Sana, Unilever tarafından 1952 yılından itibaren üretilen margarin markasıdır. Üretildiği zamanlarda pazarda rakibinin olmaması ve Amerika'dan ucuza ithal edilen soya yağından yapılması dolayısıyla ucuz olan fiyatı nedeniyle çok başarılı bir ürün olmuştur.
Kroner kalp hastalığı risklerini artırıyor. İyi kolestrolü düşürüyor, bağışıklık sisteminin zayıflamasına sebep oluyor. Pankreasın görevini tam olarak yerine getirememesine ve şeker hastalığına sebeptir. Muhtevasında doymuş katı yağ oranları fazladır.
1952'den beri lezzetin öncüsü olan Sana, şimdi yenilendi! Lezzeti de yağ oranı da artan yeni Sana'lar ile tüm yemekler şimdi daha nefis. Yemeklerde tereyağı tadından vaçgeçemeyenler için özel olarak üretilen Sana Tereyağı Lezzeti, margarinin bitkisel yağlardan gelen hafifliğini tereyağı lezzeti ile birleştiriyor.
Bitkisel Yaglar (%70) (degisen miktarlarda palm, hindistan cevizi, kanola, pamuk, aspir, ayçiçek, keten tohumu), Su, Yagsız Pastorize Süt, Emülgatör (Yag asitlerinin mono ve digliseritleri, Ayçiçek Lesitini), Tuz (en fazla %0,3), Koruyucu (Potasyum Sorbat), Asitlik Düzenleyici (Sitrik Asit), Aroma verici, Renklendirici ...
İlgili 45 soru bulundu
Piyasada başka rakibi olmadığı ve ABD'den ithal edilen soya fasulyesi yağından üretildiği için, onlarca yıldır lider margarin markası oldu. Türkiye'de üretilen margarinlerin genel markasıdır. Türkçede herhangi bir margarine genellikle Sana yağı denir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Tatlıda margarin yerine sıvı yağ kullanılır mı? Tereyağ ve margarin yemeklerin yapısına herhangi bir katkı sağlamadığı için bunların yerine sıvı yağ ile pişirmek çok daha sağlıklıdır. Ancak lezzet açısından çorba veya pilavlarda tereyağ+sıvı yağ yarı yarıya kullanılabilir.
Kesin miktar, margarini üretmek için hangi bitkisel yağların kullanıldığına bağlıdır. Örneğin, soya fasulyesi yağı bazlı margarinler yaklaşık olarak %20 oranında çoklu doymamış yağa sahiptir ve çoklu doymamış yağ genellikle sağlıklı kabul edilir. Doymuş yağa kıyasla da kalp sağlığı için faydalı sayılabilir.
Sağlıklı yağ dediğimizde akla gelen ilk yağlardan olan zeytinyağı, doymamış yağ asitleriyle margarin, palm yağı gibi zararlı ve doymuş yağ asitlerine kıyasla çok daha sağlıklı. Doymuş yağ asiteri yerine doymamış yağ asitleri tüketmeniz kanınızdaki kolestrol seviyesini de düşürecektir.
Margarin bitkisel mi sorusu için genelde %60-70 oranında bitkiseldir diyebiliriz. Margarinler; ayçiçek yağı, soya yağı, pamuk yağı, kanola ve palm gibi bitkisel yağlara, yağsız süt, su, vitaminler, süt proteinleri gibi eklemeler yapılmasıyla üretilir.
Eğer daha bisküvi kıvamında, daha tok kurabiyeler elde etmek istiyorsanız tercihinizi kesinlikle margarinden yana kullanın. Ama ''Benim kurabiyemin dokusu yumuşacık olsun, ağza atıldığında dağılsın'' diyorsanız mutlaka tereyağı kullanın. Margarin daha fazla su içerdiği için daha dayanıklı hamurlar elde etmenizi sağlar.
Margarin sebze yağlarından yapılır, o yüzden kolesterol içermez. Margarin, tereyağına kıyasla “iyi”, yani çoklu doymamış ve tekli doymamış yağlar yönünden de yüksektir. Bu yağ türleri, doymuş yağların yerine kullanıldığında düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL), başka deyişle “kötü” kolesterolün düşürmeye yardımcı olur.
Tereyağ ve margarin yemeklerin yapısına herhangi bir katkı sağlamadığı için bunların yerine sıvı yağ ile pişirmek çok daha sağlıklıdır. Ancak lezzet açısından çorba veya pilavlarda tereyağ+sıvı yağ yarı yarıya kullanılabilir. Kullandığınız yağ cinsinin pilavınızın yapısını değiştireceğini unutmayın.
Eğer karışımında domuz ve eti yenmez hayvan veya besmelesiz kesilmiş hayvan yağı karışımı varsa, bizim için haram olma sorunu ortaya çıkar. İkinci sorun ise, margarin yağının insan sağlığı ile ilgili boyutudur. Tıbbın insana yasakladığı şeyler, dinin de yasak gördüğü şeylerdir.
Yeni Sana Klasik %70 bitkisel yağ içerir. Trans yağ içermez. %100 Helal Sertifakalıdır.
Bitkisel margarin, çeşitli bitkisel yağların kısmi hidrojenasyonu sonucu elde edilen sertleştirilmiş rafine yağlardan veya bu yağlara çeşitli bitkisel rafine yağların karıştırılmasıyla elde edilen ve içerisinde emülsiyon halinde su, süt veya sıvı süt ürünleri bulunabilen yağlardır.
Toplumda çoğunlukla sevilen ve yemeklere lezzet katan tereyağı, margarin, kuyruk yağı gibi yağ türleri doymuş yağlardır. Doymuş yağlar kandaki LDL (Kötü Huylu) kolesterol düzeyini yükseltmeleri sebebi ile kalp hastalığı riskini arttırır. Bu yüzden bu tür yağların sınırlandırılması gerekir.
Zeytinyağı Belkide dünyadaki en sağlıklı yağdan bahsediyoruz. Zeytinyağı içerisinde bulunan doymamış yağlar ile kalp damar sağlığı için önemli bir bileşen. Ayrıca ekstra virgin tipi zeytinyağı tam olarak katkısız olduğu için içerisindeki antioksidan seviyesi oldukça yüksektir.
Zeytinyağı ve kanola yağı gibi bitkisel yağlar tekli doymamış yağ asitleri açısından zengindirler ve doymuş yağ asitlerine göre kan kolesterol düzeyini daha iyi düzenlerler. Mısırözü yağı, ayçiçek yağı ve soya yağı çoklu doymamış yağ asitleri açısından zengindirler ve kalp sağlığınızı korumaya yardımcı olurlar.
Margarin; çeşitli yağların, su ve yağsız süt gibi malzemelerin karışımından oluşan ince kristalli bir besin maddesidir. Tamamen bitkisel kökenli yağlardan yapılır.
Margarin plastikten yalnızca 1 molekul farklıdır.
“Toplumda margarin gibi katı yağların damarları tıkadığına, zeytinyağı gibi sıvı yağlarınsa daha zararsız olduğuna dair yaygın bir inanış var” diyen uzmanlar, bunun yanlış olduğunu söylüyor. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr.
Uluslararası platformda Unilever'in aile markalarından Rama ve Blue Band'i Sana ile eşdeğer konumda sayabiliriz.
Kek harçlarında genellikle sıvı yağ, kimi zamanda tereyağı veya zeytinyağı kullanılıyor. Bazı durumlarda tereyağı- sıvı yağ, zeytinyağı - tereyağı gibi kambinasyonlar yapılabiliyor.
Aldığınız tereyağı hakkında kuşkularınız varsa, tereyağından küçük bir parça alıp sıcak suya atın. Gerçek tereyağı tek parçada ufalarak erir, eğer parçalara ayrılarak eriyorsa o tereyağı değil margarindir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri