Tipik bir salata marul, ıspanak, kara lahana, arugula ve diğer karışık çiğ yeşilliklerden oluşur. Ancak biraz daha çiğ sebze ekleyebilirsiniz. Bazı popüler çiğ sebze seçenekleri arasında havuç, soğan, salatalık, kereviz, mantar ve brokoli bulunuyor.
Tarhun, maydanoz, frenk maydanozu, frenk soğanı, menekşe, hodan ve geyik otu gibi taze otlar ve çiçekler dışında jülyen kesilmiş pancar, katı yumurta, trüf, salata sosuna batırılmış sarımsaklı ekmek kabukları ve kornişon gibi malzemeler de salataya garnitür olabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Taze Biberiye: İncecik doğranmış biberiye yapraklarını sirke, limon ve zeytinyağı ile karıştırıp salatana sos yapmayı kesinlikle denemelisin. Taze Fesleğen: Salataya çok yakışan ve ferahlık katan bir başka baharat da kesinlikle taze fesleğen.
Özellikle akşam yemeklerinde tüketilen ton balıklı salata, tek başına protein ve lif kaynağı olmaktadır. Tek başına kilo yapmaz; fakat yanında tükettiğiniz yiyeceklere dikkat etmeniz gerekir.
Bunların yanı sıra salatalar yüksek miktarda antioksidan ve lif içerir. Bu sayede bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanser başta olmak üzere birçok hastalığa karşı koruyucudur. Aynı zamanda yüksek lif ve tüm sebzelerde olduğu gibi yüksek su içeriği sayesinde mide kapasitesini doldurarak tokluk hissi yaratır.
Lifler LDL veya “kötü” kolesterolü azaltmaya yardımcı olur. Kan şekeri kontrolüne yardımcı olur. Yeterli miktarda lif alımı, kilo kaybına ve sağlıklı kilo bakımına yardımcı olur. Bağırsak hareketlerini normalleştirir ve bağırsak hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur.
Her gün salata yemek, günde en az beş porsiyon meyve ve sebze almanıza yardımcı olacaktır. Bu Amerikan Sağlık Rehberi'nde önerildiğine göre yeşil sebzeler, diğer sebzeler, taze meyve ve kuru meyveden oluşan salata vücudumuz için gerekli olan temel vitamin, minarel ve liflerle bizi besliyor.
İnce ince doğranmış domates, yeşil biber, salatalık ve kuru soğandan oluşan çoban salatası her yemekle büyük uyum içindedir. Zeytinyağlı sosuna isterseniz sirke de ekleyebilir, damak tadınıza göre şekillendirebilirsiniz.
Ham, yani pişmemiş sebzelerin çoğu, fincan başına sadece yaklaşık 25 kalori içerir. Ancak diğer salata malzemeleri (porsiyon boyutlarına dikkat etmiyorsanız) salatanıza önemli miktarda kalori ekleyebilir. Küçük porsiyon salata 45 kalori civarındadır. Büyük porsiyon salata ise yaklaşık 90 kaloridir.
Limon, zeytinyağı, pul biber, tuz ve sumak ile güzelce ovulur. Servis tabağının ortasına alınır. Marullarda ince doğranır sadece biraz limon sıkıp salatanın etrafına yerleştirilir. 😉Süper bir tat.
Elimizle doğradığımız marulları büyük bir kâseye alalım. Sırasıyla tere, roka, nane ve taze soğanları katıyoruz ve hafifçe karıştırıyoruz. Salata sosu için 1 limon suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz ekleyerek ufak bir kâsede karıştırıyoruz. Salatamızın üzerine sostan gezdirerek yediriyoruz.
Karıştırma kabına domatesi,salatalığı küp küp doğruyoruz. Biber,kuru soğan,maydonoz ve naneyi de doğruyoruz. Üzerine limon sıkıyoruz. Zeytinyağ, nar ekşisi, sumak,tuz koyup karıştırıyoruz.
İyice yıkanmış kıvırcık yaprakları irice doğranıp uygun kaba alınır. Üzerine rendelenmiş havuç ve domatesler eklenir. Bir kâse veya bardakta zeytinyağı, limon suyu ve tuz iyice karıştırılır. Hazırlanan sos salataya eklenir ve güzelce karıştırılır.
Obezite Doktoru Dr.Fevzi Özgönül, geceleri salata ve meyve tüketilmemesi önerisinde bulundu. Dr. Fevzi Özgönül, “Gece rahat bir uyku uyuyabilmemiz için sindirim sistemimizin dinlenmeye geçmesi gerekir, bu nedenle gece mümkün olduğunca çiğ ve hazmı zor olan salata ve meyve yememeliyiz.
Muz, elma veya diğer taze meyveler, küçük bir porsiyon süzme peynir veya dilimlenmiş meyveler ile sade yoğurt ya da yulaf ezmesi ve yağsız, az yağlı süt ile diğer yüksek tahıllı mısır gevreklerinden yiyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri