SAP modülleri firmaların sektör ve çalışma alanlarına bağlı olarak farklı modül ve içerikler ile hizmet sağlamaktadır. SAP modülleri; SAP FI ve SAP CO. SAP MM, SAP SD, SAP PP, SAP PM,SAP QM ve SAP PS olmak üzere farklı gruplara ayrılmaktadır.
Sizin için oluşturulan çözümler
SAP S/4HANA Cloud eksiksiz, modüler ve ödüllü bir ERP'dir.
İlgili 27 soru bulundu
ERP yazılım sistemi; finans ve muhasebe, tedarik zinciri, İK, tedarik, satış, stok yönetimi ve daha fazlası dahil olmak üzere şirketin temel iş süreçlerini yönetmeye yönelik entegre uygulamalar veya modüller kümesidir.
Mikro ERP, kullanımı kolay bir arayüz sunar ve özelleştirilebilir bir yapıya sahiptir. Sonuç olarak, Türkiye'de de birçok farklı ERP programı kullanılmaktadır. DİA, SAP, Logo ERP, Netsis ve Mikro ERP, Türkiye'de yaygın olarak kullanılan ERP programlarından sadece birkaçıdır.
“Systems Analysis and Program” kelimelerinden oluşan SAP bir ERP programıdır. Her ERP sistemi SAP değildir. Ancak her SAP bir ERP yazılım türüdür. SAP farklı konularda çözüm üreten her sektöre dair çözümü olan, Almanya merkezli bir ERP programı markasıdır.
SAP yazılımı, veri yönetimini merkezileştirerek tek bir doğru görünümle birden fazla işletme işlevi sağlar. Bu, şirketlerin, farklı departmanlardaki çalışanlara işletme genelinde gerçek zamanlı öngörülere kolay erişim sağlayarak karmaşık iş süreçlerini daha iyi yönetmesine yardımcı olur.
Sap Business One Sistemini Türkiye'de Kullanan Firmalar:
PETKİM, KOÇ, KARDEMİR, ÇELEBİ, Anadolu, İDO, ANELGRUP, BOYNER, FİAT, NUH ÇİMENTO, ERİKLİ, DEMİRÖREN, BİLİM, ASELSAN, ARKAS, ENKA, ERDEMİR...
ES-A-PE diye okunur.
SAP FI, en çok kullanılan SAP modüllerinden biridir. Şirketlerin mali muhasebe kaydının tutulmasını sağlayan modüldür. SAP FI modülüne üniversitelerin Ekonomi, Finans, Maliye, İşletme ve İktisat bölümü mezunları ağırlıklı yönelmektedir. SAP HR ise tüm insan kaynakları süreçlerinin yürütüldüğü modüldür.
SAP S/4 HANA. SAP S/4 HANA (SAP Business Suite 4 SAP HANA) SAP 'nin kurumsal kaynak planlama (ERP) alanında çıkardığı en son çözümün adıdır.
ERP'nin açılımı Enterprise Resource Planning, yani bir şirketteki kaynakların planlanması ve yönetilmesidir.
Kurumların iş süreçlerinin tüm temel işlevlerini (üretim, tedarik, satış, finans ve İK) tek bir yazılım sistemi üzerine entegre edilerek yönetilmesini sağlayan kurumsal iş yönetim çözümü SAP ERP, bir işletmenin, üretim, ulaştırma, dağıtım, stok, muhasebe ve faturalama gibi işlemlerini kontrol eder.
SAP bir ERP, diğer bir deyişle kurumsal kaynak planlaması yazılımıdır. Yazılımın daha iyi çalışabilmesi için modüller bulunur. SAP modül danışmanı, bu modüller konusunda uzmandır. Bilgilerini kullanarak firmanın yazılımını geliştirir, çalıştığı modülün iyileştirilmesini sağlar.
SAP Business ByDesign
için eksiksiz bir bulut tabanlı ERP paketidir sağlar.
SAP FI (Financial Accounting), çeşitli finansal işlem bilgilerini gerçek zamanlı olarak kaydetmeye, toplamaya ve işlemeye yardımcı olan bir SAP modülüdür. SAP Financial Accounting ile harici raporlama için gerekli verileri çıkarabilirsiniz.
SAP uzmanı olmak için Bilgisayar Mühendisliği, Kimya, Yazılım Mühendisliği, Fizik ya da Elektrik Mühendisliği gibi bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. Daha sonra ise SAP Eğitimi'ne katılım sağlanmalı ve SAP yazılımı öğrenilerek bu alanda sertifika sahibi olunmalıdır.
ERP ve MRP Sistemlerinin Farkı
ERP sistemi tüm departmanlar ile birlikte çalışan ve birbirleriyle iletişimini sağlayan geniş bir veri tabanı kullanırken, MRP daha çok neye ihtiyaç olduğu ve eldeki malzemeler ile ek olarak nelere ne zaman ihtiyaç duyulabileceğini hesaplamak gibi yöntemlere odaklanır.
ERP programı içerisinde birbirinden bağımsız olarak da çalışabilen; Stok Yönetimi, Cari Yönetimi, Finans Yönetimi, Depo Yönetimi, Üretim Yönetimi, Proje Yönetimi ve İnsan Kaynakları Yönetimi gibi modüller bulunur.
Merkezi Walldorf, Almanya'da bulunan, 130'dan fazla ülkede ofisi bulunan SAP, dünyanın lider kurumsal iş yazılımları sağlayıcısıdır.
ERP sistemleri, çok sayıda iş sürecini bir araya getirir ve bu iş süreçleri arasında veri akışı sağlar. ERP sistemleri, birden fazla kaynaktan organizasyonun ortak işlemsel verilerini toplayarak veri yinelemesini ortadan kaldırır ve "gerçeğin tek versiyonu" ile veri bütünlüğü sağlar.
Sınavda yeterli puanı elde eden ve üniversitelerin Matematik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümlerinde okuyan herkes ERP sorumlusu olabilir. ERP alanında üniversitelerin dışında örgün ve uzaktan eğitim olmak üzere çeşitli sertifika programları düzenlenir.
ERP uzmanı olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Matematik, Endüstri Mühendisliği ve ilgili bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri