Dr. Nihat Hatipoğlu ile Sahur ve İftar programları bu sene de aldığı ilginç sorularla dikkatleri üzerine çekiyor. Azerbaycan'dan yayına bağlanan Yasemen, 'Şans bilekliği takmak ve burçlara inanmak caiz midir?' sorusu üzerine Hatipoğlu, "Dinen bir sıkıntı bulunmuyor.
Şans bilekliği, insanların kendilerini motivasyonu arttırmak için bileğe bağlanarak kullanılır. Özellikle aşk, başarı ve özgürlük gibi kriterleri yüksek enerji verdiği düşünülmesi ve kıyafetlerinizle kombinlemek amaçlı kullanılan bileklikler, sıkı sıkı bağlanır.
İnsanları burç ve yıldız falı gibi yöntemlerle doğum tarihlerine göre sınıflandırmak, karakterlerini tespit etmeye çalışmak ve geleceklerini okumak İslam inancına göre meşru değildir. İnsanların kaderini ve geleceğini okumak dinimizce yasaklanmıştır.
Özetle, eğer bir bölgede bileklik, kolye veya pazubent gibi şeyler, kadınlara bayanlara ait veya onlarda genel bir şey değilse ve onu takmaktan maksat da onlara benzeme değilse haram olmadığına hüküm edilebilir. Kaynak: (1) Esne'lmetalib, 1/379; Mecmu' şerhül mühezzeb, 4/444.
Evet haramdır. Altın, gümüş, inci mercan gibi şeyler, kadınlara caizdir. Ancak, onlar da bu ziynetleri yabancı erkeklere gösteremezler. Erkeklerin kolye olarak inci veya altın zincir kullanmaları caiz değildir.
İlgili 27 soru bulundu
el Cevab: Şans bir kelimedir. Kullanılması caizdir. Kişinin sevdiği şeylerle karşılaşmasına denilir.
Şans Kolyesi Modelleri
Şans kolyesi tarihi çok eskilere dayanan ve derin anlamlar taşıyan bir aksesuardır. Bu kolyeyi takan ya da hediye edilen kişinin, her şartta ve her durumda şansının bol olması temenni edilmekte, şans dilenmektedir. Bu kolyeler halk arasında şans getiren kolye çeşitleri olarak bilinmektedir.
Doğal Taşların Gücüne İnanmak Günah Mı? Doğal taşların gücüne inanmak günah değildir. Ancak doğal taşların içerisine şifayı koyanın Allah olduğunu bilmek gerekir.
Marteniçka Bilekliği Ne Zaman Takılır, Çıkarılır? Balkan geleneği olan Marteniçkaya göre insanlar birbirlerine hediye edilen kırmızı beyaz bileklikleri baharın gelmesiyle yani 1 Mart ile birlikte bileklerine takarlar.
Vücudumuzdaki kötü enerjiler sağ el tarafından atılmaktadır. Bundan kaynaklı olarak doğal taş bilekliklerin sağ ele takılması daha uygundur. Vücudumuzdaki kötü enerjilerin gitmesi için en doğru seçeneğin bu olduğunu söyleyebiliriz. Doğal taş bileklikler son zamanlarda pek fazla kişi tarafından tercih edilmektedir.
KUR'AN-I KERİMDE BURÇLARIN YERİ
Burûc, aynı zamanda Kur'ân'ın 85. sûresinin de adıdır. Bu sûre, gökyüzünün burçlarına yeminle başladığı için Burûc Sûresi adını almıştır. İfâde ilk âyette geçer. Mânâsı şöyledir: “Yemin olsun burçlarla dolu gökyüzüne.”
Falcılık İslâm'da kesinlikle yasak edilmiştir.
Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurmuştur: "Bir kimse gider de verdiği haber konusunda kâhini tasdik ederse, Allah'ın Muhammed'e indirdiğini inkâr etmiş olur." (Tirmizî, Tahâret,102; İbn Mâce, Tahâret, 122; Ahmed İbn Hanbel, II/ 408).
"BİZ UĞURA İNANIRIZ"
Azerbaycan'dan yayına bağlanan Yasemen, 'Şans bilekliği takmak ve burçlara inanmak caiz midir?' sorusu üzerine Hatipoğlu, "Dinen bir sıkıntı bulunmuyor. Biz uğura inanırız. Uğursuzluğa inanmayız.
Bilekliğinizi kendinizi rahat hissedeceğiniz bileğinize takabilirsiniz. Sağ elinizi daha sık kullanıyorsanız, sol bileğinize bilezik takmak daha rahat olabilir. Sağ bilek de sol elini daha sık kullanan kişiler için kolaylık sağlayabilir.
1. İncinmesini ve sakatlanmasını önlemek için bileğe takılan meşin sargı, bilekçe. 2. Atların bacaklarına sarılan sargı.
Aşk bilekliği nedir diye merak ederseniz, bu ürün sevgililerin birbirlerine olan aşkını ifade eden bir takı modelidir. Pek çok farklı zevke hitap eden çeşitli aşk bilekliği modeli mevcuttur. Aynı zamanda farklı konseptte sunulan aşk bileklikleri de bulunur.
İp şans bilekliği anlamları ise şöyledir; kırmızı aşk ve sevgiyi temsil eder. Yosun yeşili arkadaşlığı temsil eder. Mavi şansı, beyaz özgürlüğü temsel etmektedir. Özgürlüğün temsiliyse mor renkli ip bilekliktir.
Marteniçka, Balkan kültüründe yaygın bir bahar geleneklerinden biridir. Kırmızı ve beyaz ipler ile yapılan bileklikler Mart ayının başında takılmaya başlanıyor. Marteniçka bilekliğinin doğanın canlanması, sağlık, mutluluk ve şans getirdiğine inanılıyor.
Kırmızı dilek ipi bileklik. Kullanımı; Kırmızı bilekliğinizi dilek tutup bileğinize bağlıyorsunuz, ip kendiliğinden kopar ya da çözülürse dileğinizin gerçekleşeceğine inanılıyor. İpin cinsi yünlü iptir.
Bilim insanları tarafından da insan bedenine olan şifaları kabul edilen akik taşı, çeşitli renklerde değişik aksesuarlar olarak kullanılmaktadır. Ruhsal olarak insana dinginlik ve sakinlik verdiği bilinen akik taşını Peygamber Efendimiz (s.a.s)'de kullandığı aktarılmaktadır.
Sağlık için doğal taş kullanmak haram değildir, ancak şifayı verenin Allah olduğu unutulmamalıdır. Sonuç olarak, doğal taşların İslam'daki yeri hakkında net bir görüş olmamakla birlikte, sağlık için kullanımı caizdir. Şifa için kullanılan doğal taşların sadece bir aracı olduğu unutulmamalıdır.
Doğal Taşların Dinimizde Yeri Var Mıdır? Doğal taşlardan Kur'an-ı Kerim'de açıkça söz edilmektedir. Rahman suresinde 3 farklı taştan bahsedilmiştir. Bu taşlar yakut, inci ve mercan olarak sıralanır.
İyi şans getirdiği söylenen en popüler taşlar peridot, malakit, peridot, sitrin, rhodonite, carnelian ve yakuttur.
En çok tercih edilenler arasında şans getiren taş çeşitleri şunlardır; Peridot, Malakıt, Peridot, Sitrin, Rodonit, Karnelyan ve Yakuttur.
İnsanoğlu zaman zaman manevi güce ihtiyaç duymaktadır, bu nedenle de bazen inançlar ortaya çıkabilmektedir, bunlardan bir tanesi de Yonca kolye uğurlu ya da şans getirici inancıdır. Aslında psikolojide olumlu düşünmenin etikleri sıklıkla anlatılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri