Bal, saç tellerini beslemekte ve güçlendirmekte son derece etkilidir. İçeriğindeki glikoz, fruktoz ve sakkaroz saça besin desteği sağlayan doğal şeker türleridir. Ayrıca balın protein içeren bir bileşen olması, saçların güçlenmesinde büyük rol oynamasını sağlar.
Şampuanınızın içine ekleyeceğiniz yağları doğru oranda ve dikkatli bir şekilde eklemelisiniz. Argan yağı, biberiye yağı, limon yağı, lavanta yağı, çörekotu yağı, hindistan cevizi yağı ve çay ağacı yağı şampuanın içine ekleyebileceğiniz yağlardır.
Vitamin eksikliğinde ise saçlarda kırılma meydana gelir. Bu kırılma sorununu engellemek için zeytinyağını saçlarınız için kullanmalısınız. Dilerseniz; şampuan içine birkaç damla zeytinyağı ilave ederek her duşta yenilik yaşayabilirsiniz. Saç kırılması sonucunda oluşan kötü görünüm, zeytinyağı sayesinde önlenir.
Dr. Fusco şöyle diyor: "Saçınızı yıkadığınız şampuana bir yemek kaşığı şeker eklemek kafa derisindeki ölü derilerin pul pul dökülmesini ve hiçbir kalıntı bırakmadan saçtan kolayca çıkmasını sağlar."
İlgili 36 soru bulundu
Uzun süre tuzlu şampuan kullanımında ortaya çıkan tuzun saça zararları ise şöyle: Saçı kurutur. Saçın esnekliğini yitirmesine sebep olur. Saçtaki doğal yağları yok eder.
Sağlıklı yağlarla dolu bir beslenme düzeni gür ve sağlıklı saçlar için olmazsa olmazdır. İyi kalite protein, iyi yağlar ve omega 3 bu anlamda doğru kaynaklardır. Somon, avokado, fındık, sebze ve meyve gibi temel besinler saçı gürleştirmek için destek alabileceğiniz gıdalardır.
Kuru ve yıpranmış saçlar için Hindistan cevizi yağı ya da jojoba yağı kullanarak sağlıklı bir görünüm elde edebilirsiniz. Nemli olan saçlarınıza sadece birkaç damla bu yağlardan uygulayarak bekletebilir, daha sonra nemlendirici özelliğe sahip bir şampuan ve krem ile durulayabilirsiniz.
Çörek otu yağı saç maskesi içinde kullanıldığında deride oluşan sorunları iyileştirmektedir. Sıcak günlerde saç derisinde oluşan sivilceleri önlemek için çörek otu yağını şampuan ya da maske içinde düzenli şekilde kullanmalısınız.
Şeker şampuan ile birlikte aynı zamanda saçınıza da peeling yapacaktır ve bu şekilde yağlanmayı önleyecektir. Ve bakımınız böylelikle tamamlanmış olacak. Şampuanınızın nemlendirici özellikte olmasına özen gösterin. Dermatolog, şekerli şampuanın sadece 4 yıkamada bir uygulanması gerektiğini belirtmiş.
Hızlı saç uzatan yağlar serisinde Çam Terebentin yağı da fazlasıyla önemli… Saçların hızlı uzamasını destekleyen bu yağ ayrıca onarım ve besleyicilik açısından da çok faydalı. Herhangi bir deri hassasiyetin yoksa bir şişe şampuanın içerisinde 1 çorba kaşığı Çam Terebentin yağı ekleyerek saçlarını besleyebilirsin.
Peygamber ve sahâbîler, ihrama girmeden önce yıkanır, saçlarını tarar ve bakım yaparlar;10 daha sonra saçlarını yapışkan bir madde veya bal ile toplayıp keçeleştirirlerdi.11 hramdan çıkınca da tekrar yıkanır ve saçlarına bakım yaparlardı.
Saç derisini ölü cilt hücrelerinden arındıran bir diğer bal maskesinin tarifi ise şöyle; 1 yemek kaşığı balı 1 tatlı kaşığı tarçın ile iyice karıştırdıktan sonra saç derisine sürün ve 15 dakika bekletin. Bu maske saç derisini temizlerken köklerin hava almasını ve saç tellerinin güçlenmesini sağlar.
Saça sürülürse saçları yumuşatır. Besler,uzatır,parlaklık ve canlılık kazandırır.
Kuru bir saç derisini, zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile tamamen tedavi edebilirsiniz. Saç derinize birkaç damla yağı masaj ile uygulayın ve yıkamayın - bu doğal yağları yeniler, saçı nemlendirir ve besler.
Yıpranmış saçlara evde bakım yaparken doğal yağlar ve ev yapımı saç maskeleri kullanılabilir. Argan yağı, jojoba yağı ve hindistan cevizi yağı saça iyi gelen yağlardır ve saçın onarılmasına yardımcı olur. Ev yapımı saç maskeleri, yumurta, yoğurt, bal gibi besleyici maddeler içerir ve saçı onarır, nemlendirir.
Doğal ürünler arasında zeytinyağı, bal, yumurta, elma sirkesi ve aloe vera ve sarımsak oldukça etkilidir. Aynı zamanda badem yağı, Hindistan cevizi yağı ve yılan yağı gibi ürünlerle saç derinize masaj yaparak, saç köklerinizi uyarabilir ve saçlarınızın daha hızlı ve uzamasını sağlayabilirsiniz.
Aslında öyle değil! Dökülen, seyrekleşen saçlar, doğru bakımlar yapıldığında hızla gürleşebilir. Gürleşmenin yanı sıra saçlarınız eskisinden çok daha güçlü ve sağlıklı bir hâle gelebilir.
Saçların güçlü ve sağlam olması için en iyi protein kaynakları yumurta, et, tavuk, balik, süt, peynir, yoğurt, kurubaklagiller, tam tahıllardır. Saç derisi ve saç sağlığını iyileştiren diger besin ögeleri demir, biotin, çinko, selenyum, bakır, magnezyum ile A, B, E, C, D vitaminleridir.
Bir tencereye rendelenmiş kastil sabunu ve suyu ekleyin, eriyene kadar karıştırın. Ardından aloe vera jeli, E vitamini yağı ve jojoba yağını ekleyin, iyice karıştırın. Karışımı bir şampuan şişesine dökün. Şampuanı kullanmadan önce mutlaka çalkalayın.
Dr. Hande Ulusal, "Özellikle şampuanı üreten firmanın adı, üretim yeri açık olarak adresi, üretim tarihi, mutlaka barkodu ve barkod numarası bulunması gerekir. En önemlisi de ayrıntılı olarak bütün içindeki etken maddeleri içeren bir içerik listesi bulunması gerekir" dedi. AŞIRI KÖPÜRÜYORSA SAHTE OLABİLİR!
1) Şampuan yerine sabun kullanmak daha sağlıklı
Oysa ki saçları sabunla yıkamanın şampuana karşı bir üstünlüğü yok. Hatta tam tersi şampuanlar sabuna göre saç derisinin ph'ına ve saç tellerinin yapısına göre formüle edilen maddelerden oluştukları için sık kullanım açısından daha uygun olabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri