Raporunu henüz yenileme imkânı bulamayan, güçlük yaşaması muhtemel vatandaşlarımız olduğundan mağduriyet yaşanmaması amacı ile süreli sağlık raporlarının geçerlilik süreleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatılmıştır.
Kronik hastalığı olan ve sürekli ilaç kullanan kişilerle, engelliler için 2020'de başlatılan rapor geçerlilik süresini uzatma uygulamasının devam ettiğini belirten Bakan Koca, son olarak geçerlilik süresinin 30 Haziran'a kadar uzatıldığını anımsattı.
Konuya ilişkin duyuru aşağıdadır. Geçerlilik süresi 01.01.2020 tarihinden sonra sona ermiş ve henüz yenilenmemiş süreli tüm sağlık raporlarının geçerlilik süresi 31.12.2022 tarihinde kadar uzatılmıştır.
SÜRELİ SAĞLIK RAPORLARI 30 Haziran 2023'e kadar geçerli sayılmaya devam edecek. Bilindiği gibi bu uygulama, salgınla mücadele kapsamında başlatılmıştı. Belirtilen tarihe kadar, raporlu ilaçlar eczanelerden aynı şekilde temin edilebilecek.
''TEİS olarak raporlu hastalarımızı bilgilendirmek isteriz, raporlu ilaçlarını bitirmeden 15 gün önce reçeteye yazdırabilirler. Bu haklarını kullansınlar, ihmal edip geciktirince SGK ilk defa ilaç alıyormuş uygulaması yapıp sadece 28 günlük ilaç verecektir.
İlgili 30 soru bulundu
SGK'dan yapılan açıklamada kronik rahatsızlığı sebebiyle sağlık raporu olan hastaların ilaç ve tıbbi malzeme rapor sürelerinin 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığı bilgisi paylaşıldı.
Sağlık Bakanlığı, ilaç raporlarının geçerlilik süresini 31 Aralık 2023'e kadar uzattı. Söz konusu raporların geçerliliği 30 Haziran'da bitiyordu.
Raporlu ilaçlar, reçete karşılığında SGK ile sözleşmeli eczanelerden temin edilebilecek. Bu süreçte her türlü ilk rapor, rapor yenileme ve yasal süresi içinde yapılan rapor itiraz başvuruları karşılanacak.
Sosyal Güvenlik Kurumu, ilaç raporu sürelerinin uzatıldığını duyurdu. Kurumdan yapılan açıklamada, "Daha önce 31 Aralık 2022 tarihine kadar süreleri uzatılmış tüm ilaçların rapor süreleri, 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzatılmıştır" denildi.
"Kurumumuz tarafından daha önce 31.12.2022 tarihine kadar süreleri uzatılmış tüm ilaçların rapor süreleri 30.06.2023 tarihine kadar uzatılmıştır. İlaçları, SUT hükümlerine uygun olarak düzenlenen hekim reçetesi karşılığında sözleşmeli eczanelerden temin edebilirsiniz."
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik sürelerinin 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. Sağlık raporlarının geçerlilik süreleri uzatıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık raporlarının geçerlilik sürelerinin 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı.
Çalışanın rapor hakkı 1 Ocak ile 31 Aralık tarihleri arasını kapsar. Yani bir çalışan bu süre içerisinde tek bir hekim imzası ile en fazla 40 gün rapor alabilir. 1 Ocak tarihinden itibaren bu 40 günlük rapor hakkı tekrar başlar. Önceki yıldan 40 güne tamamlanmamış olan rapor hakları yeni yıla devretmez.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu sağlık kurulu raporu için 200 TL üniversite fiyatı ise 300 TL olarak belirlenmiştir. Genel itibariyle ortak sağlık ve güvenlik birimi işyeri hekimi tarafından verilen raporlar için ücret ödenmez.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklama ile sağlık raporlarının geçerlilik süresinin 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatıldığını duyurdu.
e-Devlet sistemine giriş yapın. Açılan sayfada sağlık bölümüne tıklayın. Sağlık Bakanlığı hizmetleri arasından “Sağlık Raporu Sorgulama ve Düzenleme” seçeneğini seçin. Karşınıza gelen ekranda “Yeni Sağlık Raporu Oluştur” seçeneğine tıklayın.
11) Sağlık raporunda kişinin durumuna özgü daha kısa sürelerde kontrol muayenesi öngörülmemişse düzenlenen sağlık raporu düzenlendiği tarihinden itibaren iki (2) yıl süreyle geçerlidir.
İlaç raporları genellikle 3-6-9 ya da 12 aylık olarak verilir. Süresi biten ilaç raporları bu sürenin bitiminden sonra yenilenir. İlaçların süresi bitmeden 15 gün öncesinden doktora giderek raporunuzu yeniletebilirsiniz. Raporunuz devam ediyorsa ilacı aile hekimi de yazabilir.
Hastalanırsak. Kronik hastalığı olanlar için belli süreli ilaç kullanım raporları çıkarılıyor. Hasta ilaç raporunun süresi boyunca kullandığı bu ilacı aile hekimine yazdırabiliyor.
SUT kapsamında belirli kronik hastalıklarda ilaçların eczanece karşılanabilmesi için mutlaka MEDULA sistemine ilaca dair hekim raporunun tanımlanmış olması gerekiyor. Bu sistem sayesinde hastaların her seferinde ilaç yazdırmak için doktora gitmelerine gerek kalmıyor.
Bunun nedeni hastanın reel ilaç bitim tarihidir. Şöyle ki; istisnalar hariç hastalara 15 gün önceden raporlu ilaçlarını alma hakkı tanınmıştır.
Sağlık raporu ile belgelendirilmek koşuluyla SUT eki “Hasta Katılım Payından Muaf İlaçlar Listesi”(EK-4/D)nde yer alan hastalıklarda, listede belirtilen ilaçlardan katılım payı alınmaz. Bunun dışındaki ilaçlardan katılım payı alınır.
10 günden önce reçete tekrarlanamaz. *Üç hekim imzalı rapora istinaden günlük 400 mg'a kadar en fazla 1 aylık doz için Morfia 15 mg 30 Tablet en fazla 27 kutu, Morfia 30 mg 30 Tablet en fazla 14 kutu reçete edilebilecektir.
Sosyal Güvenlik Kurumu, bazı kronik hastalık ilaç gruplarına ilişkin verilen raporların 28 Şubat'a kadar yenileme kararı vermişti. Eğer bu tarihe kadar rapor yenilenmezse o ilaçlar verilemeyecek.
Rapor geçerlilik süresini uzatma uygulaması, kronik hastalığı olan ve sürekli ilaç kullanan kişilerle engellilerimizi korumak için 2020'de başlatılmıştı. Daha sonra bu süre 31 Aralık 2022 tarihinde sonra sona ermiş ve süreli sağlık raporlarının 30 Haziran 2023'e kadar geçerli sayılmaya devam edeceği açıklanmıştı.
SGK ile anlaşmalı olan sağlık kuruluşlarında reçetelerin belirli bir süresi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra özel bir yerde yazılan reçetede böyle bir kısıtlama söz konusu değildir. Diğer koşullarda doktor tarafından yazılan reçetelerin belirli bir süresi olacaktır. Bu durumda reçetenin geçerlilik süresi 4 işgünüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri