Kaynayan suya az sıvı yağ ve tuz koyulur. İçine erişteler atılıp 10 dakika haşlanır ve süzülür. Başka bir kapta tereyağı eritilerek eriştelerin üzerine dökülür. Erişteler iri dövülmüş cevizle süslenerek servis edilir.
Erişte Pilavı İçin Malzemeler :
1,5 su bardağı erişte. 1,5 su bardağı sıcak su.
İlk olarak tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak ısıtalım. Ardından erişteyi ilave edeli ve karıştırarak erişteler hafif kızarmaya başlayıncaya kadar bir kaç dakika kavuralım. Ardından sıcak suyu tencereye ilave edelim. Tuzu da ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak enişteleri kısık ateşte pişmeye bırakalım.
5 kilo una erişte için kaç yumurta kırılır? 5 kg un. 15 adet yumurta.
İlgili 32 soru bulundu
25KİLO UN 30 YUMURTADAN HAMUR DEPİTTİK VE KESTİK-EV YAPIMI ERİŞTE, ÇAPCUP VE MANTILIK - YouTube.
Erişte Yapılışı :
Derin bir kaba yumurtaları kırın. Üzerine irmik, süt ve tuz ekleyip, eliniz ile karıştırın. Daha sonra azar azar unu ekleyip, ele yapışmayan kulak memesinden biraz sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
En kolay yöntemi: Haşlayarak ya da demleyerek erişte pişirme
Haşlama ya da demleme yöntemleri kullanılarak pişirilen erişte, aslında tam anlamıyla ev yapımı bir makarna gibi hazırlanıyor.
Ev Yapımı Erişte Kaç Dakikada Pişer? Erişte hamuruna göre genellikle 10 ila 15 dakika arasında kolaylıkla pişebilme özelliği gösteriyor. Bu özelliği sayesinde zor günlerin kurtarıcısı olarak anılıyor.
Erişteler kavrulduktan sonra kaynar suyu üzerine ekleyin ve tuzu da dökerek karıştırın. Kısık ateşe alarak kapağını kapatın ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çekince altını kapatın ve 10-15 dakika kadar demlenmeye bırakın. Afiyet olsun!
Erişte, Türkiye'de yöresel olarak yapılan, kesme makarnadır. Un, tuz, yumurta ve sudan yapılır.
Bu sürenin 10 dakikası hazırlık, 10 dakikası da pişirme süresidir.
Unu bir karıştırma kabına eleyin ve ortasını havuz gibi açın. Yumurtaları kırın ve hafifçe karıştırın. Ardından yavaş yavaş tuzu ve sütü ilave edip karıştırmaya devam edin. Hamur toparlanmaya başladıktan sonra hafif unlanmış tezgahın üzerine alın ve ele yapışmayan sert bir hamur elde edinceye kadar iyice yoğurun.
Haşlanan eriştenin birbirine yapışmaması için sudan geçirilmelidir. Erişteyi iyi bir şekilde değerlendirmek için yoğurt gibi yan malzemeler tercih edilebilmektedir.
Ev Yapımı Erişte Tarifinin Püf Noktası
Erişteleri çok kalın doğrarsanız pişmesi zor olacaktır ve olabildiğince eşit şekilde kesmeye özen gösterin.Eğer kurutmak istiyorsanız düzgün bir şekilde bir fırın tepsisine dizip fırında 70 ile 80 derecede 40-60 dakika arası kurutup mutfağınızda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
Bir köşesinden başlayarak üçgen şeklinde kesin. Kestiğiniz erişte makarnaları elleriniz ile tek tek ayırın. Daha sonra erişteleri daha iyi ve kolay kuruyabilmesi için bir tepsi içine ya da geniş temiz bir örtü üzerine çok fazla üst üste gelmeyecek şekilde yayın. Hamurları 2-3 gün kurumaya bırakın.
Eriştelerin tam kıvamında pişmesi için kısık ateşte pişirmeniz gerekir. Harlı ateşte pişirdiğiniz takdirde çok kolay taşar, ocağınız batar. Ayrıca suyu çabuk buharlaşacağı için erişteler pişmeden suyu biter. Bu noktada fark etmezseniz de dibi tutar.
Tencereye sıvı yağ ve tereyağı alınır ve eriyince erişte eklenip, orta ateşte yakmadan kavrulur. İstediğiniz renge ulaşınca, suyu ve tuzu ilave edilip kapağı kapalı, suyunu çekene kadar pişirilir. Suyunu çekince bir tur çevrilip, demlenmeye bırakılır.
Öncelikle yağımızı tenceremize alıp kızdırıyoruz ve eriştelerimizi ekleyip renk değiştirene kadar kavuruyoruz. Ardından suyunu ve tuzunu ekleyerek ocağımızın altını kısıyoruz ve eriştelerimiz suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Suyunu çekmesine ramak kala hafifçe alt üst edip karıştırmakta fayda var!
Suyla yapılan bütün hamurlar, daha yumuşak daha kırılgandırlar. Ancak erişte, makarna gibi uzun süre saklanacak, kaynar suyun içinde pişirelecek tariflerde yani daha dayanıklı ve sert olması özellikle istenen hamurlar için vazgeçilmez unsurlardan biri de su yerine ölçüsü kadar süt ilave edilmesidir.
Erişte Yapımı (Yumurtasız Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır? Unu derin bi kaba alalım tuz ve suyu ilave edip hamuru yoğuralım. Sert bi hamur elde edelim. Bezeler hazırlayıp, hafif açalım.
Erişte hamurunun malzemeleri
Hamur malzemeleri aynen Ev yapımı lazanyanın hamuru gibi.Sadece hamurun içine bir tatlı kaşığı zerdeçal kattım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri