Günümüzde fiziksel aldatma kadar sanal ilişkiler de arttı. Ama Doç. Dr. Armağan Samancı, bu tür ilişkilerin fiziksel aldatmadan ayrıştığını söylüyor: Sanal ortamda yaşanan flörtöz ilişkiler aldatma sınıfına girmez.
Birçok hukuki yargıya göre, sanal aldatma durumunda duygusal ihanetin somut kanıtları sunulabiliyorsa bu, boşanma sebebi olarak kabul edilebilir. Bir eş, diğerinin sanal aldatma nedeniyle duygusal olarak zarar gördüğünü ve ilişkinin olumsuz etkilendiğini kanıtlayabilirse, bu durum mahkeme tarafından dikkate alınabilir.
Zina eylemi kocanın karısından başka bir kadınla ya da kadının kocasından başka bir erkekle cinsel ilişkiye girmesidir. Eşinden gizli olarak bir başkasıyla mesajlaşması, sohbet etmesi ya da flört konuşma ve tavırlarda bulunması zina eylemi değil, güven kırıcı hareketlerde bulunduğunu gösterecektir.
Aslına bakarsanız sosyal flört, hayatın herhangi bir alanında sonu ciddi bir beraberliğe, rutin mesajlaşmalara veya cinsel ilişkiye bağlanmayan iltifatlaşmalar ya da bakışmalar anlamına geliyor. Yani var olan ilişkinize karşı söz konusu eylemsel bir ihaneti kapsamıyor.
Online aldatmada kişiler genellikle duygusal bir ilişki yaşar. Bu ilişki ilerleyerek cybersex adı verilen bir araya gelmeden ve internet üzerinden yaşanan cinselliğe dönüşebilir. Kişiler çoğu zaman birbirlerini hiç görmezler hatta birbirlerinin sesini bile duymamış olabilirler.
İlgili 28 soru bulundu
Dört çeşit aldatma olduğunu belirten ve onları; “1- Pasif aldatma: Kişinin partneri dışında ikinci bir şahısla girmiş olduğu herhangi bir paylaşım veya hoşlantıdır. 2- Aktif aldatma: Genelde ilişki için karar alınması gereken bir durumdur.
Sosyal medya üzerinden bir başkasıyla yazışmak, cinsellik içeren görüntüler paylaşmak, sexting yapmak eşi aldatmak olarak sayılsa da fiziki olarak cinsel birleşme gerçekleşmediğinden zina olarak kabul edilmeyecektir.
Aldatma Türleri
Aldatma, fiziksel, duygusal, zihinsel olmak üzere üç farklı şekilde görülür. Fiziksel aldatma, bireylerin partnerleri dışında biriyle fiziksel temasta bulunması, cinsel birlikteliğe girmesidir. Duygusal aldatma ise bireylerin partnerleri dışında birine duygusal yakınlıkta bulunması, aşık olmasıdır.
Fiziksel sadakatsizlik boyutuna ulaşmayan ancak kendi içinde bir ihanet gibi hissettiren bu eylemlere 'mikro aldatma' deniyor. Ancak mikro aldatma eylemleri fiziksel bir aldatma kadar zarar verebiliyor. Birçokları ise aldatmanın boyutu olmadığı düşüncesinde: Aldatma aldatmadır.
Örnek bir olayda eşin başka kişiler ile telefon ve mesajlaşmasını sadakat yükümlülüğüne aykırı davranış olarak kabul edilmiştir. Bu olaya karşılık diğer tarafın eşine şiddet uyguladığı, darp ettiği aynı zamanda hakaret ettiği ve bir başka biriyle birlikte yaşadığı olayı da sadakatsiz davranış olarak kabul etmiştir.
Eşlerden birinin, diğer eşin aldatma fiilini ispatlamak amacıyla hareket ederek eşinin telefonunu dinlemek, kamera kaydına almak veya yüz yüze konuşulanları kaydetmek suretiyle elde ettiği ses, fotoğraf veya video kayıtları boşanma davasında delil olarak kullanılabilir.
Boşanma davasında mesaj dökümleri mesaj gönderilen numara, mesaj tarihi ve saati bilgilerini içerecektir. Bu bilgilerin operatörden istenebilmesi için kişinin başvurması yeterli değildir. Operatör ancak mahkeme kararıyla mesaj dökümlerini verecektir.
Aldatan Eşin Telefon Kayıtları Nasıl Alınır? Aldatan eşin telefon kayıtları ancak mahkeme kararı ile çıkar. Boşanma davası açıldığında zina (aldatma) iddiası varsa, mahkemeden eşin telefon kayıt dökümünü ilgili Telekom şirketinden celp etmesi talep edilir. Mahkeme kararı ile telefon kayıtları celp edilir.
Eşim Cinsel İçerikli Sitelere Giriyor Boşanabilir Miyim? Bir eşin cinsel içerikli sitelere girmesi evlilik birliğini sarsan bir harekettir. Bu nedenle diğer eş boşanma davası açmakta haklı görülecektir.
Çünkü aldatma (zina) sebebiyle boşanma kararında, davalı tam kusurlu sayılır. 2022 yılında aldatan eşin maaşının en az 10 katı kadar tazminat ödemesine hükmedilebilyor. Bu tutar, manevi tazminat olarak aldatılan eşe ödenir. Fakat aldatılan eş aldatana şiddet göstermişse, kusurlar eşit olur ve tazminat ödenmez.
Aldatma veya sadakatsizlik; evli ya da duygusal veya cinsel bir kapalı ilişki içerisindeki taraflardan birinin ilişkideki partnerinin bir başka kişi ile ilişkiye girmesi.
Hangi alanda olursa olsun her türlü aldatma; yasaktır, günahtır ve kul hakkı ihlalidir.
Türkiye'de uygulanan hukuk sistemine göre şayet aldatıldıysanız ve bunu ispatlamak istiyorsanız, mahkemeye, hukuka uygun olarak elde edilmiş gözle görülür, elle tutulur deliller sunmak durumundasınızdır.
Yeni Türk Ceza Kanunu'na göre aldatma suç olarak düzenlenmemiştir ve cezai bir yaptırımı yoktur. Bu nedenle aldatan eşin cezai bir sorumluluğu bulunmadığından suçlu sayılmamaktadır.
6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'nun 36. maddesinde yer alan aldatma, bir kimseyi belirli bir hususu yapmaya sevk etmek, o yönde bir irade açıklamasında bulunmasını sağlamak kastı ile o kimsede yanlış bir kanı uyandırmak ya da esasen var olan yanlış (hatalı) fikrinin devamını sağlamaktır.
Kişinin onayı dışında ona cinsel içerikli mesaj göndermek, onu cinsel içerikli fotoğraf paylaşmaya zorlamak, fotoğrafları tehdit aracı olarak kullanmak birer #cinselşiddet eylemidir ve farklı suç tanımlarına (cinsel taciz, taciz, kişilerin huzurunu bozma ve şantaj/tehdit vb.) girer.
Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ayrıldıktan sonra yaşananlar kimseyi ilgilendirmez ve aldatma olmaz.
Erkek ve kadınların en çok aldatma eğilimi gösterdikleri yaşlar ise epey şaşırtıcı... Çalışma, hem erkek hem de kadınların aldatma eğiliminin ilerleyen yaşlarda arttığını ortaya koyuyor. Erkeğin aldatma ihtimali 55 yaşında zirveye ulaşırken, kadınlarda bu yaş 45 olarak gösteriliyor.
Yalan söylemek başlı başına bir aldatmadır. Eşlerin birbirlerinden gizledikleri sırlarının olması, söylenmesi gerekten bir şeyin saklanması da bir tür yalandır. Bazı durumlarda eşler karşılaşacakları tepkiden rahatsızlık duyacakları için yalan söyler ya da sır saklarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri