San sebastian cheesecake, yanık cheesecake olarak da biliniyor. Lezzetiyle olduğu kadar görünümüyle de dikkat çeken bu nefis tatlının sırrı içindeki peynirinin yumuşaklığı. Diğer cheesecake'lerden farkı da tabanının olmaması. Birkaç malzemele ile basit bir şekilde hazırlayarak sofranıza renk katabilirsiniz.
San Sebastian'ın vatanı İspanya.
İspanya'nın San Sebastian şehrinde ilk olarak La Vina adlı restorandan çıkan bu tatlı, günümüzde çok yaygın ve severek tüketiliyor. San Sebastian cheesecake, ilk olarak 1990 yılında satışa sunulmuş. Bask cheesecake ya da La Vina San Sebastian yanık cheesecake olarak da bilinir.
Faydalı Bilgiler: San Sebastian Cheesecake İçinde Ne Var? San Sebastian Cheesecake tarifinin içerisindeki sürülebilir beyaz peynir, labne peyniri ve sıvı krema temel malzemelerdir. Ek olarak yumurta, toz şeker, un ve vanilin de kullanılır. Az malzeme ile pratik ve lezzetli cheesecake tarifini mutlaka deneyin.
Cheesecake yapımında daha iyi sonuç verdiği için krem peynir tercih edilse de siz beyaz peynir ya da labne de kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra kullanacağınız krem peynir miktarını düşürerek San Sebastian cheesecake'inizi lor peyniri ile de yapabilirsiniz.
Ana malzemeleri peynir, şeker ve yumurta olan cheesecake, oldukça popüler bir tatlıdır. Yapımında labne ve krem peynir kullanıldığı için, 'peynirli kek' olarak da adlandırılır.
İlgili 23 soru bulundu
San Sebastian Cheesecake Tarihçesi
İlk kez İspanya'nın San Sebastián şehrinde bulunan La Vina adlı küçük bir pastanede yapılmaya başlandı. Tarta de queso olarak adlandırılan bu lezzetin ünü hızla yayıldı. Yanık cheesecake olarak da biliniyor. Sırrı içindeki peynirin yumuşaklığı ve kremamsı tadı.
-Fırını mutlaka turbo (fanlı) ayara getirin. Böylece dışı daha yanık, içi daha akışkan ve yumuşak olacaktır. -Pişirme süresi tamamen fırınınıza ve nasıl sevdiğinize bağlı. Eğer akışkan seviyorsanız 20 dakika, orta akışkanlıkta seviyorsanız 30 dakika yeterli olacaktır.
210 derecede 24 – 25 dakika üstü kızarıp içi salladığınızda hareket edecek kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. San Sebastian Cheesecake 'i oda sıcaklığına gelinceye kadar mutfak tezgahında dinlendirin.
Peynir, labne ya da krem peynir kullanarak rahatlıkla hazırlayabileceğiniz San Sebastian Cheesecake tarifi ile harika sunumlar yaratabilirsiniz. Üzerinin yanıklığı ile gözünüzü alamayacağınız tatlı ile ortaya enfes bir lezzet çıkar.
Biliyorum biraz geç kaldım San Sebastian cheesecake yapımına ama size harika bir haberim var; artık herkes evinde borcam kullanarak nefis bir cheesecake yapabilecek. Herkes kalkıp özel San Sebastian Cheesecake kalıpları tavaları, kapları, tencereleri önerip duruyordu.
Özsüt Sefer Usta San Sebastian Cheesecake 650 G - A101. ₺250 ve üzeri siparişinize ücretsiz kargo!
Fiyatı : 110.00 TRY
San Sebastian Cheesecake porsiyonu yağlı kağıt üzerinde kutu içerisinde teslim edilmektedir.
San Sebastian cheesecake yanına ne gider? Ana malzemeleri peynir, şeker ve yumurta olan cheesecake, oldukça popüler bir tatlıdır. Yapımında labne ve krem peynir kullanıldığı için, 'peynirli kek' olarak da adlandırılır. Hafif bir tatlı olduğu için, çay ve kahvenin en lezzetli eşlikçisidir.
Vedat Milor'un yazısında da belirttiği üzere aslında bu cheesecake türü, ilk defa, İspanya'nın Bask bölgesinde yer alan San Sebastian şehrindeki La Viña adlı bir tapas barın şefi tarafından üretiliyor.
Cheesecake dolapta kaç gün dayanır? Fırından çıkardığınız cheesecake oda sıcaklığına geldiğinde servis tabağına aktarıp buzdolabında en az 8 saat soğumaya bırakın. Buzdolabında tazeliğini 3 gün boyunca koruyacaktır.
Sağlam ve muhkem yer.
4-Fırında pişer pişmez hemen dışarıya çıkarmanız ani ısı değişimine maruz bıraktığınız için çökme ile sonuçlanabiliyor. Her türlü fırında kabarıp biraz sönme payı oluyor fakat aşamalı soğutma ile minimuma indirebiliyorsunuz.
1-Cheesecake harcını kesinlikle haddinden fazla çırpmamanız gerekiyor. Özellikle yumurtaların ilavesinden itibaren -sadece karışana dek- çırpmanız önemli, aksi halde çatlama kaçınılmaz.
Fırın önceden ısıtılmalı, fırının en altın bir üst rafına cheesecake oturtulmalı . San Sebastian cheesecake' imiz piştikten sonra fırının kapağı aralık bırakılarak kendi halinde soğutulmalı . Fırında soğuduktan sonra dışarı çıkartılıp oda sıcaklığına gelince bir gece buzdolabında soğutularak servis yapılmalı.
San Sebastian Cheesecake (Orijinal Tarif) Tarifi Nasıl Yapılır? Krem ve labne peynire şeker eklenir harmanlaşana kadar çırpılır. Ardından un, vanilya, kabartma tozu eklenip tekrar çırpılır.
Hava kabarcıklarını söndürmek için kalıbı hafifçe tezgaha vurun. 200 derece ısıya ayarlanmış fırında, fansız ve turbosuz sadece alt üst ısı ile 30-35 dk pişirin. Tüm yüzeyin benzer oranda kızarması için fırına koyduktan 20 dakika sonra tepsiyi çevirebilirsiniz. Fırından çıkınca 1 saat ılımaya bırakın.
Yağlı kağıdını da çıkarıp dilimleyerek servis edin. Üzerine çikolata sosu ya da meyve sosu da gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » San Sebastian çatalla mı kaşıkla mı? Istakoz, baharatlı sebzeler, domates suyu üzerinde roka ve bizim Girit kabağı dediğimiz küçük kaşıkla servis ediliyor.
San sebastian cheesecake, yanık cheesecake olarak da biliniyor. Lezzetiyle olduğu kadar görünümüyle de dikkat çeken bu nefis tatlının sırrı içindeki peynirinin yumuşaklığı. Diğer cheesecake'lerden farkı da tabanının olmaması. Birkaç malzemele ile basit bir şekilde hazırlayarak sofranıza renk katabilirsiniz.
210 derece önceden ısıtılmış fırında üstü karamelize oluncaya dek 30 dk civarı pişirin. Dilerseniz ilk sıcağı geçtikten sonra ya da bir gece buzdolabında beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri