünde bulundurmalısınız.
Cilt Sağlığını Geliştirmeye Yardımcı Olur
Susam tohumları, amino asitlerin, E ve B vitaminlerinin, eser mineralleri ve yağ asitlerinin iyi bir kaynağıdır ve hepsi cilt hücresi gençleştirme ve yaşlanmanın erken belirtilerini önleme konusunda yardımcı olur.
Itır yağının yanı sıra gül yağı, bergamot yağı, limon yağı da cilt lekelerinde başarılı. Fakat bunları birleştireceğiniz sabit yağ da önemli. Alfa ve beta tokoferol yönünden zengin olan argan yağı kullanmalısınız. Argan yağının önemli bir antioksidan etkisi vardır.
KARACİĞER DOSTU. Tahin, özellikle karaciğerin zararlı maddelerden temizlenmesi için ideal bir detoks özelliği olan besin maddesidir. Omega 3 yağ asitleri gibi sağlıklı yağ asitleri bakımından zengin olan tahin, karaciğeri temizler ve karaciğerin daha sağlıklı işlev görmesine yardımcı olur.
Özellikle besin zehirlenmelerine karşı birebir fayda sağlayan tahin, vücutta toksin bırakmıyor. Kansere karşı da koruyuculuğu olan tahin aynı zamanda protein yönünden zengin olduğu için bağışıklığı güçlendiriyor.
Tahini ya limonla sade olarak ya da yoğurt da ekleyerek açtığınızda, yeşillik ve sebze salatalarına müthiş bir tat veriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri