Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Salatalık fidesi hangi ayda dikilir?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Salatalık fidesi hangi ayda dikilir?

Salatalık, tohum ve fide olarak ekilebiliyor. Tohum olarak ekilecekse en uygun Ekim ayıdır. Fide olarak ekilecekse Nisan ayının sonundan Haziran ayının sonuna kadar ekebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Salatalık biber fidesi ne zaman dikilir?

Fideler, Nisan-Mayıs aylarında toprak tavlı iken dikilmelidir. Dikimde sıra üzeri 40-60 cm, sıra arası 80-120 cm arasında olmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.bel.tr

Salata ne zaman ekilir?

Salatalık Hangi Ayda Ekilir? Ferahlığı ile bilinen, kokusu ile kendine hayran bırakan salatalığı bahçenizde ya da balkonunuzda yetiştirmek istiyorsanız mart, nisan aylarında ekim yapabilirsiniz. Domates tohumunda olduğu gibi salatalık tohumu da düşük sıcaklıkta dikilmeye elverişli değil.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: blog.koctas.com.tr

Salatalık kaç günde bir su verilir?

Fidelerin dikilmesinden itibaren meyvelerin oluşmasına kadar geçen süre zarfında, çok olmamak koşulu ile, günde 1-2 defa sulanmaktadır. Bu dönem esnasında fazla sulama yapılması dahilinde salatalıklarda sararma (boğulma) gözlenebilir. Bu dönemden sonra her 3-4 günde bir kez sulama yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esular.com

Salatalık büyümesi için ne yapmalı?

Hıyarın direkt güneş ışığı isteği azdır. Ancak ışık miktarı ve süresinin azalması hıyar bitkilerinde erkek çiçek oluşumunu artırır. Işık miktarının 6000-8000 Lux, ışıklanma süresinin de 12 saatten fazla olması dişi çiçek oranını artırır. Dişi çiçek oranının artması verim artışına yol açar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fidedeposu.com

Bahçede Ve Saksıda Salatalık Yetiştirmenin Tüm Püf Noktaları/ Salatalık fidesi/ /Fide Ekimi / Bahçe

İlgili 44 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Salatalık en çok hangi gübreyi sever?

Gübreleme: Hıyar bitkisi gübreyi çok sever. Bu amaca yönelik iyi hazırlanmış çiftlik gübresinden dekara 3-6 ton vermek hem toprak verimliliğini artırır hem de toprağı organik maddece zenginleştirir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isparta.tarimorman.gov.tr

Salatalık yetiştirirken nelere dikkat edilmeli?

Organik madde bakımından zengin, fazla tuzlu olmayan, kireçsiz ve sus tutma becerisi yüksek olan topraklarda daha iyi verir. Topraktaki pH dengesinin 5.5-5.8 olması bitkinin büyüyüp gelişmesi için idealdir. Salatalık yetiştirmede su hayati bir önem taşımaktadır. Çünkü salatalık suyu seven bir bitkidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Yeni dikilen fideler kaç günde bir sulanır?

Fide ekildikten sonra yapılması gereken en önemli şey bunu sulamak olarak bilinir. Haftada 1 ila 2 gün sulama işlemi yapılması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Salatalık yaprakları kesilir mi?

3 ya da 4 gerçek yaprak dışındaki ana gövde koparılır. Bu işlemden sonra birkaç adet sürgün çıkması için beklenir. Bitkide 3 yapraktan sonraki yaprakları da kesebilirsiniz. Eğer saksı üzerine tel gerilmişse, telin dışındaki yaprakları alarak bitkinin büyümesini hızlandırabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Salatalık fidesi suyu sever mi?

Salatalık ya da diğer adıyla hıyar suyu çok sever sevmesine ama yaprak ya da meyvesine su gelmesinden de bir o kadar hoşlanmaz. Bu yüzden ister bahçede ister balkonda olsun sulama yaparken ilk kural nazikçe dipten ve direk köküne gelmeden su vermenizdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dogalyasam.net

Salatalık tohumu ekildikten kaç gün sonra çıkar?

Salatalığı saksıda yetiştirmeye niyetliyseniz, nemli bir bezde veya su içinde çimlendirebilirsiniz. Nemli bir bez veya su içinde 3 gün içinde tohumunuz çimlenecektir. Bahçede, tarlada salatalık yetiştirecekseniz, bir gün önceden suda beklettiğiniz tohumlar 8-10 gün içinde çimlenecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Mart ayında hangi tohum ekilir?

Bezelye , fasulye, kavun ve karpuz ekimi yapılır. * Tohuma bırakılan kışlık sebzelerin bakım işlerine devam edilir. * Çökerten hastalığına karşı tohum , fide ve toprak ilaçlamasına bu ay da devam edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: istanbul.tarim.gov.tr

Salatalık kaç cm ara ile dikilir?

Dikim yönü kuzey-güney yönünde olmalıdır. Dikim mesafeleri çift sıra dikim sisteminde çift sıralar arası 100 cm, sıra arası 50 cm, sıra üzeri de tek mahsulde 50 cm, sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde 45 cm' dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hortiturkey.com

Domates fidesi hangi ayda dikilir?

Domates tohumu için en çok verim alınabilecek ve en ideal aylar, Ekim aylarının Mart, Nisan ve Mayıs ayları olduğu biliniyor. Domates, yaz aylarında ekilmesi gereken bir yaz sebzesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Biber hangi aylarda dikilir?

Biber Tohumu Ne Zaman Ekilir ve Dikilir? Biber tohumu da pek çok bitkide olduğu gibi ilkbaharda ekilir. biber tohumu genellikle Mayıs ayının son günleri yahut Nisan ayının başlarında ekilir. Bulunduğumuz bölgenin iklim koşullarına göre de bu zaman değişiklik göstere bilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Mart ayında ne ekilir?

Mart ayında ekilecek sebze türleri ise; Pırasa, enginar, ıspanak, havuç, pancar, kereviz gibi sebzelerin ekildiği görülmektedir. Bu sebze türleri Mart ayında en çok ekilen sebze türleri olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bahcehavuz.com

1 salatalık fidesi kaç kilo verir?

Ortalama bir bitki için verim miktarı 5-6 kilogram olarak belirtilmektedir. 1 dekar seradan ortalama 12-15 ton ürün almak mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Salatalık fidesi kaç günde meyve verir?

Yukarıdaki tüm basit adımları atlamadan uyguladığınızda, yaklaşık 60-70 gün sonra mis kokulu, kütür kütür salatalıklar almaya başlarsınız. Bu salatalıkları dalından koparırken bitkiye zarar vermemeye özen göstermelisiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yemek.com

Kışın serada salatalık yetişir mi?

Hıyar,halk tarafından kullanılan ismiyle salatalık, Kabakgiller (Cucurbitaceae) familyasından yazlık ve sarılıcı bir sebzedir. Yaz aylarında açık alanda yetiştirilir. Kış aylarında ise örtü altında yetiştiriciliği yapılır. Ülkemizde salatalık üretiminin % 60 – 70'i açık alanda yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.youtube.com

Domatese kaç günde bir su verilir?

Domatese genellikle 3 günde 1 su verilir, ancak su ihtiyacı toprak ve hava koşullarına bağlı olarak değişebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: nefisyemektarifleri.com

Domatese ne zaman su verilmez?

Domates bitkisi nemi sever, su noksanlığında üst yapraklar kıvrılır. Çok nemli, ağır topraklarda ise bitkiler hastalık ve zararlılara karşı hassaslaşır. İlk meyve verimi başlayıncaya kadar fazla sulamadan kaçınılmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ankara.tarimorman.gov.tr

Bahçe sabah mı sulanır akşam mı?

Bahçe sulamasının yapılması için en ideal zaman, genel olarak günün erken vakitleridir. Sabah erken vakitler bitkilerinizin suyu düzgün bir biçimde emmesine yardımcı olur. Güneş ışığı yüzünden bitkileriniz kurumadan önce sulama yapabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: viagardenia.com

Salatalık ekimi nasıl olmalı?

Salatalıklar için ideal toprak, nötr veya hafif asidik pH'ye (6.0-7.0 arası) sahip, iyi drenajlı ve organik maddece zengin bir topraktır. Toprağı iyice karıştırın ve yüzeyi düzleştirin. Salatalık tohumlarını yaklaşık 2 cm derinliğe ekin ve her tohum arasında yaklaşık 45-60 cm mesafe bırakın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Salatalık en iyi nerede yetişir?

Türkiye'de Salatalığın En Çok Yetiştiği Bölgeler

İç Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ve Marmara Bölgesinde salatalık tarımı yaygın olarak yapılmaktadır. Diğer bölgelerde ise yıl içerisinde seralarda da yetiştirilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Salatalık kaç defa hasat edilir?

Çeşide göre değişmekle birlikte fide dikiminden yaklaşık 1 ay sonra ilk hasat gerçekleştirilir. Tohum ekiminden sonra turşuluk hıyar çeşitleri ortalama ola- rak 50- 70 gün sonra hasada gelmektedir. Hasatlar periyodik olarak haftada 3 kez yapılmalıdır. Hasat iş- lemleri 2 ay devam etmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: samsun.tarimorman.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT