Sanat Tarihi mezunları, sanat yayınevleri ve sanat dergilerinde editörlük, yazarlık veya eleştirmenlik yapabilirler. Bu alanlarda, sanat eserlerini değerlendirmek, eleştirmek ve analiz etmek gibi görevleri yerine getirebilirler.Sanat Tarihi mezunları, müzayede evlerinde de çalışabilirler.
Bölüm mezunlarımız Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve koruma kurullarında; valilikler, belediyeler, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Millî Eğitim Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi devlet kurumlarında, kütüphane ve arşivlerde iş olanağı bulabilirler.
Sanat Tarihi Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir? Sanat Tarihi Bölüm mezunları ilgili bakanlıklara bağlı müzelerde ve koruma kurullarında, valiliklerde, belediyelerde, devletin kültür ve tarih kurumlarında, kütüphanelerde, arşivlerde, sanat merkezlerinde istihdam edebilirler.
Bakan Selçuk, 2018 yılı atama döneminde 5 bin ek ders ücreti karşılığı görev yapanların sözleşmeli öğretmenliğe atanması döneminde ise Sanat Tarihi alanına 1 kontenjan ayrıldığını ve 1 atama yapıldığını açıkladı.
Sanat Tarihi Bölümü'nün dört yıllık lisans eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler, devlet müzeleri veya özel müzelerde, arşivlerde uzman ve araştırmacı olarak görev alabildikleri gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı kurumlarda, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde, Milli Saraylar Dairesi'nde iş imkânı bulabilmektedir.
İlgili 15 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Sanat Tarihçisi 2023 yılında ortalama 18.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Sanat Tarihçisi , Ocak 2023 yılında ortalama 14.300 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.800 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Sanat Tarihi mezunları, sanat yayınevleri ve sanat dergilerinde editörlük, yazarlık veya eleştirmenlik yapabilirler. Bu alanlarda, sanat eserlerini değerlendirmek, eleştirmek ve analiz etmek gibi görevleri yerine getirebilirler.Sanat Tarihi mezunları, müzayede evlerinde de çalışabilirler.
Sanat tarihi bölümü ilk kez 1983 yılında Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü adıyla açılmıştır. Günümüzde, edebiyat fakültelerinde yer alan sanat tarihi bölümü 4 yıllıktır. Formasyon dersi alanlar sanat tarihi öğretmenliği yapabilir.
Sanat Tarihi bölümünün verileri ÖSYM ve YÖK Atlas sitesinden alınmıştır. Üniversite Sayısı: Sanat Tarihi bölümü toplam 45 adet üniversitede bulunmaktadır. SÖZ Puan türündededir.
Sanat Tarihi (SÖZ) - KPSS-2 : KPSS121 (Ortalaması) | Mezun Başarı Atlası
Staj Koşulları ve Kapsamı (Yükümlülük)
MADDE 3 Sanat Tarihi Bölümü Lisans programına kayıtlı öğrenciler, mezuniyete hak kazanabilmek için gerekli teorik ve pratik ders yüklerini tamamlamanın yanı sıra staj yapmak zorundadır.
Bölüm mezunlarımız Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve koruma kurullarında; valilikler, belediyeler, Milli Eğitim Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü gibi devlet kurumlarında, kütüphane ve arşivlerde iş olanağı bulabilirler.
Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Okumak için Ne Gereklidir? Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü okumak isteyen kişilerin TYT, YKS ve AYT sınavlarına girerek yeterli puanı alması gerekir.
"Sanat Tarihi"nin tarih, coğrafya, arkeoloji, arkeometri, antropoloji, paleografya, epigrafi, nümizmatik, kronoloji, etnografya, filoloji bilim dallarıyla ilişkisi vardır ve onlardan bilimsel olarak faydalanır.
Sanat Tarihi Bölümü için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taban puanı 368,18037 ve başarı sıralaması 37347'dir. Bu bölüm için diğer en iyi iki seçenek arasında İstanbul Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi bulunur.
Sanat Tarihi Bölümü – Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi.
Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü, insanlık tarihindeki sanatsal ifadeleri ve arkeolojik kalıntıları inceleyen bir bölümdür. Bu bölümde eğitim alan kişiler, antik yerleşim yerlerini, yapıları, sanat eserlerini, eski yazıtları, araçları ve diğer arkeolojik kalıntıları inceleyerek, geçmiş hakkında bilgi edinirler.
Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü, üniversitelerde İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Sözel puan türüne göre tercih edilebilir.
Formasyon alarak liselerde tarih öğretmeni olarak devlet veya özel bir kuruluşta görev yapabilirsiniz. Arşivlerde dosyalama ve tarih bilgilerinizde araştırmalara karar verebilirsiniz. Arkeolog olarak görev yapabilirsiniz.
Sanat tarihi, insanların kültür ve tarih arasındaki bağlantılarının nasıl oluştuğunu ve geliştiğini anlamamıza yardımcı olan önemli bir disiplin olarak kabul edilir. Sanat tarihi, insanların ne tür sanat eserleri ürettiğini, nasıl ürettiğini ve bunların topluma nasıl etkilediğini anlamamıza yardımcı olur.
Halkbilim Bölümü mezunları, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında aldıkları formasyon doğrultusunda çeşitli görevleri yerine getirmektedir. Halkbilimciler, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm, Çalışma, Sağlık, Tarım ve Köy İşleri Bakanlıklarında araştırmacı veya uzman olarak çalışmaktadır.
Halkla İlişkiler Sorumlusu, bir kurum ve kamuoyu arasındaki iletişim hatlarını oluşturma ve sürdürme ile görevlidir. Şirketlerin halkla ilişkiler faaliyetlerini düzenler, medya ve kamu ile etkin iletişim sağlar. Markanın mesajını, basılı yayınlar, web siteleri, televizyon veya radyo programları aracılığıyla iletir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri