Bunlar arasında tam kan sayımı (hemogram), karaciğer fonksiyon testleri (ALT, AST, GGT), böbrek fonksiyon testleri (üre, bun, kreatinin, ürik asit), kan şekeri düzeyi, kolesterol düzeyi ve enfeksiyon belirteçleri gibi birçok farklı test bulunur.
Periyodik muayeneler kapsamında akciğer grafisi çekilir, solunum fonksiyon testi yapılır, işitme testi uygulanır, portör muayenesi gerçekleştirilir, hepatit taraması ve aşılama yapılır, 18 parametrenin sonuçlarını içeren tam kan sayımı ve tam idrar tetkikleri şartları yerine getirilir.
Ayrıntılı sistemik muayene ve tansiyon ölçümü yapılmalıdır. Son yıl içinde yapılmadıysa tam kan sayımı, demir düzeyi, tam idrar tahlili, kan kolesterol-lipid düzeyi, dışkıda parazit incelemesi, ailesel hikayeye göre açlık kan şekeri, riskli bölgelerde ise kan kurşun düzeyi de bakılabilir.
Kişinin iş değişiklikleri sırasında yeniden istenebilmesi gibi iş kazası, meslek hastalıkları gibi durumların ardından işe dönüş sırasında da talep edilmektedir. İşe giriş sağlık raporu için genel olarak istenilen tetkikler, akciğer filmi, SFT, işitme testi, açlık kan şekeri ve hemogram olarak bilinir.
Sağlık muayeneleri, yükümlünün kayıtlı olduğu aile hekimi tarafından yapılır. Kayıtlı olduğu aile hekimi bulunmayan yükümlüler; toplum sağlığı merkezi ya da il/ilçe sağlık müdürlüklerine yönlendirilerek aile hekimliğinin tanımlanması sağlanır.
İlgili 15 soru bulundu
Ruhsat, trafik sigortası poliçesi, egzoz gazı ölçüm muayene belgesi ve muayeneye getirilen aracın ruhsattaki sahibi başka bir gerçek kişi ise aracı getiren kişinin T.C. kimlik numarasının yazılı olduğu nüfus cüzdanı, pasaport ya da ehliyet gibi belgelerden birisi bulundurulması gereken belgelerdir.
AKCİĞER FİLMİ:
İşyerlerinde gaz, toz, duman ve kimyasallara maruz kalan kişilerde akciğer kanseri ve akciğer hastalıklarına yakalanma riski yüksektir. Bu risk sonradan tedavisi zor veya imkânsız olabilecek hastalıklara yakalanma risklerinin, değerlendirilebilmesi amacıyla uygulanır.
İşe giriş sağlık raporu alırken, Akciğer Grafisi, Pnömokonyoz Testi, Odyometri, Solunum Fonksiyonu Testi (Spirometri), Elektro Kardiyografi (EKG), Göz Taraması, Aşı Uygulamaları, Laboratuvar Tetkikleri, Portör Taraması işlemleri yapılır.
Kan testi sonuçları genel sağlık durumunuzla ilgili bilgiler verir. Kan testleri, anemi, kan hastalıkları, vitamin ve mineral eksiklikleri, böbrek hastalıkları veya vücuttaki enfeksiyon hastalıklarının tanısında yaygın olarak kullanılsa da bazı hastalıkların kesin tanısı için ileri incelemeler gerekebilir.
Check up, kişilerin genetik olarak bazı hastalıklara yatkın olduğunu ancak hastalıklar belirti vermediği için farkına varılmadığını ortaya çıkarabilir. Rutin yapılacak check up sayesinde bu hastalıklar oluşmadan gerekli koruyucu yöntemleri planlanabilir ve oluşabilecek daha ciddi hastalıkların önüne geçilebilir.
Türkiye'de kadınlarda meme, rahim ağzı, tiroit, kolorektal kanserler, koroner kalp rahatsızlıkları, tansiyon, diyabet ve Alzheimer gibi hastalıklar en sık karşılaşılan sağlık riskleridir. Bu nedenle kadın check up programlarında ağırlıklı olarak bu hastalıkların erken tanısına yönelik muayene ve tetkikler yapılır.
Çocuklar doğumda, 1. ayında, 2. ayında, 4. ayında, 6. ayında, 9. ayında, 12. ayında, 15. ayında, 18. ayında ve 24. ayında muayene edilmelidir. Ayrıca 24 aylıktan sonra 7 yaşına kadar her yıl 1 defa check up yaptırılmalıdır. Daha sonra 17 yaşına kadar her 2 yılda bir defa check up yaptırılması uygundur.
Sağlık raporu çoğu yerde beyana göre doldurulup verilir, bir şikayetin var mı sorusuna hayır dersin . Sigara , günde 1 paketten en az beş yıldır içiyorsan , akciğer röntgeninde belli olur ama bunu yazıya hiç bir şekilde dökmezler .
Düzenli olarak sağlık kontrolü yapılması için bir hastalık belirtisi olmadan sağlıklı olan kişilerin gerekli muayeneleri gerçekleştirip sağlığın koruması amacıyla veya oluşan hastalıkların önceden bilinmesi bakımından yapılan sağlık hizmetine periyodik sağlık taraması denmektedir.
Pomem Ön Sağlık Testi Aşamasında incelenen temel noktalar; Boy kilo oranı (beden kitle endeksi), Vücudun herhangi bir yerinde yara, dövme, metal cisim, kesik, dikiş, ameliyat izleri, dişlerin ve saçların durumu, renk körlüğü testine dikkat edilmektedir.
Kan Tahlili (Testleri) Sınıflandırması
Rutin testlerdir. Kolesterol, SGOT, karaciğer, SGPT, LDH, kan şekeri ve hormon tahlilleri bu testlerdendir. Seroloji Tahlilleri: HIV, Hepatit C ve Hepatit B gibi virüs kaynaklı hastalıkların saptanmasında kullanılmaktadır. Daha başka kan tahlillerini de kapsar.
İşe giriş sağlık raporu Ortak Sağlık Güvenlik Birimleri olan OSGB firmalarından alınabilir. Ayrıca az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için Aile Hekimliği de tercih edilebilir.
İşe giriş Sağlık raporu konusunda ayrıntılı bilgi, mevzuat ve gerekli açıklamalar makalemizde yer almaktadır. 6331 sayılı İş sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği İş Sağlığı ve Güvenliği çerçevesinde yeni işe başlayacak ve çalışmaya devam eden personel için sağlık raporu alınması kanuni zorunluluktur.
Evet, akciğer filminde de kan tahlilinde de anlaşılır. Nikotinden anlaşılır.
Akciğer grafisi sayesinde akciğerlerdeki anomaliler tespit edilebilir; akciğer dokusu, akciğer zarları, kalp, solunum yolları, göğüs içerisinde yer alıp akciğerleri besleyen kan damarları, göğüs duvarı içerisindeki organlar (timus tiroit) ve kemikler incelenebilir, akciğerlerdeki sıvı ya da hava birikimi ...
En sık başvurulan tanısal röntgen yöntemi olan akciğer grafisi solunum yollarının, kalbin, akciğerlerin, göğsün ve omurga kemiklerinin görüntülerini oluşturur.
Bunlar: taşıt tanıtımı, fren sistemi, direksiyon sistemi ve direksiyon, görüş özellikleri, aydınlatma sistemi, süspansiyon, lastik ve tekerler, zorunlu ekipmanlar, gürültü kirliliği kontrolü gibi denetimlerdir. Bu denetimler araç muayenesi yönetmeliği tarafından yapılmaktadır.
Havalı Frenler, Mekanik Freni Sistemi, Kontrol bağlantı Uçları, Frenlerin Serbestliği, Yay Kurmalı El Fren Sistemi, Direksiyon, Görüş alanı, Dikiz Aynası, Camlar, Aydınlatma, Kısa Huzmeli Far, Park Lambası, Geri Vites Lambası, Dörtlü İkaz Sistemi, Elektrik Kabloları: Hafif Kusurlu Sayılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri