1 cevap. Merhaba, Normal şartlarda merkezi sistem dairelerde kazan dairesi ve daire içi Doğalgaz tesisatı proje ve onay işlemleri ücretini mütaahhit ödemekte, kat maliki ise abonelik ve güvence bedelini ödemekte ve gaz açımı gerçekleşmektedir.
Doğalgaz tesisatı projesi için sıfır bir daireye taşındınız ve henüz gaz kullanmaya başlayacaksanız İGDAŞ yetkili firmalarca doğalgaz projesi çizdirmeniz gerekmektedir. Tesisatta değişiklik yapılma durumlarında doğalgaz proje bedeli aynı şekilde olmakta 2000 TL + KDV uygulanmaktadır.
İlk kez yapılacak doğalgaz bağlantı bedeli ev sahibi tarafından ödenir. Doğalgaz güvence bedelini kiracı mı öder? Dağıtım firmalarına ödenen güvence bedeli evin içerisinde oturan kiracı tarafından ödenir.
İÇ TESİSAT PROJE ONAYI
Artık abone olduğunuza göre İGDAŞ'ın sertifikalı tesisatçı firmalarından biri ile sözleşme yaparak, dairenize ait tesisat projesini ve doğal gaz tesisatını yaptırabilirsiniz. DG logolu tabelaya sahip "DOĞAL GAZ SERTİFİKALI FİRMALARA" tesisatlarınızı yaptırınız.
Ev sahibi ya da kiracı fark etmeksizin doğalgaz aboneliğini üzerine almak için, gaz kullanacak kişinin direkt olarak kendisi başvurmalı. Ancak, noter onaylı vekil belirlenerek başka bir kişi, doğalgaz aboneliği de açtırma işlemini gerçekleştirme hakkına sahip olmaktadır.
İlgili 44 soru bulundu
en geç 5 (beş) iş günü içerisinde kontrol edilerek onaylanır ve proje onayı sonrasında güvence bedeli yatırılabilir. Eksik tespit edilen projeler ise düzeltilmek üzere firmaya geri gönderilir.
Bireysel ve merkezî kullanımlarda 2023 yılı için belirlenen Abone Bağlantı Bedeli: 200 m2'a kadar 2135 TL + %20 KDV = 2562 TL + Damga Vergisi, 200 m2'den sonraki her 100 m2 için 1857 TL + %20 KDV = 2228,4 TL + Damga Vergisi ilave olarak alınacaktır.
Proje onaylandıktan sonra, gaz açma/kesme şefliğine bildirilir. Tadilata başlanmadan bir gün önce gaz açma/kesme şefliğinden randevu alınır. Tadilat günü gelen yetkililer, gaz kesme işlemini anlaştığınız yetkili doğalgaz firmasının ustaları ile birlikte gerçekleştirirler. Gaz kesme dilekçesi imzalanıp teslim edilir.
Tesisat bulunmayan ve yeni yapılan binalar için hazırlanacak olan proje çizimi en fazla 5 veya 6 gün içerisinde tamamlanmaktadır. Bu süreç evinizin büyüklüğüne ve doğalgaz hattının binanıza yakınlığına göre farklılık gösterecektir.
abone bağlantı bedeli 2 bin 135 TL olacak. Kombiler. için güvence bedeli 1352 TL'ye yükseldi.
Bu müracaat esnasında doğalgaz dağıtım bürosunun belirlediği depozito ücretinin de ödenmesi gerekir. Söz konusu ücret, doğalgaz dağıtım bürosunda, banka ya da kredi kartı ile ödenir.
Abonelik bağlantı bedelini, sözleşme hesap numaranız ile Bursagaz Müşteri Hizmetleri Merkezi'nden, tüm PTT şubelerinden, anlaşmalı bankalardan ve kredi kartı ile Bursagaz web sitesindeki Fatura Ödeme menüsünden ödeyebilirsiniz. Bağlantı bedellerine ulaşmak için tıklayınız.
IGDAŞ Depozito Ücreti Faturaya Yansıtılır mı? İGDAŞ doğalgaz şirketinin inisiyatifine doğrultusunda güvence bedeli olarak da tabir edilen depozito bedelini faturaya yansıtarak taksitlendirmek mümkün olabilmektedir. Ancak bunun için hizmet alınacak olan doğal gaz dağıtım firması ile iletişime geçmeniz önerilmektedir.
Doğalgaz dağıtım firmasına gönderilen Kombi Değişim Formu onaylandığı takdirde, yetkili bayiniz garanti süresini başlatarak kombinizi kullanıma açar. Eğer evinizde bacalı kombi kullanıyorsanız, bacalı kombinizi yoğuşmalı kombi ile değiştirme işlemlerinde yeni doğalgaz tesisatı döşeneceği için proje çizimi gereklidir.
Mimar, inşa edilecek yapının ihtiyaç talebini karşılayacak mekânları, birbirleri ile olan ilişkilerini, oranlarını ve dış görünüşlerini ayrıntılı bir şekilde projelendirir. Yapının farklı her katı için ayrı ayrı kat planlarını çizer.
Yetkilendirilmiş bir mühendis kombi montaj projesini çizerek, yerel gaz şirketinden kombi proje onayını almalıdır. ** Bazı illerde proje çizimi zorunlu değildir. Yaşadığınız ilin bağlı olduğu gaz firmasından durumu teyit ediniz.
Doğalgaz başvurusu yapıldıktan sonra bağlı olduğunuz bölgenin yetkilileri tarafından doğalgaz sözleşmenizin yapıldığı tarihi göre 2 ila 4 iş günü arasında doğalgaz açılır ve tesisatı kullanabilirsiniz.
Eğer doğalgaz tesisat projelerinin çizimlerinde eksik ya da hata tespit edildiği taktirde proje dağıtım şirketi tarafından reddedilir. Bundan dolayı da işinde tecrübeli yetki ve onaylı firmalara başvurarak çizim yaptırmakta fayda vardır.
Mekanik tesisat proje mühendisi ne iş yapar sorusunu cevaplayabilmek için bu alanda çalışan kişilerin görev ve sorumluluklarını incelemek gerekir. Hemen hemen her binada bulunan; doğalgaz, asansör, içme ve atık su tesisatı gibi projelerin çizimlerini gerçekleştirir.
Abonelik sürecinizle ilgili olarak serti kalı rmanın proje onay ve diğer süreçlerle ilgili verdiği bilgiyi web sitemizde bulunan Abone Durum Sorgulama bölümünden kontrol edebilirsiniz.
E Devlet adresi üzerinden TC Kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek açılan sayfaya bulunduğunuz bölgenin doğalgaz şirketi ismini yazarak Abonelik Sözleşmesi Başvurusu'na tıklayıp Şartnameyi kabul etmeniz gerekiyor. aşamalarını doldurarak doğalgaz aboneliğinizi internet üzerinden gerçekleştirmiş olacaksınız.
“Doğalgaz dağıtım şirketlerinin alacaklarının güvence altına alınmasını öngören düzenlemeler kamu otoritesi tarafından yapılmaktadır. Dolayısıyla söz konusu mevzuat hükümleri birlikte değerlendirildiğinde, bir giderin gerçekleştirilmesi ve hak sahiplerine ödenmesi kanun hükümleriyle güvence altına alınmış olmaktadır.
ELEKTRİK VE DOĞALGAZ ABONE ÜCRETLERİ KALKTI
Elektrik ve doğalgaz aboneliklerinden hiçbir ücret alınmayacağını bildiren Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, aynı zamanda su ve telefon aboneliklerinin de bu kapsama alındığının altını çizdi.
Su aboneliğinin üzerine alınması için; nüfus cüzdanı, kira sözleşmesi DASK poliçesi ve tesisat numarasını bulundurmak yeterli oluyor. Su aboneliğinin ücreti 2020 yılı için 196,50 TL olarak belirleniyor. Abonelik ücreti, peşin olarak ödenebildiği gibi faturalara da yansıtılabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri