Eğer Android telefon kullanıcısıysanız, senkronizasyon özelliğini kullanmanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz. Hiç beklemediğiniz anlarda hayatınızı kurtaracak senkronizasyon özelliği, masaüstü ve telefonunuz arasında bir köprü kurmanızı ve aktarım sırasında daha da hızlı işlemler yapabilmenizi sağlıyor.
İlgili 19 soru bulundu
Senkronizasyonu açtığınızda yer işaretleri, geçmiş ve şifreler gibi tüm profil bilgileriniz Google Hesabınıza kaydedilir. Chrome bilgilerinizi tüm cihazlarınızda bulabilirsiniz. Her şeyi senkronize etmek istemiyorsanız hangi bilgilerin kaydedileceğini değiştirebilirsiniz.
Senkronize etmek, genellikle teknolojik aletler arasındaki eşleşme durumunu tarif etmek için kullanılmaktadır. Buna göre akıllı telefonlardaki bilgileri başka bir telefona atmaya ve bu aktarım işine senkronize etmek denilebilmektedir.
"Uygulamaları cihazlara senkronize edin" özelliği, bir cihazda kurulu olan uygulamaların, aynı Google hesabına bağlı diğer cihazlara otomatik olarak yüklenmesini sağlıyor.
Senkronizasyon, eşzamanlama veya eşleme, eşgüdümlü çalışan parçalı sistemlerin zamanlamalarının eşleştirilmiş olduğunu ifade eder. Birimleri, bu şekilde çalışan sistemler senkronize veya eşzamanlı olarak anılır. Bazı sistemler neredeyse eşzamanlı olduklarından plesiochronous olarak anılırlar.
Galaxy telefonunuz, kişilerinizi birçok farklı hizmetle eşitleyebilir. Google hesabınızda kayıtlı kişilerinizi telefonunuzla eşitleyerek yönetebilir ve kullanabilirsiniz. Kişileriniz Google hesabınızla eşitlendiğinde, İnternete bağlı olduğunuz sürece telefonunuzdaki kişilerinizle otomatik olarak eşitlenir.
Bir kişi kaydında yaptığınız değişiklik, tüm cihazlarda o kişiyle ilgili kayıtlara yansıtılır. Oturum açtığınızda Google kişileriniz Android cihazınızla senkronize edilir. Kişilerinizdeki değişiklikler otomatik olarak senkronize edilir. Böylece, bu kişiler son bilgilerle birlikte yedeklenmiş olarak kalır.
Geçmiş, yer işaretleri, şifreler ve kablosuz ağlar gibi verileri Google Hesabınıza kaydedip senkronize edebilirsiniz. Bu şekilde, oturum açtığınız her Chromebook'ta ve diğer cihazlardaki Google Chrome'da bu bilgileri her zaman bulabilirsiniz.
Senkronizenin sözlük anlamı "aynı zamanda olmak" ya da "aynı zamanda olmayan" olarak yorumlanabilmektedir. Senkronize olmak yukarıda yazanlardan "aynı zamanda olmak" durumunu ifade ederken senkronize olmamak ya da olamamak "aynı zamanda olmayan" anlamını temsil etmektedir.
“Cihazlar senkronize edilemedi” uyarısını görüyorsanız telefonunuzun saatini doğru zamanı gösterecek şekilde güncellemeniz gerekiyor olabilir. Telefonunuzdaki tarih, saat ve saat dilimi ayarları bulunduğunuz konumla eşleşmelidir.
Bluetooth ses cihazı bağlıysa Bluetooth özellikleri nedeniyle görüntü ile ses arasında gecikme olabilir. A/V senkronizasyonu ayarıyla görüntü ile ses arasındaki gecikmeyi ayarlayabilirsiniz.
Senkronizasyon sorununun çözümü
Eğer bir senkronizasyon sorunu yaşıyorsan, hesabından çıkış yapıp yeniden giriş yapmak, önbelleği temizlemek veya uygulamayı yeniden yüklemek bu sorunu genellikle çözecektir. Ancak sorunu bu şekilde çözmek, henüz senkronize olmamış verileri kaybetmene sebep olabilir.
Android'de Google Rehber senkronizasyonu:
Adım #1: Cihazınızın “Ayarlar” menüsünü açın. Adım #2: “Google”a dokunarak hesap ayarlarını açın. Adım #3: “Hesap Hizmetleri” bölümünü açın. Adım #4: “Kişi Senkronizasyonu” bölümünü açın.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır.
Dizel motorun sabit bir hızda dönmesini sağlayan ana elemandır. Mekanik ve elektronik tipleri mevcut olup, senkron sistemlerde, uzaktan kumanda edilebilen elektronik tipleri kullanılır.
Chrome de Senkronizasyon ayarlarına ulaşmak istiyorsanız , Google chrome tarayıcısını açın ve sağ üst köşedeki Üç noktaya tıklayın açılan ekrandan Ayarlar kısmını seçin yeni açılacak ekranda "Senkronizasyon ve Google hizmetleri" kısmına tıkladığınızda karşınıza senkronizasyonu açıp kapatabileceğiniz ayarları içeren ...
Senkronize etmek kullandığınız bilgisayarınızda ki veyahut telefonunuzda ki verilerin belirli aralıklarla güncel tutulması ve o an tutuluyor olduğu anlamına gelir. Kötü bir şey değildir ve güvendiğiniz uygulamalarda kullanmanız işlerinize oldukça yarar.
Ekranın sağ alt köşesinde bulunan üç nokta simgesine dokuyorsunuz ve açılan listeden “Ayarlar”ı seçiyorsunuz. Ardından “Senkronizasyon ve Google Hizmetleri” ve “Chrome'da Oturum Aç” ile devam ediyorsunuz. Google hesabınızla burada oturum açıyorsunuz ve ileriyi tıklıyorsunuz.
Galeri sürümünün 10.1.1.331 veya sonraki bir sürüm, Bulut sürümünün ise 10.6.0.303 veya sonraki bir sürüm olduğundan emin olun. Galeri > Ayarlar bölümüne gidin ve Mobil veri kullan seçeneğini etkinleştirin. Ardından, Wi-Fi bağlantısı olmadığında görseller ve videolar mobil veri kullanılarak senkronize edilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri