Yürüyüş Vücudun Hangi Bölgelerini Çalıştırır. Aynı zamanda rahatlamayı ve uykuyu teşvik ettiği ve endorfin salgıladığı için, yürümek sadece vücudunuzun her tarafındaki kasları güçlendirmekle kalmaz, aynı zamanda enerji seviyenizi de artırır.
Yürüyüş büyük kas gruplarını çalıştırır ve böylece hızlı bir şekilde yağ yakılmasını sağlar. Kişiden kişiye değişim olsa da orta tempolu bir yürüyüşte saatte ortalama 300 kalori yakılabilir.
Yürümek, özellikle sırt ve bacaklarınızdaki kaslar olmak üzere kas kütlesi ve kas kuvvetini güçlendirebilir. Kelimenin tam anlamıyla daha güçlü bir kalbe giden yolda yürüyebilirsiniz. Yürüyüş, aerobik bir aktivitedir ve bu nedenle kalp atış hızını ve kan basıncını artırarak kalbin daha verimli çalışmasını sağlar.
Yürürken ya da koşarken birbirinden farklı oranlarda çalışan kaslar bel, karın ve kalça kaslarıdır. Bacak bölgesindeki alt vücut kasları olan Calf, Quadriceps, Tibialis gövdeyi taşır. Diğer bacak kaslarına göre bu üçünün daha fazla baskıya maruz kaldığı söylenebilir.
Vücudun sıkılaşmasına yardımcı olur. Her yapılan düzenli yürüyüş iç organların sağlığını korur. Hafızayı güçlendirir ve Alzheimer riskini azaltır. Düzenli yürüyüş yapmak meme ve kalın bağırsak kanserini riskini ciddi bir şekilde düşürür.
İlgili 44 soru bulundu
Yürüyüş önemli bir egzersiz öyle ki, 45 dakika süren tempolu yürüyüşün olumlu etkisi 48 saat sürüyor.” Günde 45 dakika yürüyen kişilerin insülin direncine karşı önemli bir avantaj elde ettiğini belirten Dr. Arıkan, yürüyüş yapmak için sağlık sorunu olmaması gerektiğini vurguluyor.
Günlük hayatta spor yapmanın en kolay yolu olan yürüyüş hem keyifli hem de etkili sonuç alınabilenecek bir egzersiz. Ayrıca bol oksijenli bir ortamda yürümek harcanan kaloriyi ve yakılan yağ miktarını da artırıyor.
sorusunun cevabı ayak ve kollarda bulunan kaslardır. Çünkü ayak ve kol bölgesi insanın sürekli hareket ettirdiği durmaksızın hareket halinde olan ayak ve ellerde bulunan kas sistemi hızlı bir gelişim gösterir.
Bazı kişiler fonksiyonel yürümeye başvurmaktadır, ancak yürümek karın kaslarınızın güçlenmesi ve dengenin gelişmesi için yeterli değildir. Yüzme, düşmeyi önlemede temel unsur olan iyi bir denge için gerekli olan güçlü, stabil karın kaslarının gelişmesini sağlar.
Bir “alışkanlık” haline getirilerek her gün düzenli yapılan yürüyüşle ömrünüze ömür katmanız ve yaşlanmayı geciktirmeniz mümkün. Yapılan araştırmalar haftada yaklaşık 20-25 kilometre yürüyen insanların, yürüyüş yapmayanlara göre daha uzun yaşadıklarını kanıtlamıştır. Kalbinizi ve akciğerlerinizi korur.
En iyi egzersiz türü hiç şüphesiz yürüyüştür. Yürüme, bacaklardaki kasları güçlendirir, böylece kan akışını artırır.
Vücut geliştirmeye yeni başladıysanız her ay maksimim 1 kg kas kitlesi kazanırsınız. 6 ay düzenli devam etmeniz ve düzeninizi bozmamanız halinde 6 ay sonra 6 kg kas kazanmış olursunuz. Üstelik bu rakamların küçümsenmemesi gerekir çünkü görünüşünüz 6 kg kas kitlesiyle birlikte değişmeye başlayacaktır!
Yürüyüş yapmanın faydalardan biri de cildin daha genç kalmasıdır. Düzenli olarak yapılan yürüyüş akneleri azaltmakta, yaşlılık belirtilerin ortaya çıkmasını da geciktirmektedir. Yürüyüş sırasında kan dolaşımı artmaktadır. Aynı zamanda besinlerin deri hücrelerine daha iyi dağıtılmaktadır.
Uzmanların pek çoğu etkisi yüksek olan egzersizlerden olan yürüyüş için en verimli zamanın akşamüstü olduğu görüşündeler. Bununla beraber sabah saatlerinde ya da gün içinde 30 dakikalık yürüyüşlerle hayatınıza hem hareket hem de sağlık katabilirsiniz.
Yürüyüşten sonra, kaslarınızı desteklemek için karbonhidrat ve protein almanız önemlidir. Egzersiz sonrasında kaslarınızın toparlanması ve azalan enerjinizin yerine gelmesi için yarım saat içinde bir ara öğün tüketebilirsiniz. Meyve ve süt veya yağlı tohumlar en iyi alternatiflerden.
Genellikle, 3 ayda vücutta ciddi bir gelişme olabilir, ancak bu, özellikle de kas hacmi ve güç açısından olabilir. Ayrıca, 3 ayda vücutta görülebilecek diğer değişiklikler arasında kilo kaybı veya kazanımı, vücut yağ oranında bir değişiklik ve fitness seviyesinde bir artış yer alabilir.
Yürüdüğünüz zaman ağırlıklı olarak alt vücuttaki kasları kullanılır ve bu yürüyüş gluteal, uyluk ve baldır kaslarınızı güçlendirmenizi sağlar.
Günlük yürüme süresi 30-60 dakika arasında olmalı. Haftada en az 3 gün, ideali 5 gün yürümeniz. Uzun süreli ve dinlenme periyodu yetersiz yürüyüşlerde vücudunuzun zarar görme ve yaralanma riskinin olduğunu unutmayın.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Kalf kası, genelde vücuttaki geliştirilmesi en zor kas grubu olarak kabul edilirler. Ama yine de direnç çalışmasına diğer tüm kaslar gibi tepki verirler –tek gereken onları yüksek ağırlıkla farklı açılardan çalıştırmaktır. Antrenmanın detayına girmeden önce dilerseniz kalf kası anatomisine yakından bakalım.
The Independent'a konuşan Jacobchick konuyla ilgili şunları aktardı: “Ortalama bir erkek ayda yaklaşık 0,5 kg ila 1 kg kas yapabilirken, bu rakam kadında 0,5 kg kadar. Bir aylık süreçte yapılabilecek maksimum kas oranı sadece kadın ve erkek arasında değil, her bireyde farklılık gösteriyor.”
Saçlarını boyarken, biraz boyayı kaşlarına pamuk yardımıyla sür ve bekle. Ara sıra kontrol ederek kaş renginin açılıp açılmadığına bak. 5-10 dakika içinde boyayı kaşlarından bol su ile temizlemelisin.
Yürüyüş, fazla çaba gerektirmez ve sadece bedensel değil, aynı zamanda zihinsel sağlığınız için de yararlıdır. Spor salonuna gitmenizi gerektirmeyen, kolay bir egzersizdir. Kilo vermenin ve genel sağlığınızı iyileştirmenin basit ama çok etkili bir yolunu arıyorsanız, yürüyüş tam size göre.
Kaslarınızı ısıtmak ve vücudunuzu egzersize hazırlamak amacıyla 5 ila 10 dakika arasında yavaş tempoda yürüyebilirsiniz. Yürüyüşün sonunda da kaslarınızı soğutmak için, 5-10 dakika kadar yavaş yürümek kaslarınızın soğumasına yardımcı olur.
Sağlıklı yaşam için ya orta şiddetli (yürüyüş) veya yüksek şiddetli (koşu) aerobik aktivite yapılmasını öneren uzmanlar, ideal temponun 10 dakikada bin adım olduğunu söyledi. Doğru egzersizle ilgili önemli tüyolar: 30 dakika tempolu yürüdükten sonra 30 dakika mola vermeden koşun. Koşu bittikten sonra aniden durmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri