Pantene Procter & Gamble şirketine ait kadınlar için şampuan ve saç bakım markası.
Piyasa değeri (PD), adı üstünde bir şirketin piyasadaki, yani borsadaki toplam değeridir. Şirketin borsada işlem gören bütün hisselerinin, hissenin piyasadaki güncel fiyatı ile çarpılmasıyla hesaplanır.
Birçok ürünün etiketinde ST veya STD kısaltmasını görebilirsiniz. Bu kısaltma standart beden ifadesinin kısaca gösteriliş biçimidir.
Kozmetik ürünlerin etki mekanizmasının sağlıklı çalışması ve vücudumuza zarar vermemesi için, son kullanma tarih yönergelerine dikkat ederek alışveriş yapmalıyız. Bu konudaki referans bilgileri ürün kutusundan edinmekteyiz. Son kullanma tarihleri ürün kutuları üzerinde veya ürün ambalajının üzerinde yer almaktadır.
1. P1 kodu alt tepsinin su ile dolu olduğunu gösterir. Üniteyi dikkatlice bir boşaltma yerine hareket ettirin, alt boşaltma tapasını çıkarın ve suyun alt hazneden boşalmasını sağlayınız. “P1” sembolü ekrandan kaybolana kadar cihazı yeniden çalıştırmayınız.
İlgili 35 soru bulundu
Tüpte olan ürünlerin dibindeki çizgiye, ürün preslenip kapatılırken “üretildiği” tarih damgalanır. Bu son kullanma tarihi değildir, üretildiği tarihtir. Aynı tüpün altında da yine 6M, 12M veya 24M ibaresi görürsünüz.
Bir şampuanın son kullanma tarihi, genellikle içerdiği bileşenlere, koruyucu maddelerin türüne ve konsantrasyonuna bağlıdır. Koruyucular, ürünü mikroorganizmalardan korur ve ürünün raf ömrünü uzatır. Ancak, zamanla bu koruyucuların etkinliği azalabilir ve ürün bozulabilir.
Son kullanma tarihi, bir ürünün sağlıklı ve kaliteli bir şekilde en son kullanılabileceği tarihtir. Bu tarihten sonra ürünün kullanımı veya tüketilmesi risk taşıyacağı için ürünler bu tarihten sonra satılamaz.
Parfümler : 1-2 yıl.Temizleyici alkoller : En az 3 yıl.Şampuan : 2-3 yıl.Tıraş kremi : En az 2 yıl.Diş beyazlatıcılar : 13 ay.Islak mendiller : Açılmadan 2 yıl, açıldıktan sonra kuruyana kadar. Kalıp sabun : 18 ay - 3 yıl arası.Vücut şampuanları : 3 yıl.Banyo yağı : 1 yıl.
Ürün ambalajlarımızın alt kısmında, üretim tarihleri bir kodlama sistemiyle yer almaktadır. Ornegin Z020415 seklinde olan bu kodlama sistemine gore urunun 02.04.2015 tarihinde uretildigi anlasilmaktadir. Bu durumda urunun son kullanma tarihi bu tarihten 3 yıl sonra yani 02.04.2018 olmaktadir.
ŞAMPUAN ALIRKEN NEYE DİKKAT EDİLMELİ? Şampuanların ambalajının üzerinde bir takım belli kriterlerin olması gerektiğini belirten Uzm. Dr. Hande Ulusal; 'Özellikle şampuanı üreten firmanın adı, üretim yeri açık olarak adresi, üretim tarihi, mutlaka barkodu ve barkod numarası bulunması gerekir.
Sülfatsız şampuan, içeriğinde kimyasal madde barındırmayan doğal içerikli şampuan çeşidine verilen genel ad olmaktadır. Doğal şampuanlar bünyesinde SLS, SLES ve paraben gibi zararlı kimyasal maddeleri bulundurmamaktadır.
Sülfat içermeyen şampuanlar halk arasında "tuzsuz şampuan" olarak da bilinmektedir. Sülfat, şampuanın köpürmesini sağlayan maddedir. Kullanıcılar genelde iyi köpüren bir şampuanı tercih etmeye meyilli olurlar, bunun sebebi de çok köpüren şampuanların kafa derisini ve saçları daha iyi temizlediğini düşünmeleridir.
Açılımı expiration date olan bu kelime dilimize geçerlilik tarihi veya son kullanma tarihi olarak çevrilmiştir. Bir ürünün üzerinde yazan tarihten önce tüketilmesi gerektiğini anlatır.
Son Kullanma Tarihi ve Tavsiye Edilen Tüketim Tarihi farkı
Exp date, son kullanma tarihi anlamına gelmektedir. Exp date ifadesi, son kullanma tarihini belirten kısaltılmış bir ifade olarak bilinmektedir. Satın alınan ürünlerin üzerinde exp date ifadesi yer almaktadır ve alınan ürünün o tarihten önce kullanılması gerektiğini ifade etmektedir.
Özellikle sık sık şampuan değiştiren ve saçlarında kepeklenme olan kişiler, bu sorunun nedeninin şampuan değiştirmek olduğunu düşünmektedir ancak bu durum doğru değildir. Sık şampuan değiştirmek genel olarak saçlar için sağlıksız bir durum olsa da kepeklenmenin kesin nedeni değildir.
sorusunun cevabı her durumda değişebilir. Kuru veya hasarlı saçlar: Bunun hasar ve kuruluk seviyesine bağlı olduğunu belirtmek ile birlikte, her beş ila yedi günde bir şampuanlamayı öneriliyor. Kıvırcık saçlar: Maksimum saç büyümesi için haftada bir kez saç yıkama önerilir.
Ne zaman atacağınızı bilin: Göz farının ortalama 3 sene kadar raf ömrü vardır. 3. Göz farının birçok farklı kullanım şekli ve boyutu vardır: Uzun zaman boyunca göz farı sadece pudra olarak sunulduğu halde şu anda stik, krem, köpük hatta jel olarak da bulunabiliyor.
Bu ifade son kullanma tarihi (SKT) veya son tüketim tarihi (STT) olarak ifade edilir.
New Moon Parfüm - Ürünlerin üretim tarihi bilgisi, ambalajı üzerinde yer alan “PR Date ve PD” başlıkları ile belirtilmiştir. Tüketim süresi ise açıldıktan sonra 12 ile 36 ay arasında değişmektedir. Bu bilgi, açılır kutu simgesi ile ürünlerin ambalajı üzerinde yer almaktadır.
SKT, her dilde kendine özgü şekilde yazılır ve okunur. Türkçedeki uygulama, gün/ay/yıl şeklindedir. İlk olarak gün, sonra ay, sonrada yıl yazılır. Örneğin; 25/08/2021, 25 Ağustos 2021 tarihine tekabül eder.
Ürünümüzün raf ömrü 36 ay'dır.
SON KULLANMA TARİHİ PAKET AÇILDIKTAN SONRA 12 AYDIR. Nesillerdir bebekliğin kokusu olan Dalin bebek şampuanı, klinik testlerle kanıtlanmış, göz yakmayan saf ve yumuşak formülü bebeğinize özel olarak geliştirilmiştir.
Şampuan ambalajında yer alan tarih üretim tarihidir. Üretim tarihinden itibaren 3 yıl içinde tüketilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri