Salda'da yüzülebilir alanlardan biri olan Yeşilova Belediye Halk Plajı'nın işletmesi Yeşilova Belediyesine ait. Salda Gölü Belediye Plajı'nın herhangi bir giriş ücreti yok. Buranın kamp alanına giriş ücretsiz rahatlıkla kamp yapabilirsiniz. Aynı zamanda burada bulunan bungalovları kiralayabilirsiniz.
Yeşilova Belediyesi, Doğanbaba Halk Plajı ve Salda Orman Bakanlığı Tabiat Parkı içindeki plajlardan göle girme izni var. Salda Gölü, Türkiye'nin en temiz göllerinden biri olup suyu ne soğuk ne de sıcaktır. Yüzme sezonu Haziran ve Eylül ayları arasında ve suyu ılık-soğuk denilebilir.
Pamukkale giriş ücreti 200₺ - Müze kart geçerlidir.
Burdur'da yer alan Salda Gölü'ne gitmek için en ideal dönem havaların soğuk olmadığı aylar. Mayıs ayında başlayan sezon eylül sona kadar devam ediyor.
Belirlenen güvenli yüzme alanlarında yüzmek mümkündür. Tabiat Parkı Orman Plajı, Yeşilova Halk Plajı ve Doğanbaba Halk Plajı, güvenli yüzme alanlarındandır. Buralarda içiniz rahat bir şekilde yüzebilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Salda Gölü çevresinde bulunan Tabiat Parkı Orman Plajı, Yeşilova Halk Plajı ve Doğanbaba Halk Plajı, gönül rahatlığıyla yüzebileceğin plajlar. Bembeyaz kumları ve maviyle yeşilin harika bir manzara sunduğu Tabiat Parkı Orman Plajı için Salda'nın en güzel plajı desem abartmış olmam.
Öncelikle hemen söyleyelim; Salda Gölü ziyarete açık ve gölde halen yüzülebiliyor.
Çekecek olduğunuz fotoğraflarınıza doğal fon oluşturan bu berraklığı günün her anınında yakalamanız biraz zor. Gölün dibinde bulunan magnezyum ve manyezit yapılı kum farklı etmenlerle suyun dibinden suya karışırsa Salda Gölü berraklığını göremeyebilirsiniz.
Salda Gölü Burdur ilinin yaklaşık 60 km batısında yer alır. Türkiye'nin en derin, en temiz, en berrak özelliklere sahip gölü olarak tanınıyor. Deniz seviyesinden yüksekliği 1140 m'dir. Göl suyunun terkibinde magnezyum, soda ve kil bulunması bazı cilt hastalıklarının tedavisinde yararlı sonuçlara sebep oluyor.
Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü'nde insan sağlığına iyi geldiği gerekçesiyle oluşturulan ve doğaya zarar veren çamur çukurları kapanmaya başladı. Geçen yıl 15 Ekim'de ziyarete kapanan göl kendini yeniledi.
Koruma Tedbirleri
Salda Gölü ve çevresi 14.03.2019 tarih ve 824 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmiştir.
Kış aylarında Salda Gölü'nü görmeye gidecekseniz göle 20 dakika uzaklıkta bulunan Salda Kayak Merkezi'ne de uğrayabilirsiniz. Burası pistleri ve kar kalınlığıyla alternatif bir kış sporu noktası!
Suya girmek için halk plajına gitmeniz gerekiyor. Otoparkın yanındaki pazardan alışveriş çok keyifli. Tavsiye ederim.
Salda Gölü'nün bu unvanlarla anılmasının başlıca nedeni gölün, Maldivler'deki beyaz kumsalları andıran kireçli kıyıları. Bu beyaz-gri karışım, gölün sığ olan bölümünde renginin açık mavi ve turkuaz rengi olmasını sağlıyor.
Salda Gölü'nün suyunda ve çevresindeki kayalarda magnezyum mineralinin bulunması burayı eşsiz kılan özelliklerin başında gelir. Çünkü magnezyum göldeki kayalara beyaz rengi verir ve böylece Salda Gölü, Mars gezegenine has yüzey özellikleri gösterir.
Normal şartlarda lavantalar Haziran ayında çiçeklenmeye başlıyor, Temmuz'un ikinci haftasıda da hasat ediliyor. Yani köyün en güzel hallerini görmek için en ideal zaman Haziran sonu ve Temmuz başı. Hasat parça parça devam ettiğinden Temmuz ortasına kadar kırpılmamış tarlalar görebilme şansınız oluyor.
Bembeyaz kumları, turkuaz rengi sularıyla büyüleyen Salda Gölü ise Isparta'ya 110 km, Antalya'ya ise 150 km uzaklıkta, Burdur'un Yeşilova mevkiinde bulunan bir cennet. Tıpkı Lavanta Kokulu Köy gibi bu doğa mucizesini de özellikle Instagram fotoğraflarında sık sık görmeye son bir iki yıldır başladık.
Türkiye'nin Maldivleri olarak bilinen Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Gölü'nde bölgenin doğallığını bozan projeler ve kuraklık nedeniyle su seviyesi çekilmeye başladı. 2019 yılında Bakan Kurum tarafından Millet Bahçesi yapılacağı belirtilen alandaki tahribatların da etkisiyle Salda Gölü bataklığa döndü.
Salda Gölü Neden Önemli
İşte Salda Gölü'nü bu kadar önemli kılan o özellikler… Salda Gölü'nün çevresi 44 km'dir. Türkiye'nin en derin göllerinden biri olan Salda'nın derinliği 185 metreye kadar ulaşmaktadır. Bazı kaynaklarda Salda Gölü'nün dünyanın en derin üçüncü gölü olduğu belirtiliyor.
Kıyısında küçük alüvyal ovalar yer alır. Suyu hafif tektonik bir göldür ve 184 metreye varan derinliği ile Türkiye'nin en derin göllerinden biridir. Salda Gölü az tuzlu, yüksek alkalinli bir göldür.
14.06.1989 gün ve 786 sayılı kararı ile I. Derece Doğal Sit Alanı olarak ilan edilen Salda Gölü 1193 metre 44 kilometrekare yüz ölçümüne sahiptir.
Dernekten yapılan açıklamada, “Salda Gölü kapalı bir havzadır. Göle giren kirlilik bir daha çıkamaz. Göle girenlerin teri, güneş kremi, duşu, şampuanı ve onlarca atığı çok kapsamlı kirliliğe yol açmaktadır. Bu yüzden insanlar gölde suya girmemelidir.
Burdur Valiliği'nin internet sitesi üzerinden yayınladığı basın açıklamasında, Salda Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/25000 Ölçekli Nazım İmar Planının, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığı duyuruldu. NTV'nin haberine göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Salda Gölünü imara açacak planı onayladı.
Haritaya bakarsanız Salda Gölü'nün konumu Burdur-Denizli-Antalya üçgeninin ortasında bir yerde. Türkiye'nin en temiz ve en derin gölü olan Tuz Gölü, Burdur'a 60 km, Denizli'ye ve Antalya'ya 100 km. Uzaklıktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri