Kakaoyu nasıl tüketebiliriz? - Kakao, çay gibi demlenebilir. 1 bardak suyun içerisine 1 yemek kaşığı kakao koyarak tüketebilirsiniz. - Süt ile içilebilir.
Ham Kakao tozumuzu sıcak-soğuk içeceklerde, smoothielerde, granola, müsli gibi kahvaltılıkların içine ekleyebilir, kek, pasta, puding, krep, dondurma tariflerinizde kullanabilirsiniz.
Kakao en etkili ve en faydalı besin kaynaklarından bir tanesidir. Kişi ister çiğ ister toz halinde tüketebilmektedir.
Onun çalıştırdığı mekanizmalar, nitrik oksitin vücutta bulunabilirliğini arttırıyor ve aynı zamanda da mitokondrinin yapısını ve fonksiyonlarını da önemli ölçüde iyileştiriyorlar. Ama bu faydalardan yararlanabilmek için saf kakao tüketmek gerekiyor.
Kakao tozunun su ya da süt içerisine katılarak içilmesi en yaygın tüketim biçimidir. Kakaoyu özellikle sütlü tatlılar olmak üzere tüm tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Ayrıca, kakao ve yulaf lapasını karıştırarak hem sağlıklı hem de lezzetli bir öğün oluşturabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Kakao tozu, sıcak süt veya su ile karıştırılarak afiyetle tüketilebilir. Çikolatanın ham maddesidir. Kakao tozundan çikolata yapabilirsiniz.
Birçok önemli faydaya da sahip olan kakao, pastaların ve tatlıların yapımında sıklıkla kullanılır. Ayrıca sütle karıştırılıp içilmesi de keyif veren bir yöntemdir. Tam bir antioksidan deposu olan kakao hem faydalı hem de lezzetli bir üründür.
Buna ek olarak kakaonun kalorisi oldukça düşüktür. Bu da sağlıklı kiloda kalmanıza yardımcı olur. Ayrıca aniden gelen açlık krizlerine karşı da etkili bir araçtır kakao. Kan şekerinizin dengede kalmasını sağlar.
Doğal kakao tozu genellikle kırmızımsı bir renk tonu ile kumlu kahverengidir ve parlak ve meyveli tadı vardır. Alkalize işleme, rengi kadifemsi kahverengi veya siyaha yakın koyulaştırır ve kakaonun daha büzücü notalarını yumuşatır, böylece daha derin, ve hoş bir tat bırakır.
Kakaonun sağlık yararları arasında yüksek tansiyon, kolesterol, obezite, kabızlık, diyabet, bronşiyal astım, kronik yorgunluk sendromu ve çeşitli nörodejeneratif hastalıklar bulunur. Kanser riskini azaltmaya ve beyin sağlığının yanı sıra kardiyovasküler tedaviyi geliştirmeye yardımcı olur.
Kakao dolaşım sistemine endorfin enjekte ediyor ve kişilerde mutluluk hissine yol açıyor. Ayrıca kakaonun içindeki yüksek magnezyum miktarı kasların gevşemesini sağlıyor.
Flavanol zengini kakao, kanınızdaki nitrik oksit seviyesini geliştirir, bu da arterlerinizi ve kan damarlarınızı gevşetir ve genişletir ve kan akışını iyileştirir.Dahası, kakaonun “kötü” LDL kolesterolü düşürdüğü, aspirine benzer bir kan inceltici etkiye sahip olduğu, kan şekerini iyileştirdiği ve iltihabı azalttığı ...
Flavonoid bakımından zengin kakao, damarları genişletir, kötü kolesterolü düşürür ve aspirine benzer bir kan sulandırıcı etkiye sahiptir.
Çikolata, insanın zevk almasını sağlayacak psikoaktif bileşenlere sahiptir. En önemlisi, feniletilamin bakımından zengin, ruh halimizi ve eksikliğini düzenlemede rol oynayabilen bir nöromodülatördür ve depresyona katkıda bulunur.
Ham kakao tozu içerisinde yüksek oranda bitkisel antioksidan bulundurmakta. Antioksidan, serbest radikal olarak bilinen hücrelere zarar veren moleküllerin temizlenmesine yardımcı olur. Dolayısıyla vücut hücrelerinin hasarını önleyerek sağlıklı yaşamı destekler.
Damarlarda rahatlama sağlayarak kalbi rahatlatıyor. Vücuda direnç katarak kanserden koruyor. Kalsiyum sayesinde kemikleri diri tutmaya ve yenilemeye yardımcı oluyor. Damar ve kalp için çalışması vesilesiyle, yüksek tansiyonu dengeleyerek, vücudu rahatlatıyor.
Bitter çikolata en az 35% oranında kakao içermelidir.
Daha koyu, daha iyi! Yüksek kakao içerikli çikolata yiyin - %70 ila %85. Sade bitter çikolata daha sağlıklıdır. Kuruyemiş ya da meyve içermedikçe dolgulu olanlardan kaçının.
Buzdolabında saklanmamalıdır. Çikolatanın içeriğindeki en önemli bileşen kakaodur. Kakaodan elde edilen kakao yağı hassas bir yapıya sahiptir. Yüksek ısı veya neme maruz kalması durumunda kakao yağının kristal yapısı bozulur ve kristaller yüzeye çıkar.
Ham kakaolar, üretilen kakao çekirdeklerinin herhangi bir fabrikasyon ve ısıl işleme maruz kalmadan, saf olarak tüketilen kakao çeşididir. Hamur işleri, tatlılar, kek ve pasta gibi besinlerde kullanılan normal kakao tozu ise, fabrikada üretilen ve içerisinde birçok katkı maddesi bulunan bir üründür.
Kakaoyu yağ yakmak için kullanmak isterseniz, ilave şeker içermeyen, kaliteli versiyonlarını tercih edebilirsiniz. Spor öncesi protein karışımlarına ya da kahvaltıda yulaf kasesine ham kakao eklemek, spor öncesi enerjiyi arttırmaya ve yağ yakımını hızlandırmaya yardımcı olabilir.
Kakaonun içeriğinde vitamin ve protein bulunmaktadır. İçerisinde yüksek miktarlarda antioksidan, yağında karbonhidrat, nişasta, şeker, protein, potasyum, magnezyum ve kalsiyum vardır.
1 Çorba Kaşığı Kakao Tozu 22,80 kaloridir. Kakao Tozu içeriğinde 5,79 Karbonhidrat(g), 1,96 Protein(g), 1,37 yağ(g), 0,18 lif(g), 2,10 Sodyum(mg), 152,40 potasyum(mg), 12,80 Kalsiyum(mg), 1,39 ve Demir barındırır.
Süt ile pişirilerek hazırlanması hem besin değerini yükseltiyor hem de kıvam ve lezzet olarak küçük büyük herkesin tüketebileceği bir tatlı ortaya çıkartıyor. Bir poşetin birim ağırlığı 147 g olup 750 ml süt ile pişiriliyor.
Hem üreme hem de bağışıklık sistemlerinin de çalışmasını hızlandıran kakao tozu sayesinde, inme riskleri de azalmaktadır. Strese karşı büyük bir mücadele etmede yardımcı olmakta ve iştahı da kesmeye yardımcı olmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri