Samıt denildiği zaman konuşamayan kişiler anlatılmak istenmektedir. Samıt aynı zamanda köylerde oynanan vir oyunu ifade etmek için de kullanılmaktadır. Samıt, tat anlamına da gelmektedir.
nevşehir, kayseri civarında 'ağzını samıtma! ' şeklinde kullanılır. boş boş durma anlamına gelir.
Laponlar ya da Samiler, Norveç ve İsveç'in Kuzey Kutup Dairesi içinde kalan bölgelerinde çok eski tarihlerden bu yana yaşamakta olan bir etnik grup. Laponların günümüzdeki sayıları 60.000 kadardır ve %70'i Ural dil ailesine bağlı Sami (Saame) dili olan Laponca konuşur.
muğla'da sağır ve dilsiz kişileri tanımlamak için kullanılan ifade.
Semûd (Ar. ثَمُود ), İslam'da Sâlih peygamberin gönderilmiş olduğuna inanılan, Kuzeybatı Arabistanda, daha sonraları Medain Salih adı verilen Hicr (İng. Hegra) bölgesinde yaşayan kavmin (İng, Thamud) adıdır. Kısas'ı enbiya'dan Salih insanları dişi deveyi görmeye davet ederken.
İlgili 29 soru bulundu
Samut (Dere Otu) Salamura Tarifi.
TDK tarafından anlamı, suskun olan samut kelimesi çok kullanılan ve çok görülen bir kelimedir. Her birey samut kelimesini TDK'ya göre belirlenen suskun anlamında kullanabilir.
Samıt denildiği zaman konuşamayan kişiler anlatılmak istenmektedir. Samıt aynı zamanda köylerde oynanan vir oyunu ifade etmek için de kullanılmaktadır. Samıt, tat anlamına da gelmektedir.
Samıtmak: Herhangi bir iş yapmadan öylece bekleyip durmak. Örneğin, yerinde sessizce durup bekleyen kişiye Ne samıtıyon öyle! denir. Arapça تمص “samt” (susmak, konuşmamak, sessizlik) kelimesinden geldiği düşünülmektedir. yırtık olmak” deyimiyle ilişkilendirilebilir.
Sarımsı renklere sahip olan ağaççık anlamına sahip olan bir kelimedir.
Ahraz kelimesi halk arasında sağır ve dilsiz manasını taşımaktadır. Ahraz kelimesi dilimizde sıfat olarak kullanılmaktadır. Özellikle Anadolu'da yaygın olarak kullanılan ahraz olma durumu dilsiz ve hem dilsiz hem de sağır olma durumuna verilen addır.
Terbiyesiz olarak adlandırılan kişiler, kendisinden yaşça büyük kişilere ve yeni tanıştığı kişilere bile lakayt davranırlar. Bu kişilerin ortak özelliği hem ahlak hem de görgü kurallarını dikkate almamalarıdır. Halk arasında, kaba ve kırıcı konuşan, argo ve küfürlü ifadeler kullanan kişilere de terbiyesiz denir.
Latife kelimesi Türk Dil Kurumuna göre 'şaka' anlamına gelmektedir. Ancak bu kelimenin temelinde karşı tarafın kalbini kırmadan küçük bir şaka olarak dile getirmek mümkün. Latife Ne Demek? Genel anlamı itibariyle TDK'ya göre Latife kelimesi 'şaka' anlamı üzerinden tabir edilmektedir.
Avel kelimesi şaşkın, avanak ve bön anlamlarında kullanılmakta olan bir kelimedir. Aynı zamanda pek işten anlamayan, beceriksiz ve şaşkın kişiler içinde kullanılmakta olan bir kelimedir.
küskülemek , köküşlemek ile eş anlamlıdır.
tegayyüp: Bu sözün aslı (tegayüp) (Ahter-i Kebir, TDK Yay., 2009, s. 986) olup 'yitmek, kaybolmak' anlamındadır: “Bir muharririn, velev ki tegayyüp ve firar maksadiyle de olsa, bir edip ve üstat ismini taşıyan vapura rükûbu herhalde meslek muhabbetini gösteren bir harekettir.” (RHK/Mİ, 22) Page 9 Nevzat GÖZAYDIN 87 ...
Türkçe Sözlükte, eskimiş ibaresiyle verilen sançmak sözcüğü, “saplamak, batmak, anlamındadır”.
Her işi yapan, her isten anlayana becerikli anlamında beşirikli; beceriksiz, savurgan olana adamı ev etmez denir. Hiçbir işten anlamayan ancak kapı kapı geze- ne sünepe veya sülempe gibi oturuyor denir.
gıncıfır: Ufak tefek: Gıncıfır bir kadın. kullanılan bir kelimedir.
- Şimşek gibi yiğit. Ayrıca Sami isminin anlamları dört farklı sözlükte farklı şekillerde açıklanmıştır. Genel Türkçe Lugatında işiten ve duyan, dinleyici şeklinde açıklanmıştır. Yerel Türkçedeki anlamı ise boyunduruk zelvesi, boyundurukta hayvanın boynunun iki tarafından inen çubuklar şeklinde açıklanmıştır.
Çok şaşırtıcı, şok edici ve öngörülemez bir hukuki hamle.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Sami ismi ne demek ve anlama gelir sorusunun cevabı şu şekildedir; İşiten, duyan kimse.
Soyu İyi Nitelikli Olan, İyi Cins Soydan Gelen (At Vb.)
Sülün kelimesi, dilimizde genellikle uzun boylu ve ince yapılı kişiler için kullanılan bir kelimedir. "Sülün gibi kız" deyimi de buradan gelir. Sülün kelimesinin anlamı ise, kuyruğu uzun ve eti yenilebilen bir kuş türüdür. Sülün kelimesi, dilimizde daha çok ince uzun kişileri betimlemek için kullanılıyor.
Samut, az konuşan demektir. İşte o günden sonra adına Samut demişler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri