Sakal ekimi saç ekimi yöntemleri olan FUE veya DHI teknikleri ile yapılmaktadır. En güncel ekim yöntemi olan bu teknik sayesinde kişinin sakallarının doğal bir görünüş elde etmesini sağlamaktadır.
Sakal ekimi hormonların yerleştiği 20 ila 22 yaş aralığından itibaren başlamaktadır. Favori ekimi ile kaş ekimi bu ekimle benzerlik göstermekte olup, kılları düzensiz olanların ve eksik çıkanların da sıklıkla başvurduğu bir yöntemdir.
Türkiye'de Sakal Ekimi Maliyeti
Türkiye , sakal ekimi ve saç ekimi prosedürlerinin en çok tercih edilen noktalarından biridir. Dünyanın her noktasından hastaların ağırlandığı Türkiye'de sakal ekimi 2023 fiyatları 8.000 – 20.000 ₺ arasında değişmektedir.
Sık Sorulan Sorular. Sakal ekimi kalıcı mı? Ekilen sakallar tamamen kalıcıdır.
FUE Sakal ve bıyık ekimi, sakal kaybı veya bıyık kaybı yaşayan ya da sakalı çıkmamış olan kişilere yönelik bir uygulamadır. Sakal ya da bıyık kaybı yaşayan veya belirli bir bölgede eksiklik ya da düzensiz görünümü olan erkeklere uygulanabilecek bir yöntemdir.
İlgili 45 soru bulundu
Pek çok kişi ergenlik döneminin ardından erkeklerde sakal ve bıyık gelişme sürecinin durduğunu düşünse de bu doğru değildir. Aslında, pek çok erkek sakal ve bıyık gelişiminin 30 yaşına dek devam ettiğini fark eder.
Saç ekim işlemi öncesi merak edilen bir soru, ekilen saç beyazlar mı sorusudur ve cevabı evettir. Çünkü; bu saçlar artık sizin doğal saçlarınızdır ve beyazlaması normaldir.
SAKAL EKİMİ ACITIR MI? Sakal ekimi yine benzeri operasyonlar olan bıyık ekimi ve saç ekimi operasyonları gibi lokal anestezi ile yapılan operasyonlar arasında yer aldığından dolayı sakal ekimi esnasında herhangi bir acı veya ağrı görülmez.
Erkek yüzünün farklı bölgelerinde sakal çıkmaması mümkündür. Duruma neden olan sebepler farklılık gösterse de sakal ekimi yapılarak istenen görünüme ulaşılabilmektedir. Çoğunlukla 20 – 22 yaş grubunda başlayan sakal ekimi, ilerleyen yaşlarda da görülebilmektedir.
Yüzünüzdeki sakallar, saç dökülmesinde olduğu gibi anajen-katajen-telojen aşamasını izler. Bu döngü nedeniyle, doğal olarak çok fazla sakal kaybedebilirsiniz. Ancak bu saç köklerini sonsuza kadar kaybetmeyeceksiniz. Döngü sonunda sakallarınız tekrar uzayacaklar.
Sakal ekimi işlemi süresi ekim yapılacak kıl kökü sayısına göre değişiklik gösterir. Ancak saç ortalama olarak 2 – 5 saat arasında sürmesi beklenmektedir. Sakal ekimi sonrası iz kalır mı? Sakal ekimi işleminden sonra yüzde iz kalmamaktadır.
Erkeklerin yüz hatlarının daha estetik görünmesine katkı sağlayan sakalların, normal koşullar altında ergenlik ile yirmi beş yaş arasında tam gelişimini sağlaması beklenir. Sağlıklı ve genetik olarak yatkın bireylerde ise sakalların tam gelişimi yirmi yaşların başında tamamlanır.
Bilimsel verilere göre ortalama olarak sakal çıkma süresi her ay 1 ila 2 cm arasında değişir. Daha uzun ve gür bir sakala sahip olmak isterseniz düzenli olarak ürün kullanımına özen göstermeniz tavsiye edilir.
Sakal bıyık ekimi için ense, vücut veya ense kökü bölümünden kıl alınmaktadır. Bu kıl kökleri uzun süre bekletilmeden kişilere ekilmektedir. Genel olarak bu işlem için iki farklı tür teknik denenmektedir. En sık bilinen eski ekim yöntemlerinden biri fut yöntemdir, kişiler ilk olarak bu konu hakkında bilgi almaktadır.
Sakal ekimi bir sakal için azami 1500 kök, bıyık içinse 500 ila 600 kök gerektirmektedir.
Sakal ekiminde her süreç kişiye özel olarak planlanır. Yöntem ve seçenek ne olursa olsun sakal ekimi tek seanslık bir uygulamadır. Bu uygulamada tek bir müdahale ile istenen sonuçları elde etmek mümkün olur.
Sakal çıkarma badem yağı ile yapılmaktadır. Özellikle de tatlı badem yağı sakal çıkarma konusunda çok güçlüdür. Tatlı badem yağını, sakallarınıza masaj yaparak sürmeniz önerilir. Haftada 2 kez masaj yoluyla tatlı badem yağı kullandığınız durumda, sakal kökleri canlanacak ve sakalların uzamasına yardım edecektir.
Bu iki hormon yani testosteron ve di hidro testosteron (DHT) hormonu yüz bölgesindeki kılların çıkmasında asıl etkili olan hormondur. Dolayısıyla bıyık kaç yaşında çıkar sorusunun cevabı da sakal ne zaman çıkar sorusunun cevabıyla ilişkilidir.
Erkeklerde sakal gelişimi ortalama 21 yaşına kadar devam eder (bu rakam bazı kişilerde farklılık gösterebilir, ailenizde erkeklerin sakallarının kaç yaşına kadar uzadığını araştırın).
Sakal Ekimi Sonrası İyileşme Süreci
Sakal ekimi sonrası iyileşme kısmında, operasyondan sonraki ilk 1 hafta tüm süreci belirler ve bu süreç basit yöntemlerle kolay bir şekilde atlatılır. Operasyon sonra ilk 3 gün boyunca istirahat oldukça önemlidir.
Ekimden sonra uzamaya devam eden sakal ve bıyık kesilmek istenirse 15. günden sonra makasla kısaltılabilir. Köklerin tutunması için ilk traş 1 ay sonra yapılmalıdır.
Sakalların Sağlığı ve Tıraş
Zira açılan deliklere yeni ekilen sakal köklerinin bu bölgeye alışması ve tutunması süresince hiçbir zarar verilmemiş olur. Genel olarak sakal ekiminin üstünden 3 – 4 haftalık sürecin sonuna geldiği zaman kişi tıraş olmaya başlayabilir.
Saça rengini veren Melanin adındaki renk pigmentleridir. Saç beyazlama sebebi saç köklerinin bu pigmenti kabul etmemesidir. Genetik ya da yaşlanma sebebiyle beyazlayan saçlar maalesef eski rengine geri dönmüyor.
Saç köklerinin alındığı bölge ile ekim yapılan bölgedeki saçların uzunluk farkının giderilmesi amacıyla operasyondan üç hafta sonra verici saha tıraş edilebilir.
5 ayda ekilen saçların %40-%60 çıkmış olacaktır. 6 ayda ekilen köklerin %70-%80 çıkmış olacaktır. Genellikle 6 ayda saçlar taranacak düzeye gelir. 9-12 ayda saç çıkışları tamamlanmış saçların kalınlaşma aşamasına geçtiği dönemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri