Bazıları bu duayı sihir ritüellerinde kullanılan kuran ayetleri gibi gayeler için okumaktadır. Bu haramdır.
İşte detaylar... ŞAHMERAN DUASINI OKUMAK GÜNAH MI? Ancak bu dua Kuran-ı Kerim'de geçmemektedir. Diğer yandan Me-sur dua diye bilinen Peygamber Efendimiz'in uygulayıp da ümmetine tavsiye ettiği dualar arasında da bulunmamaktadır.
Şahmeran duasının faziletleri şöyle sıralanabilir. - Huzur ve bereketli bir hayat için şahmeran duası okunmalıdır. - Hayırlı kısmet bulmak, kazançlara güzellik ve bereket katmak şahmeran duasıyla mümkündür. - Allah'a övgü ve yakarış olan bu dua ile kişinin ruh sağlığı her zaman daha iyi olur.
Şahmeran duası abdestsiz veya adetliyken okunur mu? diye soranlara cevap verelim. Adetliyken okunmaması, abdestli bir şekilde okunması gereken şahmeran duası tüm şartları yerine getirildiği takdirde kısa sürede isteklerin kabul edileceği bir dua olarak bilinmektedir.
İşinin yola girmesini isteyenler, kısmetlerinin açılması, mal ve mülk edinmesi, gireceği sınavlarda başarılı olmasını isteyenler için Şahmeran duası önerilir. Huzur ve bereketli bir hayat için, hayırlı kısmet bulmak, kazançlara güzellik ve bereket katmak için Şahmeran duası okunur.
İlgili 27 soru bulundu
Yerin yedi kat altında yaşayan Yılan Ata Şahmeran, tüm yılanlara hükmeder. Efsanenin çoğu örneğinde dişi olduğu kabul edilen Şahmeran bu sebeple Yılan Ana olarak da bilinir.
Şahmeran duası her zaman ve günün her saatinde okunabilir. Şahmeran Duası Ne Kadar Okunmalıdır? Şahmeran duası okumaya, niyet edilen sebep ile mutlaka devam edilmelidir. Arzu edildiği kadar okunabilecek şahmeran duasının her seferinde mutlaka 7 kez okunması ise zaruridir.
Muhammed (SAV) ruhuna bağışlanır, samimiyet ve içtenlikle halis bir niyet edilir. Hangi konuda isteğin varsa; Örneğin; 'Allah'ım kalbime huzur ve sükunet veren sen olduğun gibi bedenime sıhhat ve afiyet bağışlayan da sensin.
Duaların en büyüğü ve şahı olarak da bilinen Şahmeran duası, halk arasında bir istek ya da beklenti için okunur. Bu duayı okurken içten bir şekilde dileğinizi dileyerek duayı yapmanız Allah katında duanızın kabul olmasını sağlar.
Tüm dileklerin kabulü için 41 kez okunmalıdır. Sevgi ve muhabbet istiyorsanız 3 gün boyunca 61 kez okunmalıdır. Hayırlı bir kısmet için 21 gün boyunca, her gün 7 kez ikindi namazının ardından okunmalıdır. Geceleri rahatça uyuyabilmek için 3 kez okunmalıdır.
Bismillah 20 duası nedir? Bismillah 20 duası faziletleri nelerdir? Bismillah 20 duası, işlerin rast gitmesi, zorlukların kolaylaşması için her gün okunması tavsiye edilir. Allah'ın adını anarak ve Allah'ın rızasını kazanmak üzere zikri ve dua ile başlanan her günün daha bereketli ve kolay geçeceği rivayet edilir.
Dilek duasını okuyan kişilerin istekleri ve dilekleri Allah tarafından kabul edilmektedir fakat duayı saf bir kalp ile okumak çok daha doğru olmaktadır. İmkan var ise bu duanın okunmasından önce abdest almak gerekmektedir. Daha sonra ise, üç defa besmele çekilerek Fatiha suresi okunmalıdır.
Duanın Türkçe anlamı; Yüce Allahın ismi ile hareket ederim. O Yüce Allah ki Onun mübarek ismiyle hareket edildiğinde gökte ve yerde hiçbir şey onu okuyana zarar vermez. Arapça yazılışı; Bismillahillezi la yedurru measmihi şeyun fil ardi Vela fissema ve hüvessemiyyul aliym.
Efsanede bir mağarada karşımıza çıkan Şahmeran'ın şeytanın, yılanlar için tanrıdan istediği çukurda yaşamaya devam ettiği anlaşılmaktadır. Ama bu defa kötülüğün değil şifanın, güzelliğin ve bilgeliğin sembolü olarak karşımıza çıkmaktadır.
Şahmeran efsanesi hakkında bilgi veren Alp, "Şahmeran, halk arasında önemli bir efsane teşkil etmektedir. Bir yılanın dokunulamazlığı üzerine, ona dokunanlara uğursuzluk getireceğine inanılan bir efsaneden oluşmaktadır.
Şahmeran, İran-Pers mitolojisinde rastlanan, bellerinden aşağısı yılan, üstü ise insan şeklinde olan Maran ismi verilen doğaüstü varlıkların başında bulunan ve hiç yaşlanmayan bir varlık olarak bilinir.
Muaviye b.Ebu Süfyan'dan rivayet olunmuştur. Rasûlullah(s.a.v)'tan şöyle buyurduğunu nakletmiştir: “Kim şu beş kelime ile Allah'a duâda bulunursa, Allah istediğini mutlaka o kimseye verir."
Allah'a en büyük ismiyle dua etmek, dualar içerisinde en hayırlı olanlardandır. Dolayısıyla Esmâ'ül Hüsna içerisinde yer alan bu isimle yapılan duaya, anında kabul olan mucize dua diyebiliriz. Yani bir dileği olan kimse, bu duayı okuyup ''Yüce Allah'ım İsmi Azam hürmetine'' diye isterse duası kabul olur, muradına erer.
En faziletli zikir, 'Lâ ilâhe İllallah (Allah'tan başka ilah yoktur.) ' demek; en faziletli duâ ise, 'Elhamdülillâh (her türlü övgü Allah'a mahsustur.) ' demektir.
Kenzül-arş duasını okuyan kimsenin, kıyamet gününde yüzünün ayın on dördü gibi parlayacağına; hasta ise iyileşeceğine; cinden ve şeytanın şerrinden, sancı ve hastalıklardan emin olacağına ve kayıp ise ailesine sağ salim kavuşacağına inanılmaktadır.
"şemhureş"in ismi zikrediliyor demek ki perşembe akşam okunması gerekiyor. zihnini odaklayarak yerinden havaya kaldırabilmektedir. diğer kişinin beynini kendi istediklerini yapmaya şartlandırması çok kolay olsa gerekir. Sadece bu işlemi yapmak için nasıl davranmak gerektiğini bilmek kafi gelecektir.
“Ya Latifu Ya Kerim” esması, “Bismillahi Latif” olarak her gün 9 defa okunduğu takdirde, rızık bollaşır ve bereketli kazançlar elde edilir. “Ya Ğaniyyu Ya Muğni” esması namazın ardından 1000 kere okunursa, fakirlik o eve uğramaz. “Ya Atufu Ya Vehhab” esmaları da zengin olmak için okunabilir..
Peygamber efendimiz aleyhisselatu vesselam, yatmadan önce İhlas, Felak, Nas ve Ayetel Kürsi ayetlerini okur avucuna üfler ve vücuduna mesh ederdi. Yatsı namazı sonrası Amenerrasulü ve Mülk suresini okurdu.
Okunuşu; Allahümme eslemtü nefsi ileyke ve veccehtehü vechi ileyke ve fevvadtü emri ileyke ve elce'tü zahri ileyke,rağbeten ve rehbeten ileyke,la melcee ve la menca minke illa ileyke. Amentü bi-kitabike'l-lezi enzelte ve bi-nebiyyike'llezi erselte.
Celcelutiye duası gün içerisinde 21 kere okunması halinde bütün kötü insanların şerrinden korunur. Her gün 5 defa bu duayı okuyan kişilerin rızıkları artacaktır. Allah (CC) dileklerini yerine getirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri