Tipik bir salata marul, ıspanak, kara lahana, arugula ve diğer karışık çiğ yeşilliklerden oluşur. Ancak biraz daha çiğ sebze ekleyebilirsiniz. Bazı popüler çiğ sebze seçenekleri arasında havuç, soğan, salatalık, kereviz, mantar ve brokoli bulunuyor.
Yeşil Salata Tarifi Yapılışı:
Sırasıyla tere, roka, nane ve taze soğanları katıyoruz ve hafifçe karıştırıyoruz. Salata sosu için 1 limon suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz ekleyerek ufak bir kâsede karıştırıyoruz. Salatamızın üzerine sostan gezdirerek yediriyoruz.
Malzemeler: Domates, soğan, tuz, pul biber, kırmızı toz biber, sumak, maydanoz, yeşil biber, nar ekşisi, limon ve ceviz. Salatanın en önemli püf noktası her zaman malzemelerin kalitesi ve taze olmasıdır.
İlgili 27 soru bulundu
Marul ve kırmızı lahana ince ince doğranır ve uygun bir kabın içerisine alınır. Üzerine havuç ile turp rendelenir. Tuz, zeytinyağı ve limon suyu da eklenerek karıştırılır. Salatanızı servis tabağına alarak dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Kış aylarında en çok marul, havuç ve turp kullanarak hazırlanan karışık mevsim salatalarının içine tercihen kuru soğan, yeşil soğan, yeşil biber, limon, sirke ve nar ekşisi ekleyebilirsiniz. En sağlıklı kış salataları içinde kış mevsim salatası hazırlarken, tüm sebzelerin kış sebzesi olmasını tercih edebilirsiniz.
Pirinç pilavı pişirilir ve soğumaya bırakılır. Turp, domates, salatalık temizlenir ve küp küp doğranır, karıştırma kabına alınır. Mısır ve soğumuş pirinçi ekledikten sonra salata sosu dökülür ve güzelce karıştırılır. Üzerine dereotu serpilir ve servise hazır.
Mevsim Salatası Nasıl Yapılır Tarifi
Havucu ve turpu rendeleyerek başlayabiliriz ardından kıvırcık ve mor lahanayı ince ince doğrayalım. Tüm malzemeyi karıştırma kabına aldıktan sonra üzerine limon suyu, zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştıralım ve servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Lezzetli bir salata yemek istiyorsanız sosu, salatayı yemeden 10 dakika önce malzemelerle karıştırmanız gerekiyor. Önceden hazırladığınız salatayı, sosunu koymadan ağzı kapalı bir kapta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Salatanızın lezzetli olması için sosla çok iyi bütünleşmesi gerekir.
Maydanoz, roka, tere, dereotu, fesleğen... Bu sağlıklı yeşilliklerin hepsinin ayrı bir faydası olduğunu zaten biliyorsunuz ancak içlerinden biri yüksek besin değerleriyle yıldız oldu. Yapılan araştırmalar, sebzelerin meyvelere kıyasla çok daha sağlıklı olduğunu kanıtlıyor.
Maydanoz Çayının Faydaları Maydanoz, genellikle salatalarda kullanılan yeşil bir bitkidir.
Uygun bir kaseye yoğurt, mayonez ve tuzu alarak güzelce çırpalım. Üzerine haşlanmış bezelye, doğradığımız turşular, haşlayıp suyunu süzdüğümüz patates ve havucu da ekleyerek güzelce karıştıralım. Hazır olan Amerikan salatamızı uygun bir servis tabağına alıp, dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edebiliriz.
Pirincin üzerine doğranmış kırmızı biber, kornişon turşu, 6 yemek kaşığı konserve mısır, yarım su bardağı haşlanmış bezelye ve rendelenmiş havucu ekleyin. Doğranmış dereotunu ve soğanları da koyun. Son olarak çin salatasının üzerine damak tadınıza göre tuz, zeytinyağı ve limon suyu ekleyip, güzelce karıştırın.
Büyük bir leğene turşuları, soğanları ve patatesleri dilimleyin. Yoğurt, mayonez, sirke, tuz ve zeytinyağınıda ilave edip karıştırın. Bir gece dolapta bekletip servis ederseniz daha güzel olur. Soğuk servis edin afiyet olsun.
Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız sivri biberleri küçük küpler halinde kesin. Maydanozu incecik kıydıktan sonra tüm malzemeyi derin bir salata kasesinde harmanlayın. Salatanın sosu için; zeytinyağı, sumak, nar ekşisi ve tuzu küçük bir kapta karıştırdıktan sonra salata kasesine aktarın.
Biberleri közleyin, kabuklarını soyun ve dilimleyip bir derin kaseye alın. Üstüne soğumuş brokolileri, mısırı, doğranmış turşuyu ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip karıştırın. Yağ, balzamik ve limon suyunu da ekledikten sonra güzelce harmanlayın ve servis edin. Afiyetler olsun!
Sadece salata yiyerek beslenmek tek çeşit yemek anlamına gelir. Bu durumda vücut protein ve karbonhidrat almadığı için kendini sindirmeye başlar ve yağ kaybı yerine kaslardan kilo kaybedilir. Kas kaybı metabolizma hızını yavaşlatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri