Estetik müdahale olmasının yanı sıra aynı zamanda cerrahi bir operasyondur. Tüm cerrahi operasyonlar sonrası belli başlı riskler olsa da sakal ekimi sağlıklı kişilerde uygulandığı öncesi ve sonrasında hekim yönlendirmelerine uyum gösterildiği sürece bir zararının olmadığını söylemek mümkündür.
Sakal ekiminin yan etkilerinden ilki ameliyat bölgesinde enfeksiyon kapma olasılığıdır. Sakal ekimi, cerrahın daha önce boyun alt bölgesinden veya donör bölgeden alınan köklerin implante edildiği sakalda kesi yapmasını gerektirir. Hem sakalda hem de o donör bölgede enfeksiyon kapabilirsiniz.
Sakal ekimi işlemi kalıcı ve ömür boyu kullanılabilen bir işlemdir. Prosedüre uygulandıktan 2-3 hafta sonrasında sakallarda dökülmeler görülebilir. Ancak bu durum olması gereken ve beklenen bir durumdur. Tekrardan çıkan sakallar 6 aylık süreç sonrasında son görünümüne kavuşacak ve tekrardan dökülmeler olmayacaktır.
Erkeklerin yüzlerindeki sakal bölgesinin bazı kısımlarında çeşitli nedenlerden dolayı sakallar çıkmayabilir. Buda şekil bozukluğuna neden olduğu için kişi için olumsuz etkiler oluşturmaktadır. Sakal ekimi bu gibi durumlarda kesin çözüm veren bir uygulamadır.
Türkiye , sakal ekimi ve saç ekimi prosedürlerinin en çok tercih edilen noktalarından biridir. Dünyanın her noktasından hastaların ağırlandığı Türkiye'de sakal ekimi 2023 fiyatları 8.000 – 20.000 ₺ arasında değişmektedir.
İlgili 27 soru bulundu
Sakal ekimi işlemi süresi ekim yapılacak kıl kökü sayısına göre değişiklik gösterir. Ancak saç ortalama olarak 2 – 5 saat arasında sürmesi beklenmektedir. Sakal ekimi sonrası iz kalır mı? Sakal ekimi işleminden sonra yüzde iz kalmamaktadır.
Sakal Ekimi Kimlere Yapılır? Sakal ekimi hiç sakal çıkmamış, sakallarının seyrekliğinden yana şikayeti olan ya da sonrasında bir yaralanma nedeni ile bir bölgede sakallarını kaybetmiş kişilere uygulanabilir. Yara ve yanık izlerinin kapatılmasında da etkilidir.
Erkeklerde sakal gelişimi ortalama 21 yaşına kadar devam eder (bu rakam bazı kişilerde farklılık gösterebilir, ailenizde erkeklerin sakallarının kaç yaşına kadar uzadığını araştırın).
Sakal Ekimi Sonrası İyileşme Süreci
Sakal ekimi sonrası iyileşme kısmında, operasyondan sonraki ilk 1 hafta tüm süreci belirler ve bu süreç basit yöntemlerle kolay bir şekilde atlatılır. Operasyon sonra ilk 3 gün boyunca istirahat oldukça önemlidir.
Ekimden sonra uzamaya devam eden sakal ve bıyık kesilmek istenirse 15. günden sonra makasla kısaltılabilir. Köklerin tutunması için ilk traş 1 ay sonra yapılmalıdır.
Erkek yüzünün farklı bölgelerinde sakal çıkmaması mümkündür. Duruma neden olan sebepler farklılık gösterse de sakal ekimi yapılarak istenen görünüme ulaşılabilmektedir. Çoğunlukla 20 – 22 yaş grubunda başlayan sakal ekimi, ilerleyen yaşlarda da görülebilmektedir.
Sakalın tam gelişimi, kişiden kişiye ve iç ve dış birçok faktöre göre değişiklik gösterir. Sakalın tam gelişimi 25-26 yaşlarında son bulur. Zayıf sakal köklerinizi ilerleyen yaşlarda dahi geliştirebilirsiniz.
Sakal ekiminde her süreç kişiye özel olarak planlanır. Yöntem ve seçenek ne olursa olsun sakal ekimi tek seanslık bir uygulamadır. Bu uygulamada tek bir müdahale ile istenen sonuçları elde etmek mümkün olur.
Bilim adamlarına göre sakal bırakmak yüzü güzelleştiriyor. Çünkü sakal bırakıldığında ciltte hastalıklarla ve cilt virüsleriyle savaşan bir antibiyotik üretiliyor. Bir dergide yapılan araştırmada sakallı ve sakalsız 408 sağlık personelinin yüzünden örnekler alındı ve sakal bırakmak için iyi bir neden tespit edildi.
İşlem 4-5 saat sürer ve hastanın beklentisine göre başın arkasından sakal bölgesine 800-1500 greft aktarılır. Sakal ekiminde sadece 1s (tek kıl içeren foliküler üniteler) veya 2s FU kullanılır.
Sakal ekimi bir sakal için azami 1500 kök, bıyık içinse 500 ila 600 kök gerektirmektedir.
Saç ekiminden sonra ilk traş 3 ay sonra ekim ve alım bölgesi için sadece makasla yapılmalıdır. İstenirse 6. aydan itibaren jilet veya makine kullanılabilir.
Seyrek bir sakalın nedeni genetik olabilmektedir. Aileden alınan genler nedeniyle sakallar doğuştan seyrek bir yapıya sahip olabilir. Sonradan geçirilen ciddi bir hastalık da sakalların seyrek ve cansız kalmasının sebepleri arasındadır. Yetersiz beslenme de seyrek bir sakal sebebidir.
Sakal çıkması olayı 14-23 yaşları arasında gözlemleniyorsa normal kabul edilir. Dolayısıyla 18 yaşında sakal çıkar mı sorusunun cevabı evettir.
Yüz paso jilet. Bu mesaj silindi. Jilet vurmanın veya bir şeyler sürmenin sakal çıkmasına faydası yoktur. Jilet vurmanın veya bir şeyler sürmenin sakal çıkmasına faydası yoktur.
Sakal çıkarma badem yağı ile yapılmaktadır. Özellikle de tatlı badem yağı sakal çıkarma konusunda çok güçlüdür. Tatlı badem yağını, sakallarınıza masaj yaparak sürmeniz önerilir. Haftada 2 kez masaj yoluyla tatlı badem yağı kullandığınız durumda, sakal kökleri canlanacak ve sakalların uzamasına yardım edecektir.
Jilet ile kesilen sakallar gür ve hızlı mı çıkar dediğimizde ise bu sorunun cevabı kesinlikle bilimsel olarak farklı bir sonuç ortaya koymaktadır. Bilim bu konuda saç sakal kesmenin gür çıkma ile bir alakası olmadığını söylüyor.
İlk olarak sakaldan sakal ekilebilmesi için köklerin nereden alındığı sorusuna açıklık getirelim. Sakal İçin Kökler Nereden Alınır? Saç ve sakal ekiminde kökler genelde ense bölgesinden alınır. Çünkü yüz bölgesinden kök almayı herkes başarılı bir şekilde yapamaz.
Bu yüzden sakal bölgesinde boyundan alınacak kıl kökleri daha fazla tercih edilir. Sakal ekimi Bu bölgedeki kıl kökleriyle sakal için uygun yapıda, doğal görünecek bir ekim yapılabilir. Ayrıca ense bölgesi de sakal ekimi için gereken kıl köklerinin alınması için uygundur. Fakat öncelik her zaman boyun bölgesindedir.
Sakal ekimi de aynı saç ekimi işleminde olduğu gibi, lokal anestezi altında uygulanır ve hekimin uygun göreceği sayıda greft sakalsız bölgeye ekilir. Günümüzde moda olan sakal ve bıyık ekimi gibi işlemler, estethica saç ekimi ve saç sağlığı kliniğinde görev yapan saç ekimi uzmanı doktorlar tarafından uygulanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri