Kimi balık türleri ancak saf su dediğimiz mineralden ve organik inorganik tüm bileşenlerden arındırılmış suda yaşayabilirler.
Musluk suyu akvaryum suyu değildir
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
Balıklarınız İçin En Doğru Çözüm: Arıtılmış Su
Evet, arıtma su kesinlikle kullanılabilir!
Ümit bey kesinlikle su arıtma cihazından çıkan suyu akvaryumda kullanılmamalıdır. Su arıtma cihazlarında yer alan reçineler suyun içindeki kalsiyumu bağlarken suya da tuz bırakır. Bu da bitkiler için oldukça zararlı hatta ölümcül olabilir.
Kısaca akvaryumunuzda kullanacağınız su iki dün dinlendirilmiş musluk suyu olmalıdır. Ayrıca suyun sıcaklığının da balıklarınız için uygun olduğundan emin olmalısınız.
İlgili 44 soru bulundu
İkinci olarak tuzun hasta balıklara sodyum ve klorür iyonlarını değiştirebilmeleri ve streslerinin azaltılması , üçüncü olarak nitritin balık tarafından alınmasına engel olmak için, son olarak da “Chilodonella cyprini” gibi parazitlere karşı önlem almak açısındandır.
Japon Balıklarının bulunduğu akvaryumun suyunun ortalama 20 - 21 derece olması yeterlidir. Japon balıklarının akvaryumu her bir balık için 10 litre su içermelidir. Japon balıkları, sürekli akvaryum kumunu ağızlarına alıp kumun içinde yem ararlar. Daha sonra kumu ağızlarından geri bırakırlar.
Dinlendirilmek suretiyle kloru uçurulmuş suyun istenilen akvaryum ısısına dengelenmesinde çok az kaynamış su ilavesi ise uygundur.
Sürekli su üstündelerse oksijen eksikliği çekiyorlar. Fakat ani bi hareketle su üstüne çıkıyorlar sonra geri dibe inip hareketsiz duruyorlarsa azot oranı fazlalaşmış demektir.
Akvaryumda balık besleyenlerin en çok tercih ettiği balık türlerinden biri de Japon Balığıdır. Japon balıkları gerek görünüşleriyle de gerek de karakteristik özellikleriyle oldukça sevimli canlılardır. Japon Balıkları sazangiller familyasından gelmektedir. Birçok çeşidi de soğuk suda yaşayabilir.
Akvaryumlarda kullanılmak üzere musluk suları, kuyu suları, nehir suları gibi çeşitli seçenekler mevcuttur. Akvaryum için saf su da kullanılmaktadır.
Bu damacanalarda satılan içme sularını akvaryumda direkt olarak kullana bilirmiyiz? Kullanabilirsiniz.Yanlız çeşme suyunu dinlendirmeden kullanan arkadaşlarımızda çok.Bende direk koyuyorum.Eğer içme suyunuzda fazla klor olmadığını düşünüyorsanız kullanabilirsiniz... Ben mutlaka dinlendiriyorum en az bir gün.
Akvaryum da kapalı bir sistemdir. Yani balık, bitki ve diğer canlıların organik atıkları zamanla su içerisinde birikir. Bu birikim kümülatif olarak artacağından su değişimi yapılmadığı takdirde ilerleyen zamanlarda suyun renginin değişmesi, bulanıklık, kötü koku ve yosun gibi belirtiler gözlemlenir.
Japon Balığı Bakımı
Balığın uzun süre yaşaması için uygun yemin verilmesi, akvaryum suyunun temiz olması çok önemlidir. Akvaryum içerinde bakterilerin çoğalıp hastalıklara neden olmaması için en fazla 4-5 günde bir değiştirilmesi gerekir. Ayrıca suyun sıcaklığı da 24 derecenin altında, takribi 15-20 derecede olmalıdır.
suyun berraklaşması için 4-5 gün kadar bir süre geçmesi gerekiyor.
Suyun yüzey alanı mümkün olduğunca geniş bir kapta dinlendirmek doğru yöntem. Daha da iyisi içine bir hava taşı atmak. Bu sayede motordan gelen havayla su daha çabuk temizlenir.
Balıklar yüzeye çıkıp, ağızlarına sürekli açıp kapatıyorsa büyüj ihyimal oksijen yetersizliği vardır.
Bu balıkların en fazla ölüm nedeni olarak fazla yemleme gösterilmektedir ve bu da beslenme konusunda bilinçsizce yapılan davranışların çokluğunu göstermektedir. Aşırı yemlemeden uzak durulması gereken Japon balıklarının günde 1-2 defa yemlemek yeterlidir.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
Soğuk suda yaşayan balıklar, daha sıcak sularda yaşayan balıklara göre daha yavaş metabolik hızlara sahiptir. Metabolizmaları önemli ölçüde azalır, bu da sınırlı gıda kaynaklarıyla uzun süre hayatta kalmalarını sağlar.
Eğer kaynatılmamışsa, çiğ süt kapağı kapalı şekilde buzdolabında 0 ila +4 derece arasında şişenin üzerinde yazan son kullanma tarihine kadar saklanır. Eğer kaynatılmış ise buzdolabında 7 ila 10 gün muhafaza edilir.
Normal şartlarda 1 hafta gibi bir süre beklemesi lazım. Sera Nitrivec ekleyerek yararlı bakteri oluşumunu hızlıca başlatmanızı öneririm. Eğer dış filtreniz iyi ise 5 günden sonra yavaş yavaş canlı eklemeye başlayabilirsiniz.
Dere Kumu (1.5 kg)
Çünkü japon balıkları kumları ağızlarına alıp geri çıkarırlar. Çok ince kum kullanılırsa bu işlem esnasında kum yutabilirler. Bu kum, keskin olmayan kenarları ve kalınlık değeri ile japon akvaryumu için de idealdir.
Malawi, canlı doğuranlar ve japon balığı gibi en çok beslenen ve satılan balıklar için musluk suyu değerleri uygun. Hava taşı ile havalandırdıktan sonra ilk kurulumda bakteri kültürü eklemek, su değişimlerinde ise havalandırdıktan sonra öylece kullanmak yeterli.
Japon balığı fanusta yaşayabilen türler arasında yer alır. Aslında fanus, bu hayvanlar için geçici bir beslenme yeri olarak düşünülmelidir. Balığın, hayatını sağlıklı şekilde sürdürebilmesi için bol oksijene ve suya ihtiyacı vardır. Fanusta yaşayan küçük balıklardan biri de lepistestir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri